» »

[asp.net c#] Povezovanje WEB in PC aplikacije

[asp.net c#] Povezovanje WEB in PC aplikacije

bucket ::

Zanima me kako bi lahko povezal web aplikacijo in pc aplikacijo?
Z PC aplikacijo dostopam do mikrokrmilnika in merim določene stvari (temperatura, vlaga,...), ki jih na zahtevo z grafom prikazujem z web aplikacijo v brskalniku. Web aplikacija omogoča tudi proženje nekaterih aktuatorjev, prižiganje LED, itd. Zahteva za vklop aktuatorja se pošlje na pc aplikacijo in od tam na mikrokrmilnik. Tukaj tudi odpadejo baze zaradi teh zahtev.
Do sedaj sem imel povezavo med web in pc aplikacijo narejeno z socketom. Problem nastane, ko se dva uporabnika želita povezati na web aplikacijo, pa tudi drugače socket ne deluje najbolje ob osveževanju itd...

Kateri boljši način naj izberem za v naslovu omenjeno povezavo?

noraguta ::

hja soap al pa xml-rpc samo web serverji tipično ne držijo konekcije v nedogled.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

SigmaProg ::

web services ?

SigmaProg je izjavil:

web services ?

Lahko poveš kaj več o tem? Kako narediti aplikacijo z web services, ki bi se zagnala takrat ko se zažene server? In kako je pri taki aplikaciji z uporabniškim vmesnikom?

Mogoče kakšen tutorial?
Hvala!

Prebral sem nekaj tutorialov in poskusil spisati web servis. Moram rečt, da je zadeva všečna sploh v interakciji z web aplikacijo. Točno to kar bi rabil.

Muči pa me edino to saj nikjer ni prav opisano kako bi se web servis zagnal, ko se zažene IIS. Je to sploh možno?

Nekateri tutoriali poravijo da web servis nikakor ni enako kot windows servis, spet drugi pa da se web servis lahko poganja tudi v "backgroundu".

Torej, kako narediti da se web servis zažene ob štartu ISS?

noraguta ::

pa sej to je tko kt spletna stran.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

hendriks ::

Webservice je hostan v IIS-u, torej webservice je zagnan skupaj z IIS, kot je že noraguta napisal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C#] Pravice za spreminjanje in restore baze

Oddelek: Programiranje
51058 (878) nuclear
»

Povezava HW-računalnik-internet

121242 (1068) roli
»

[.net] aplikacija

131585 (1062) SmeskoSnezak
»

povezovanje web in konzolne aplikacije (RMI, COM?)

71095 (1023) sid_dabster
»

Microsoft @ CES, Las Vegas 2006

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
203040 (2418) BigWhale

Več podobnih tem