Forum » Strojna oprema » Resetiranje tiskalnika Canon serije MX 3xx
Resetiranje tiskalnika Canon serije MX 3xx
rsroki ::
Torej..dva dni sem se ukvarjal, kako bi mojo multifunkcijsko napravo Canon MX300, potem ko sem zamenjal barvno kartušo z neoriginalno novo, spravil do tega da bi znaznala novo kartušo, saj je po menjavi ves čas opozarjala da kartuša nima barve , z njo pa si lahko vse tiskal . Seveda je to moteče in vztrajno sem iskal rešitev po spletu. Rešitev sem našel, a je sestavljena iz več ugotovitev po posameznih forumih na spletu, zato sem se odločil, da tale postopek opišem tukaj. Prej pa bi rad še opozoril, da sem na spletni strani www.črnila.net zasledil program, ki naj bi resetiral canonove tiskalnike, a žal deluje samo pri verzijah IP (IPtools) in MP (MPtools) programa pa domujeta tu http://ipt.nm.ru/. No drugače pa je postopek pri multifunkcijskih napravah tipa Canon MX 300 (serija 3xx preverjeno deluje) sledeč (Tiskalnik mora biti ugašnjen ob začetku postopka):
1. Izvlecite napajalni kabel in USB kabel (tega ne priključite dokler ne končate celotnega postopka)
2. Ponovno priključite napajalni kabel in držite tipko "On/Off"
3. Ko držite tipko "On/Off" še poleg tega 2x stisnite tipko "Cancel/Stop" rdeča tipka
4. Sedaj lahko spustite tipki, naprej "On/Off" potem "Cancel/Stop"
5. Tiskalnik se bo postavil v nekakšno tovarniško opcijo....(počakajte cca 10 sekunde, dokler se ne pojavi na zaslonu napis "Idle")
6. Stisnite tipko ">" (poleg tipke "OK" ) enkrat, da pridete do nastavitve "Shipping Mode 3"
7. Potrdite vnos s tipko "OK"
8. Še enkrat s tipko "OK" potrdite dejanje, ki se pojavilo na zaslonu "Without cleaning"
9. Natisnila se bo ena testna stran..
10. Odprite pokrov, kot da bi zamenjali kartuše
11. Še enkrat sedaj izvlecite napajalni kabel
12. Vzamite ven obe kartuši
13. Zaprite pokrov
14. Ponovno priklopite napajalni kabel
15. Vklopite tiskalnik
16. Ponovno vstavitev obe kartuši nazaj v tiskalnik
17. Tiskalnik se bo dejansko povrnil nazaj na tovarniške nastavitve (osnovne), torej boste morali ponovno nastaviti vse znova (razne funkcije..jezik..)..
18. Sedaj lahko tiskalnik povežete tudi z USB kablom na računalnik
19. Na koncu pa je možno da vam bo utripala še lučka za servis (čiščenje kartuš), zato boste morali v nastavitvah tiskalnika na vašem računalniku "Maintenance" izbrati postopek "Print Head Alignment"...skozi kratki postopek vam tiskalnik izpiše dve strani...in končali ste !!!
Sedaj bi Vaš tiskalnik zopet moral delati brezhibno in brez tistih nadležnih opozoril o kartušah.
Upam da sem s tem komu pomagal oz. olajšal kako težavo.
1. Izvlecite napajalni kabel in USB kabel (tega ne priključite dokler ne končate celotnega postopka)
2. Ponovno priključite napajalni kabel in držite tipko "On/Off"
3. Ko držite tipko "On/Off" še poleg tega 2x stisnite tipko "Cancel/Stop" rdeča tipka
4. Sedaj lahko spustite tipki, naprej "On/Off" potem "Cancel/Stop"
5. Tiskalnik se bo postavil v nekakšno tovarniško opcijo....(počakajte cca 10 sekunde, dokler se ne pojavi na zaslonu napis "Idle")
6. Stisnite tipko ">" (poleg tipke "OK" ) enkrat, da pridete do nastavitve "Shipping Mode 3"
7. Potrdite vnos s tipko "OK"
8. Še enkrat s tipko "OK" potrdite dejanje, ki se pojavilo na zaslonu "Without cleaning"
9. Natisnila se bo ena testna stran..
10. Odprite pokrov, kot da bi zamenjali kartuše
11. Še enkrat sedaj izvlecite napajalni kabel
12. Vzamite ven obe kartuši
13. Zaprite pokrov
14. Ponovno priklopite napajalni kabel
15. Vklopite tiskalnik
16. Ponovno vstavitev obe kartuši nazaj v tiskalnik
17. Tiskalnik se bo dejansko povrnil nazaj na tovarniške nastavitve (osnovne), torej boste morali ponovno nastaviti vse znova (razne funkcije..jezik..)..
18. Sedaj lahko tiskalnik povežete tudi z USB kablom na računalnik
19. Na koncu pa je možno da vam bo utripala še lučka za servis (čiščenje kartuš), zato boste morali v nastavitvah tiskalnika na vašem računalniku "Maintenance" izbrati postopek "Print Head Alignment"...skozi kratki postopek vam tiskalnik izpiše dve strani...in končali ste !!!
Sedaj bi Vaš tiskalnik zopet moral delati brezhibno in brez tistih nadležnih opozoril o kartušah.
Upam da sem s tem komu pomagal oz. olajšal kako težavo.
rsroki
KTr1sk ::
Zanima me če je možno da so neoriginalne kartuše zanič, ker sem naredil po postopku in ne piše več da je prazno,zazna polne kartuše, tiskalnik tiska ampak ne natisne nič, če dam pa stare orginalne nazaj pa natisne ampak slabo vidno, torej so samo kartuše zanič in je tislanik ok, ali se lahko tudi kaj v tiskalniku zamaši čeprav je na kartuši glava in ne v tiskalniku?
hvala
hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
KTr1sk ::
Naj povem da smo kupili originalne kartuše in zdaj dela, zgleda da je bila napaka v samih kartušah me zanima če jih bom lahko vrnil, ker so bile kartuše krive da je tiskalo in nič natisnilo heh
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Eilinel ::
Živijo!
VSe sem naredila po tvojih navodilih in navodilih prodajalca ezPrint kartuše, vendar mi še vedno noče printat in mi javlja, naj pogledam kartušo. Ima kdo še kak predlog?
VSe sem naredila po tvojih navodilih in navodilih prodajalca ezPrint kartuše, vendar mi še vedno noče printat in mi javlja, naj pogledam kartušo. Ima kdo še kak predlog?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri printer kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23045 (15319) | Spock83 |
» | Emstar kartušeOddelek: Pomoč in nasveti | 2948 (2696) | kranfogl |
» | Resetiranje karuš na Canon MP 190Oddelek: Strojna oprema | 3744 (3438) | dani8 |
» | Nakup Multifunkcijskega printerjaOddelek: Kaj kupiti | 4297 (3368) | Zheegec |
» | Cheap-Ass tiskalnikOddelek: Kaj kupiti | 3921 (3345) | TheJack |