Forum » Znanost in tehnologija » za izbrano valovno dolzino svetlobe pol-prozoren material
za izbrano valovno dolzino svetlobe pol-prozoren material
antonija ::
Zanima me ce obstaja kaksen material, ki bi bil v vecini vidnega spektra prozoren (ni treba da je 100%, fino pa je ce spusti skozi cimvec svetlobe v eno smer), bi pa selektivno odbijal svetlobo dolocene valovne dolzine.
Sem pripravil shemo kaj naj bi stvar pocela:
to se pravi da v eno smer naj spusca cimvec svetlobe, v drugo smer naj bo pa ogledalo samo za doloceno valovno dolzino (ce bi bile tud v smeri spodaj->zgoraj puscice rdece in modre barve bi sle navpicno skozi crn material ki ga iscem).
Obstaja kaj takega? Priblizek temu? Pomoznosti cimcenejsa stvar ki se prodaja v stacunah?
Sem pripravil shemo kaj naj bi stvar pocela:
to se pravi da v eno smer naj spusca cimvec svetlobe, v drugo smer naj bo pa ogledalo samo za doloceno valovno dolzino (ce bi bile tud v smeri spodaj->zgoraj puscice rdece in modre barve bi sle navpicno skozi crn material ki ga iscem).
Obstaja kaj takega? Priblizek temu? Pomoznosti cimcenejsa stvar ki se prodaja v stacunah?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
- zavarovalo slike: gzibret ()
Brane2 ::
poglej na WKP in pogooglaj pod "dielectric optical filters"...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tema - črna barvaOddelek: Znanost in tehnologija | 1925 (1581) | [D]emon |
» | Nobelova nagrada za fiziko 2014Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8214 (6941) | jype |
» | Einstein in dva različna medija (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 10795 (9587) | Yosh |
» | Katera barva vpija svetloboOddelek: Znanost in tehnologija | 5869 (5277) | kunigunda |
» | Izdelan prvi antilaserOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5553 (3858) | Jst |