Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
RuN ::
Mi je ratalo, hvala. Sem ga odstranil in še enkrat dal gor, potem me je pa vprašal za loakcijo. Še enkrat hvala vsem.
Good Guy ::
ima kdo mogoče kakšne info kako s temi telefoni založeni v ljubljani?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
kmetek ::
katere sd micro imaste? 4gb je resnično premalo
8gb prav tako, eno 16gb?
glupo vprašanje: ko sem ekran ugasne, prižgem ga edino na power on?
8gb prav tako, eno 16gb?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
psytoma ::
Naj mi nekdo pove kako naj preko bluetootha pošiljam datoteke NA telefon, imam vmesnik, vendar ne gre
lurker ::
Pa uro mi kaže 2 ure kasneje, kako to? Kaže pa lokacijo seveda Kranj.Android še ne zna iz tvoje lokacije ugotovit v katerem časovnem pasu si. Zato mu moraš sam povedat (Settings - Date and time - Select time zone).
bajsibajsi ::
O tem sem jaz in se nekdo drug ze govorila v tej temi... saj oba rahlo skrbi obraba tega gumba. Po tuji dokumentaciji sem bral, da so nekatere tipke na Desire (in drugih Android telefonih) ze uspesno premestili.. a je to bolj tako-tako. Kot zanimivost za tiste, ki zeliko telefon/ekran hitreje odkleniti, si lahko z marketa potegnejo kaksno brezplacno aplikacijo (npr. http://www.appbrain.com/app/org.jraf.an... ).
Naj mi nekdo pove kako naj preko bluetootha pošiljam datoteke NA telefon, imam vmesnik, vendar ne gre
Naceloma bi to moralo normalno delovati ze brez kakrsnihkoli dodatnih programov (tako na PCju kot na telefonu) zgolj z osnovnimi gonilniki. V prenosniku oz. PCju imas nekje (najbrz modro) ikono za BT, kjer vkljucis povezovanje, cemur sledi iskanje BT naprav v blizini, izbira zeljene (v tvojem primeru HTC Desire)..itd. Seveda pred tem ne smes pozabiti vkljuciti BT tudi v nastavitvah telefona...
psytoma ::
glede bluetootha, ta adapter sem uporabljal že z večimi telefoni, na desire pa mi nič ne uspe poslati
RuN ::
A obstaja za Motonav 8.4 kje fail s 3D zgradbami za Slovenijo ?
Iščem, pa nikjer nisem nič našel.
Iščem, pa nikjer nisem nič našel.
_Dejan_ ::
glede bluetootha, ta adapter sem uporabljal že z večimi telefoni, na desire pa mi nič ne uspe poslati
Prvo moraš sparit telefon(vklopljen mora biti discovery mode na telefonu) ko spariš moraš vklopiti FTP na telefonu(lahko ga tudi prej) in bo delalo BP...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
streetrider ::
A ma še kdo tak problem odkar je naložil update da ko priključi slušalke in hoče poslušat musko in se mu po parih sekundah resetira telefon
M-XXXX ::
streetrider je izjavil:
A ma še kdo tak problem odkar je naložil update da ko priključi slušalke in hoče poslušat musko in se mu po parih sekundah resetira telefon
Hmm, vsaj jaz nimam takega problema
kokoon ::
katere sd micro imaste? 4gb je resnično premalo
8gb prav tako, eno 16gb?
par dni nazaj sem narocil 32gb z ebaya, za cca 23eur. bomo vidl :)
[kokoon]
z unim zgorej. sej ne gre drugac. tud mene to moti, pri herotu se je dal tud z drugimi :/
aha, pa kaj me se moti, je bug - ne dela snooze z volume rockerjem. razen ce je telefon odklenjen (kar zjutraj ko ti zvoni, pac ni)
aha, pa kaj me se moti, je bug - ne dela snooze z volume rockerjem. razen ce je telefon odklenjen (kar zjutraj ko ti zvoni, pac ni)
[kokoon]
Roadkill ::
Dons se mi je na marketu pojavil google earth. Instalira se ampak ob zagonu javi da ne more pisat na kartico.
Naj se kdo drug preveri prosim.
Ü
Dons se mi je na marketu pojavil google earth. Instalira se ampak ob zagonu javi da ne more pisat na kartico.
Jaz sem nekaj časa nazaj inštaliral APK in je delal BP...
pojavil se je vceraj. najprej sem ga instaliral, brez da bi prej odinstaliral starega (apk, kot _Dejan_) in je neki jamral ko sem ga hotel zagnati. potem sem oba odinstaliral in zdaj ta iz marketa dela.
[kokoon]
urosh ::
jaz mam ga gor zaj ene par dni (pred tem sem nekje bral, da je na voljo) in mi dela bp. Sem pa nameščal preko marketa... Je pa res, da se telefon začne fajn greti po nekaj minutah uporabe :)
kmetek ::
je tale Google Earth sploh uporaben?
kdo dal gor tole?
HTC IME Mod Keyboard with Voice Input (v27, June 08, 2010)
Rešitev za alarm?
Do you switch your phone off at night? The alarm doesn't go off of the phone is turned off. If so, use aeroplane mode at night instead and your alarm should work and you won't be disturbed by calls and texts in the night.
Let us know if this works for you. :-)
kdo dal gor tole?
HTC IME Mod Keyboard with Voice Input (v27, June 08, 2010)
Rešitev za alarm?
Do you switch your phone off at night? The alarm doesn't go off of the phone is turned off. If so, use aeroplane mode at night instead and your alarm should work and you won't be disturbed by calls and texts in the night.
Let us know if this works for you. :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
M-XXXX ::
Ponoči se splača ugasnit internetno povezavo (spodnja možnost, ko držiš gumb za vklop) da ne pipa neta in pri tem kar lepo prihraniš baterijo...
PS: kako nastaviš, da bi bile poslani slike MMS-i večje? Ker zdaj mi jih zmanjša na cca 10-15kb kar je prava žalost...
PS: kako nastaviš, da bi bile poslani slike MMS-i večje? Ker zdaj mi jih zmanjša na cca 10-15kb kar je prava žalost...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Pesimist ::
Jaz sem instaliro Juiceplotter, da vidim kak gre baterija v idle. Grozno lol. 10% na dve uri. A nebi idle time moral biti more like 360 ur?
Jaz sem instaliro Juiceplotter, da vidim kak gre baterija v idle. Grozno lol. 10% na dve uri. A nebi idle time moral biti more like 360 ur?
Ja 360 ur boš dosegel ob neposredni bližini repetitorja, izklopljene vse sinhronizacije in mobilno omrežje, vklopljen 2G, in ne pipaj telefona čisto nič(nič SMS-ov, klicev...) :D
Lonsarg ::
Jaz bi testiral kdaj koliko zdrži telefon, brez uporabe, ali vsaj brez interneta. Ampak to bi pomenilo, da bi rabil rezervni telefon :D
Pesimist ::
Jaz sem testiral to. Katastrofa. 1 dan pa pol brez uporabe. Niti odklopo ga nisem iz polnilca. Internet off, wifi off, 3G nimam. Pa je po dnevu in pol ze svetil oranzno spet, ko je se bil polnilec prikljucen. Ko sem ga primil v roko in unlocko screen se je samo se izklopo.
Nekateri appsi ne pustijo da gre phone v sleep mode sem slisal. Tak da bom to naslednje preizkuso.
*#*#4636#*#*
Nekateri appsi ne pustijo da gre phone v sleep mode sem slisal. Tak da bom to naslednje preizkuso.
*#*#4636#*#*
BladE_ ::
Nekateri se samo pritožujejo glede baterije po drugi strani bi pa radi imeli nenormalno zmogljiv telefon... Ce hocte, da vam baterija drzi 4 dni si omislte Nokio 3310, ker pri novih zmogljivejsih aparatih tega ne boste dosegli niti priblizno neglede na znamko!
goran77 ::
Jaz sem testiral to. Katastrofa. 1 dan pa pol brez uporabe. Niti odklopo ga nisem iz polnilca. Internet off, wifi off, 3G nimam. Pa je po dnevu in pol ze svetil oranzno spet, ko je se bil polnilec prikljucen. Ko sem ga primil v roko in unlocko screen se je samo se izklopo.
*#*#4636#*#*
No, ne vem kaj si pocel, ampak ce si vse izklopis, potem baterija traja precej dolgo. Jaz sem kar neki casa tole testiral, in ko imam cez noc vse izklopljeno (wifi, gps, .....) (seveda, klice se vedno telefon sprejema) porabi telefon cca. 3% v 6-7 urah, kar pomeni da bi porabil mogoce malenkost vec kot 10% v enem dnevu.
Je pa res da se je pri mojih testih izkazalo, da doloceni programi lahko ta cas drasticno zmanjsajo.
Npr. ce imam startan Network Monitor (pa ceprav sta wifi in mobile network izklopljena) potem telefon ne porabi 3% cez noc ampak prej kakih 30% (brez pretiravanja).
Torej, predvidevam, da ce si res vse izklopil, potem imas startan kak program, ki ti kuri baterijo.
teoo ::
Ob vlečenju telefona iz žepa, mi vedno uspe skenslati klic. A ima kdo kako rešitev?
defying gravity
Sam imam telefon sedaj četrti dan iz elektrike. Pa je baterija na 26%. Res pa je, da vklopim (ali wifi ali mobile) povezavo, prečekiram, kaj mislim (max 5 min), prekinem povezavo. Pa nekaj klicev je blo vmes (sms-a nobenega :) ). Tak da 3-4 dni ob zmerni (za marsikoga skoraj ne-uporabi) uporabi zdrži. Seveda, če pa hočeš imeti push-email, in vklopljeno vse kar je možno, pa se ne čuditi, če ne zdrži niti en dan :)
lp
lp
moxon ::
Sam imam telefon sedaj četrti dan iz elektrike. Pa je baterija na 26%. Res pa je, da vklopim (ali wifi ali mobile) povezavo, prečekiram, kaj mislim (max 5 min), prekinem povezavo. Pa nekaj klicev je blo vmes (sms-a nobenega :) ). Tak da 3-4 dni ob zmerni (za marsikoga skoraj ne-uporabi) uporabi zdrži. Seveda, če pa hočeš imeti push-email, in vklopljeno vse kar je možno, pa se ne čuditi, če ne zdrži niti en dan :)
lp
To ti preprosto ne morem verjeti, 4 dni. Še moja ex-Nokia E71 ni zdržala vedno 4 dni :)
moja e71 - službena (kakih 10 min klicev na dan, maili ko sem na poti) mi še zdaj zdrži prek 7 dni :) Seveda brez push emaila in tako naprej :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: urosh ()
Spock83 ::
Ob vlečenju telefona iz žepa, mi vedno uspe skenslati klic. A ima kdo kako rešitev?
Potrudi se da ne pritisneš power tipke, katera prekine klic...
LuGi ::
Ocitno se nisi v rokah drzal PDA.. ker ta sistem se ze uporablja lep lep čas =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
teoo ::
Potrudi se da ne pritisneš power tipke, katera prekine klic...
največja jeba je pri vožnji z avtom in telefonom v žepu.
Jaz imam euti tak iz usnja. Je tankek in kompakten. Nikoli ne pritisnem na tipko.
naaah... to mi deluje čist preveč gay zadeva
...tako si tudi predstavljam recimo, da tisti folk, ki nosi telefon v torbici za pasom, nosi tudi bele nogavice in prekratke kavbojke:D
defying gravity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: teoo ()
S tem se ukvarjam ze nakaj dni... Pri Mobitelu (sicer prijazni supporterji) zatrjujejo, da je to "problem" telefona in da je pri njih podprt MMS v velikosti vse do 2Mb. Sam menim da je to stvar operaterja. Sumim da v MMSC nimajo potrebnih nastavitev za dolocene (predvsem novejse) telefone. Zadnje dni sem intenzivno preverjal vse mozno (drug SIM, telefon, operater, nastavitve, nastavitve.. in se vec nastavitev...itd itd), a mi "normalno" nikakor ne poslje vec kot cca 14Kb velike slike oz izjemoma cca 45Kb kadar gre ze v osnovi za manjso sliko, ki je originalne velikosti cca 600Kb. Obcutek sem dobil kot, bi se pri vecji sliki (npr 1.5Mb) njihov sistem "ustrasil" in bolj skrcil sliko (na recimo 13Kb), medtem ko se manjsa slika skrcila na se vedno solidnih 45Kb (hm?)...
Aja.. pomemben je podatek, da mi je ratalo poslati cca 150Kb veliko sliko le ko sem zadevo spufal. Po domace prevaral njihov MMS center, da posiljam z drugega (starejsega) telefona. Za katerega domnevam, da operater ZE ima nastavljene ustrezne parametre. To je tudi razlog za moj dvom v njihovo zagotovilo, da je pri njih vse v redu in da so "tezave" s telefonom samim.
Hvalezen bi bil, ce bi poslali komu kaksno vecjo sliko v MMSu (ne email), recimo 1Mb veliko in nato prejemnika prosili, da preveri detajle slike in vam pove dobljeno resolucijo ter velikost slike.
edit
Ravno mi je uspelo 158Kb veliko sliko poslati sam sebi (z osnovnim Messages programom, ki je bil v Desire) in tudi prejeti enako velikost. Res cudno... ravno cca uro po tem, ko sem imel daljsi pogovor z nekom pri Mobitelu...
edit2
Spufal Desire z SE W800i (free app Hancent, user agent nastavitev) in uspesno sam sebi poslal do najvec 300Kb veliko sliko. A to LE tisto sliko, ki je ze originalno manjsa od 300Kb. Originalno vecja se enostavno skrci na cca 15 vcasih okoli 45kb.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Good Guy ::
Jaz imam euti tak iz usnja. Je tankek in kompakten. Nikoli ne pritisnem na tipko.
kje si kupil etui?
http://goo.gl/7ItKpU
tey007 ::
glede na to, da pišete, kako povečati slike za mms, predvidevam, da sedaj mms-i že delujejo? če ja, na katerem operaterju?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tey007 ()
Glede na to, da pises, kako povecati slike za mms, predvidevam, da znas tudi brati. Torej si preberi le 2 posta visje od tvojega, ki je bil objavljen le 2 dni nazaj.
In ne, ne delujejo pravilno.
Poslji parim osebam sliko v velikosti 1Mb in jih nato vprasaj, kaksno sliko so prejeli...
In ne, ne delujejo pravilno.
MonkeyHead je izjavil:
MMS-i so vedno delali vsaj meni.
Mobitel
Poslji parim osebam sliko v velikosti 1Mb in jih nato vprasaj, kaksno sliko so prejeli...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18094 (11504) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30762 (19120) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30688 (24851) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23788 (15617) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17161 (11970) | cucolino |