» »

Težavica z templatom

Težavica z templatom

VAgency ::

Pozdravljeni,

Na spletni strani www.freemailtemplates.com sem si prenesel free template ( točno ta ), in zdej ga hočem urediti v DW, in mi ne odpre template tako kot ponavadi html stran, odpre mi samo html prikaz, na predogledu mi pa pokaže samo sivo ozadje.

V čem je težava?

Predogled kode na http://prilepi.com/423

Hvala za pomoč

LapD ::

Dejansko je še boljše, če vsebino v kodi popraviš, ker lahko manj stvari pokvariš :)
web&motion designer

VAgency ::

Ok to razumem, sam zanima me, kako naj naredim, da si lahko ogledad v DW.

bluefish ::

Pravzaprav je celotna koda obup. Raje najdi kak drug template, ker tole je tudi preko pogleda kode mučno urejati.

VAgency ::

Nujno rabim ta template. In potem ni možnosti, da bo vidno v DW prewiev?

Ziga Dolhar ::

Glede na to, da potrebuje template za emailing [predvidevam], bo tale "crap" od tabel morda res boljša rešitev ... (Outlook-wise).
https://dolhar.si/

VAgency ::

Točno tako.

In kaj, ni rešitve mojstri?

Ziga Dolhar ::

Dej direkten link do [downloada] templejta.
https://dolhar.si/

VAgency ::

Gost ::

VAgency, naredi si uslugo in se nauči html-ja, ali pa najami nekoga, da ti naredi konkreten izdelek. Tole je porazno za 2010.

27. vrstica index.htmlja je pokvarjena:
<td style="font-size:0; line-height:0;"<a href="#"><img src="images/logo.gif" border="0" alt="" /></a></td>


biti mora:
<td style="font-size:0; line-height:0;"><a href="#"><img src="images/logo.gif" border="0" alt="" /></a></td>

VAgency ::

Hvala Gost ;-)

Vidiš, opazil nisem da manjka to, sej se nekaj spoznam na html

HardFu ::

Za v bodoce: validator.w3.org
http://codeable.io

Raptor15 ::

Lep pozdrav. Izdelati morem spletno stran za judo klub Lendavo. Imam pa težavico s templatom. In sicer nevem če je dober. Vam dam kar link

mislim da se vidi, da sem ga delal sam in nevem, kaj naj pričakujem, kaj naj dodam, spremenim, če mi morda kdo kaj hoče pomagati ga prosim, hvala
xD

Tody ::

Hja rdeča barva ni bila nikoli fajn za gledat. Ljudje tudi neznamo brati od zgoraj navzdol, templetov, ki jih dobiš na netu je maljone in za klub bo bolje izpadlo da jih dobijo :) Ti se boš pa dosti naučil če boš kak korekten template pregledal in se naučil spremeniti par malenkosti.

Raptor15 ::

Tody, hvala, toda to že vem. Hočem konkretna navodila, usklajenost barv in vse ostalo za izdelavo templata v photoshopu. In nato še v dreamweaverju vse ostalo. Dobrodošli komentarji.

dajte no pomagat!!! prosim
xD

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Raptor15 ()

Ziga Dolhar ::

Raptor, vzemi tole kot dobronameren komentar.

Tole zgoraj NI template. Gre za pet kvadratov in sedem črt.

Manjka ti bistveno in tisto, kar je najbolj zahtevno - in razlog, zakaj se sam ne ukvarjam z designom, ker pač nimam žilice za to.

Manjka ti namreč celotna razporeditev vseh vsebinskih elementov (če odmislim menije in stranske stolpiče), torej prikaz, kako bo izgledalo tipično besedilo. To pomeni izbiro tipografije, barve, velikosti, razmaka med vrsticami, oblikovanje odstavkov (zamik, prostor pred in za odstavki), oblikovanje naslovov (vseh nivojev in medsebojnih razmakov v različnih kombinacijah), oblikovanje seznamov (spet na več nivojih), kontekstualnih slik, povezav (podčrtano ali nepodčrtano [nepriporočljivo], barva, označevanje aktivnih in že obiskanih linkov)... in podobno.

Ne glede na to, koliko časa si porabil za zgornji izdelek (1 uro ali 5 minut), boš za tole, kar sem zgoraj naštel, potreboval nekje najmanj 10-krat toliko časa.

Sicer pa še komentar (zopet ponavljam - jest pa design ne greva skup!) na dosedanji izdelek: tipografija je neusklajena, sploh napis "judo klub" skače ven. Ona podlaga napisa "judo klub" mi zgleda nekam falična. Meniji so, kot je že Tody opozoril, težko berljivi, od človeka zahteva "trud". Skratka, vse skup izgleda nekje tako kot mojih prvih 10 designov.

U, glede tega, kar ti očitam, da ti manjka - sledi Todyevemu nasvetu in si že zaradi tega poglej že izdelane templejte. Tako boš dobil občutek, kaj vse moraš predvidit. Naknadno oblikovanje elementov, "kakor se pokaže potreba", je dober recept za neusklajenost.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Raptor15 ::

Hvala za ta komentar. Bom pa skušal nekako drugače doseči svoj cilj, kot si že povedal, tudi jaz nimam te preklete žilice za vsaj malo umetnika.
xD

Tody ::

ja nismo vsi za vse zato pač jemljemo unim k znajo in majo in svoje manjke nekje drugje nadoknadimo. To ni nič slabega, ti se še vseeno lahko naučiš CSS in z njim potem popravljaš template.

gamemen ::

kaj če obvlasaš html in css lahko narediš svoj template?

ali potrebuješ posebne programe za obdelavo slik kot je photoshop?

MrBrdo ::

Ja seveda ga lahko narediš, mislim pa da je ponavadi praksa taka da se najprej nariše (npr. v Photoshopu) in potem šele naredi razrez v html & css. Nisem designer tako da ni to 100% ampak mislim da se načeloma tako dela. Včasih je celo posebej nekdo ki nariše (designer) in potem nekdo ki obvlada css in html naredi razrez (spravi to v html/css obliko). V tem primeru je verjetno vse skupaj bolj kvalitetno ker sta oba bolj specializirana vsak za svoje področje.
MrBrdo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dreamweaver

Oddelek: Izdelava spletišč
101684 (1578) para!
»

izdelava spletne stvari, en detajl

Oddelek: Izdelava spletišč
101285 (1082) ThinMan
»

Programi za izdelovanje spletnih strani

Oddelek: Izdelava spletišč
4712569 (11762) Ziga Dolhar
»

dreamweaver pomoč

Oddelek: Izdelava spletišč
231769 (1434) Tody
»

Za izdelavo template .

Oddelek: Programska oprema
101239 (1120) JOKER

Več podobnih tem