Forum » Loža » Uvoz računalnika iz Hrvaške...IVA ali carina?
Uvoz računalnika iz Hrvaške...IVA ali carina?
civic_ ::
Na prepustnico bi rad prepeljal ca. 1000€ vreden računalnik.
Rad bi dobil vrnjenih 22% PDV....IVA
Zanima me, do kolikšne vrednosti sem oproščen carine?
lp
Rad bi dobil vrnjenih 22% PDV....IVA
Zanima me, do kolikšne vrednosti sem oproščen carine?
lp
kixs ::
Hrvati imajo PDV.
Ne smes racunat na 22%, ampak kvecjemu cca 18% in to samo takrat, ko gres sam iskat cash v prodajalno. Po Eurotax-u dobis morda cca 12%.
Oprosceno carine je do skupne vrednosti 150EUR.
lp
Ne smes racunat na 22%, ampak kvecjemu cca 18% in to samo takrat, ko gres sam iskat cash v prodajalno. Po Eurotax-u dobis morda cca 12%.
Oprosceno carine je do skupne vrednosti 150EUR.
lp
civic_ ::
Hm...ne vem če prav razumem.
Ali je vsota, ki jo pripelješ na prepustnico kaj večja?
Hrvati mi vrnejo IVO. (Ok, prodajalna ni tako daleč, 18% je tudi ok.)
A slovenski cariniki vedo, da imam v avtu za 1000EUR robe za katero dobim vrnjen davek (sicer čez 14 dni...)? (kakšen sistem izmenjave informacij...)
Ali je vsota, ki jo pripelješ na prepustnico kaj večja?
Hrvati mi vrnejo IVO. (Ok, prodajalna ni tako daleč, 18% je tudi ok.)
A slovenski cariniki vedo, da imam v avtu za 1000EUR robe za katero dobim vrnjen davek (sicer čez 14 dni...)? (kakšen sistem izmenjave informacij...)
recmajkemi ::
Včasih se je lahko tako delalo. Sem pa dobil informacijo, da čim potrjuješ na hrvaški strani izvoz blaga v vrednosti več kot 300EUR, cariniki dokaj hitro faksirajo potrdilo in tvoje podatke našim obmejnim organom na tistem prehodu. Se mi zdi, da ti naš DDV&carina ne uideta.
koyotee ::
probaj na drugem prehodu ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
recmajkemi ::
Nekako ne moreš, ker ti dajo potrdilo le ko izvoziš artikel iz države. Trenutek po izvozu si pa v med-mejnem območju in je edina smer tisti slovenski prehod. Polkrožnih obratov se pa verjetno ne dela, ravno zatem, ko si prijavil izvoz blaga iz države.
kixs ::
Zakaj uporabljas izraz IVA - to je italijansko za DDV. Hrvaski DDV se imenuje PDV.
Ok. Seveda lahko prepeljes preko vec, vendar bos v vsakem primeru placal nas DDV in carino.
Dobro preracunaj, ce se ti to sploh splaca. Se posebej, ce moras potem uveljavljat kaksno garancijo in dodatne stroske s potjo.
Prepracunaj ali se ti sploh splaca prijavit za povratek davka in enostavno rec "presvercas".
Se pa kaksne stvari prav gotovo splacajo kupit na HR.
Za prepustnico imas tule vec podatkov:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki...
lp
Ok. Seveda lahko prepeljes preko vec, vendar bos v vsakem primeru placal nas DDV in carino.
Dobro preracunaj, ce se ti to sploh splaca. Se posebej, ce moras potem uveljavljat kaksno garancijo in dodatne stroske s potjo.
Prepracunaj ali se ti sploh splaca prijavit za povratek davka in enostavno rec "presvercas".
Se pa kaksne stvari prav gotovo splacajo kupit na HR.
Za prepustnico imas tule vec podatkov:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki...
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povračilo davka od nakupa na HrvaškemOddelek: Loža | 9023 (4725) | 1309976 |
» | Nakup komponent na HrvaškemOddelek: Kaj kupiti | 3961 (2951) | dejansan |
» | Ali se res ne da več švercat iz Italije??!!Oddelek: Kaj kupiti | 2247 (1680) | ABX |
» | Essedi shopingOddelek: Kaj kupiti | 1438 (1100) | Matty |
» | Nakup v zamejstvu (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5504 (4655) | eiht |