» »

Dreamweaver

Dreamweaver

Jerry87 ::

Naj prvo povem da sem začetnik pri internetnih strani. Delati nameravam v dreamweaverju. Zanima me če poznate kakšno stran kjer so dreamweaver tutoriali (zaželeno video)- približno takšna stran kot je www.good-tutorials.com za photoshop kjer imaš po rubrikah razdeljeno.
Zanima me tudi če poznate kakšno spletno stran kjer lahko potegnete dol web template za dreamweaverja.
Glede na to da sem začetnik, ali obstaja kakšna stran ali program da ti previri spletno stran za kakšne napake, recimo če je vredu napisana in urejena koda ali podobno.

Hvala vnaprej, Lp
  • spremenil: Jerry87 ()

root987 ::

Ne uporabljam Dreamweaverja tako, da ti glede njega ne znam pomagat, kar se tiče pa preverjanja spletne strani - urejenosti in "kvalitete" napisanega ne moreš preverjat (vsaj ne avtomatizirano z kakšnim programom, s časom pa že sam dobiš občutek), ker je to nenazadnje odvisno od specifičnega primera na katerem delaš, vendar pa boš veliko naredil, če boš sledil smernicam POSH-a (slovensko predavanje), pravilnost po standardih ti lahko preverijo validatorji od W3.

Imaš validatorje za HTML in CSS, morda si lahko ogledaš še HTML Tidy, za Javascript pa je v veliko pomoč JSLint za lažjo identifikacijo najbolj pogostih napak, ki jih Mozilla občasno prezre, IE pa ne (ali obratno).

To ti pa pokrije more or less celoten spekter front-end web developmenta. :>
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

bluefish ::

Namesto, da delaš preko templateov in izdeluješ neke generične in že stokrat videne strani, se raje posveti učenju in razumevanju HTML in CSS kode, ki sta osnovi. Nič ti namreč ne koristi, če v predlogo namečeš tekst in nato rečeš, da si izdelal svojo spletno stran.
Validiranje in preverjanje kode sta za predloge prav tako nesmiselna, saj brez znanja prej omenjenih jezikov niti ne boš vedel kaj je vzrok težave in kako najbolj elegantno stvar rešiti.

Tody ::

Pixel 2 life je tvoja rešitev :) Za marsikaj :P

http://www.pixel2life.com/tutorials/ado...

AmokRun ::

Če imaš denar >:D potem lahko kupiš tole.

para! ::

Jerry, a je tebi in tebi podobnim sploh jasno, da je Dreamweaver v osnovi UREJEVALNIK KODE? Torej, je fajn, če prvo znaš to kodo sploh pisat? Tutorial za Dw? A se ti hecaš? Obišči W3 Schools pa se nauči XHTML, CSS, SQL, JS in po možnosti še ASP.net/PHP in SQL, odvisno kaj misliš ustvarjat. Ko boš to znal, boš lahko kodo pisal v kateremkoli urejevalniku, ne le v Dwju.

Če pa misliš delati v Dw DESIGN modeu, pa ti priporočam, da vse skupaj pozabiš in se ukvarjaš s čim drugim. Design mode je uporaben namreč samo za hiter predogled. In pa zato, da nekaj narediš v design načinu in si potem pogledaš in analiziraš kodo (če nekaj ne znaš naredit ročno, recimo).

lp
Death before dishonor!

Jerry87 ::

Nevem zakaj pošiljate tisto ar nisem od vas vprasal...začetnik sem...ampak marsikaj že znam. HTML že nekaj znam vendar se še učim. Jas že vem v kakem stanju sem in kaj hočem, vprašal sem vas za template in te stvari, nisem pa od vas zahteval kritike in kaj se učit. Če ste pripravljeni dati kakšno stran s templati uredu, če pa mislite govoriti zakaj sanjam o template bla bla bla pa prosim zadržite zase. Tako da se zahvaljujem root987 in Tody ker sta odgovorila na tisto kar sem vprašal. Lp

para! ::

ampak marsikaj že znam. HTML že nekaj znam vendar se še učim.


Ta stavek je kontradiktoren. Če se še vedno učiš HTML, potem v bistvu ne znaš ničesar.

lp
Death before dishonor!

bluefish ::

In mi naj vemo, koliko ti znaš in kaj ne?
Vredu, si sedaj napisal, da se že učiš HTML, v prvi temi namreč tega ni bilo. Zato smo ti (vsaj jaz) svetovali, da najprej spoznaj vsaj osnove, preden se lotiš predlog, ker ti te brez tega znanja ne bodo veliko koristile.
So v nekaterih primerih dobre, da spoznaš neke pristope h problemu - jasno, če predloge le niso tako stare, da se uporabljajo framei in ne gredo niti čez osnovno validacijo,...
Čeprav je še vedno bolje, da do rešitve prideš sam z malo raziskovanja.

Drugič pa ni potrebno nastopati z neko aroganco. Tisti, ki smo ti svetovali, imamo verjetno vsaj nekaj pojma o zadevah in ti le svetujemo, kako se je zadeve še najbolje lotiti. Če pa si prepričan v svoj edini prav in nezmotljivost, potem pa OK, adijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Jerry87 ::

Neveste koliko znam imaš prav, nevem zakaj potem ne odgovorite na moj vprašanje tako kot root987 in Tody ki sem od njih dobil kar sem rabil. In tudi vem da veste veliko, ampak nisem po tem spraševal, če se mi bo kje ustavilo bom vprašal in če nekaj vprašaš pričakuješ tudi odgovor. Za html in druge stvari imam pa tudi knjige za pomoč ampak trenutno rabim template in zato vas prosim za pomoč če veste kje je kakšna uredu spletna stran.
Vseeno pa hvala za nasvet, vendar ga nisem potreboval

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry87 ()

para! ::

Želimo ti samo pomagati pri tvojem učenju in spoznavanju teme, o kateri govorimo. Osebno se mi zdi pomembno, da ločiš kodo od urejevalnika. Še bolj pomembno se mi zdi, da se zavedaš, da je najslabše kar lahko narediš ravno to, da se izuriš v uporabi Dwja, brez znanja ozadja.

Zdaj, za osnovno spoznavanje templatov lahko uporabiš tiste, ki so že vključeni v Dwju. Verjetno so zelo osnovni, ampak za začetek ti znajo pomagat pri razumevanju pozicioniranja in različnih delov spletne strani.

K naprednejšim predlogam te ne znam usmerit, ker sam tega ne uporabljam, je pa Google vrnil kar nekaj zadetkov.

Vseeno pa ti polagam na srce, da upoštevaš tudi tiste odgovore v tej temi, ki ti sicer niso všeč.

lp
Death before dishonor!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava spletne strani (amatersko) čoko&sex

Oddelek: Izdelava spletišč
424274 (3436) Lion29

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11621973 (20461) Ziga Dolhar
»

Programi za izdelovanje spletnih strani

Oddelek: Izdelava spletišč
4712581 (11774) Ziga Dolhar
»

Programi in tehnike

Oddelek: Izdelava spletišč
63013 (2953) d0rK
»

Program za domačo stran

Oddelek: Izdelava spletišč
191560 (1230) Tito

Več podobnih tem