» »

Adobe ukinja podporo Flasha za iPhone

1
2
»

CoolBits ::

Te kdo sili kupit? Ko boš pa te "polizdelke" tudi preizkusil, se pa oglašaj naprej...

Limit-sky ::

PARTyZAN je izjavil:

Limit-sky: definitivno. Premium cena za Maca z OSXom + licenca za Windowse + licenca za Parallels + drekast preformance. Zmaga, ja. Samo, da ostane bel jabuk na mojem laptopu.


To je samo ena izmed opcij neke hipotetične predpostavke enega prej, ki tudi sam priznava, da se to verjetno ne bo zgodilo. Tako da, ja, tvoje predpostavke popolnoma držijo.
Razen laptopa.

49106 ::

sirotka je izjavil:

PARTyZAN je izjavil:

Limit-sky: definitivno. Premium cena za Maca z OSXom + licenca za Windowse + licenca za Parallels + drekast preformance. Zmaga, ja. Samo, da ostane bel jabuk na mojem laptopu.

Sam se kot lastnik Maca in uporabnik Adobovega CS paketa lahko samo strinjam z ahacovo izjavo. In nisem en redkih, ki mu jabuk ne pomeni življenja. Ostali pač niso geeki in ne postajo v flamewar topicih forumov, ki jih ne zanimajo.

Naj računalnik ostane orodje, I say.


One of the tests I performed in my Macbook review was a Photoshop test that is CPU intensive; the results show that it's almost on par with Boot Camp with not really any discernable difference.


Sicer pa mi jabuk ne pomeni življenja, pomeni mi pa kar lep zaslužek. Sicer smo totalno mimo teme, samo prej bo pekel zmrznil kot pa adobe ne bo izdal novega paketa za os x.


No lepo sebi in applu delaš reklamo

sirotka ::

Upam, da nisi tega razumel kot to, da se ukvarjam s prodajo apple izdelkov.

CoolBits ::

bliq ::

Looooooka je izjavil:



Prepovedal so, da napises program za iphone v katerem kol drugem programskem jeziku kot c++.



Oh ja, kaj vse bomo še slo-tech userji pogruntali.

klinker ::

CoolBits je izjavil:

Te kdo sili kupit? Ko boš pa te "polizdelke" tudi preizkusil, se pa oglašaj naprej...


+1
folk pac nabija preden sploh kaj stestira za prav.Za un jabucek se mi enostavno jebe,je pa Apple z OSXom dalec pred vsemi. Dela k svina...pa ce vam je vsec al ne 8-)

gazibo ::

CoolBits je izjavil:

Ja sej pametne alternative v drugem os-u tud ni...
Pa ne pozabit, da je adobe uspel ravno zaradi appla s photoshopom, ki je bil eksluziva na applu začetka...



samo še ardeč nos ti manjka in boš klovn par excellence!

CoolBits ::

gazibo je izjavil:


samo še ardeč nos ti manjka in boš klovn par excellence!

A ker nimaš kaj pametnega povedat, se na osebno raven spravljaš po otročje?
S tem pokažeš predvsem svoje sposobnosti. :)

uros_m ::

CoolBits - verjetno ne zato, ampak ker več kot 4. odstavka na Wikipediji nisi prebral.

roli ::

Looooooka je izjavil:

Mrstein... Nekikr in ostali.
Djte si drugic povezavo pogledat pa mal podrobno zadevo prebrat.
Apple se boji konkurence. Fertik. Ko so vidl da aobe razvija platformo kjer bi lahko vsak bebec naredil program... Ki bi delal na vseh platformah(windows linux apple... Windows 7 phone ce smo ze pr tem) so se usrali in takoj dal vn update svoje licence, ki prepoveduje ne samo to(ce bi napisali da flash ne sme gor delat bi jih lahko obtozili nelojalne konkurance in podobnega)... Ampak so rajsi v agreement dal se vecji debilizem, ki ga do zdej nisi videl pri nobeni firmi (ja tud microsoft si tega ne bi upal).
Prepovedal so, da napises program za iphone v katerem kol drugem programskem jeziku kot c++. Prepovedali so kakrsne kol layerja za uporabo iphonovih funkcij.
Se pravi... Ti si developer... Hoces hitro napisat cist bedn program, ki bi ko neki kliknes med drugim zavibriral telefon al pa zaslon mal zamigal... Neki neumnega pac. No in janez novak je pred tem spisal cisto delujoco(testirano bug free) komponento, ki to omogoci uporabo te funkcionalnosti na iphonu. Po novem je ne smes uporabit.
To je tko kot, da microsoft od danes prepove kakrsne kol komponente, ki ustvarjajo nek easy to use layer za("zelo dobro dokumentirane") api funkcije, ki so recimo v razlicnih verzijah malce drugacne. V enem dnevu bi blo nelegalnih na 100. 000 aplikacij.
Ce bi mel iphone developerje in clo nek resen community, ki bi mu slo za iphone bi zdele sledila peticija par tisoc podpisi(na windows in linux platformi bi se to zgodilo se isti dan)... Ampak ne... Zgleda da za iphone razvijajo zgolj za extra denar(v prostem casu) in ljudi briga za take zadeve.
So pa pomojem to nardil samo zato, da zjebejo flash. Timing te odlocitve ne more bit nakljucje.

O buh mater!:D

Pa iz kje prekleto pobiraš take ideje? Naslednjič preden trosiš neumnosti zadevo vsaj malo preberi.

Ne Apple ni nikjer rekel da so lahko programi napisani samo v C++ -> to je tako kot da bi zabodel samega sebe. Zakaj? Ker se za development mac aplikacij v glavnem uporablja Objective C. Jeziki, ki jih ti lahko uporaiš pa so: Objective C, C++ in C.

Kolikor sem uspel razumeti iz zgornjega posta ti tudi ni čisto jasno kaj pomeni "undocumented API". Da ti razsvetlim malo - to samo pomeni, da ne smeš uporabiti Applovih APIjev, ki so del razvojnega orodja ampak so namenjeni samo za "in-house" uporabo (posledično za njih tudi ni uradne dokumentacije). Zakaj? Zato, ker lahko oni to kadarkoli to spremenijo in ti dobiš nedelujočo ali še hujše - buggasto aplikacijo. Če pa nek janez spiše nek parser/knjižnico ali karkoli drugega in ti to ponudi zastonj pa ti lahko to zadevo vedno uporabiš not.

In potem še glede tega, da Applovi razvijalci nimamo neke skupnosti. A res? Čudno kdo pa mi potem odgovarja, ko mi neka zadeva dela probleme? In to včasih celo na Applovem developer forumu - ki ga sicer lahko uporabljamo samo developerji (vsaj včasih je bilo tako). Da ne omenjam raznih third-party forumov/blogov... kjer lahko najdem informacije.
http://www.r00li.com

Gregor P ::

Vsekakor se Apple ne rabi bati konkurence, razen če bi iz ne vem kakšnega razloga zares zaspali in prenehali delati na njihovih produktih.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

vojko20 ::

xyxyxyxy je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Apple je zelo dobro premislil tako potezo, brez skrbi... sami sebi ne bi škodili ne ;)
Kar pa vi tukaj nabijate je popolnoma nepomembno...


Krogu fanatikov lahko prodajajo svoje polizdelke in jih prepričujejo (oziroma jih sploh ne rabijo, ker so zanje Jabolčniki itak od Boga poslani), da tega ne rabijo, zame iPad brez Flasha ni vreden popolnoma nič, če odmislim vse ostale pomankljivosti naprave, ki jih ni malo.



prosim razloži zakaj ti je flash tako nujen.

Se strinjam naj adobe vrne in ukine podporo na Macu.

en je napisal, da bi laufali paralels, zakaj ne vmware?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple dovolil pisanje aplikacij v Flashu

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
174908 (3910) noraguta
»

Zakaj Apple ne mara Flasha (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22861393 (55666) BigWhale
»

Se Applu nemara obeta protimonopolni postopek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10520297 (17884) CoolBits
»

Flash na mobitelih zamuja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
16023590 (21237) lurker

Več podobnih tem