Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
hojnikb ::
mini task manager.sicer sn pa bral da ni tak dober uporablat te task killerje na froyotu...
#brezpodpisa
IvoJan ::
zakaj pa ne??
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
MonkeyHead ::
PrimozR ::
Ja, Android in task kilerji so bad, FroYo sam ugaša programe če mu zmanjka RAMa. Itak ko zapustiš program ostane samo v RAMu, procesorja ne uporablja (razen če ima aktiven background - takih programov je malo, npr. music playerji in kaki IRC klienti), v primeru pucanja RAMa pa shrani stanje, ki se povrne ob ponovnem zagonu.
Pametnega razloga za task killer torej ni, morda ga je fino imeti le če se ti kak app obesi in se ne zapre sam. Če vas skrbi proaba pa rootajte, namestite SetCPu in nastavite počasnejši profil za screen off (npr.).
http://lifehacker.com/5650894/android-t...
Pametnega razloga za task killer torej ni, morda ga je fino imeti le če se ti kak app obesi in se ne zapre sam. Če vas skrbi proaba pa rootajte, namestite SetCPu in nastavite počasnejši profil za screen off (npr.).
http://lifehacker.com/5650894/android-t...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
U lej, http://www.zomut.com/watchdog/froyo
Google has changed the kill API that the task killers use. In 2.2(Froyo), the kill API now just restarts the app. It will come right back, under a new system process. This fits quite nicely with Watchdog. If an app was stuck in a bad state, or was performing some strange work in the background, a restart will "reset" the app back to its initial state.
kako je zdej z rootanjem?? kako se to nardi lol xD
Unrevoked potegneš pa mal poklikaš (še prej se pa z driverji jebeš) :D
http://theunlockr.com/2010/09/20/how-to...
http://theunlockr.com/2010/09/20/how-to...
Zgodovina sprememb…
Jeremias ::
Oj,
ima mogoče kdo probleme po updejtu z flash-om? Meni namreč stvar zmrzne če dam full screen. Izvaja se samo če se s prostim dotikam zaslona. Precej čudno obnašanje....
ima mogoče kdo probleme po updejtu z flash-om? Meni namreč stvar zmrzne če dam full screen. Izvaja se samo če se s prostim dotikam zaslona. Precej čudno obnašanje....
Lp
Jernej
Jernej
Roadkill ::
MonkeyHead je izjavil:
Ročno jo moraš sprožit.
Bi blo mal požrešno, če bi konstantno searchal po slikah 200 ljudi...
Kje pa to "sprožim"?
Greš recimo na "Call history" in potem spodaj prestaviš na "internet" ikonco. Za tem izbereš facebook in daš "menu"->refresh.
Traja precej dolgo.
Ü
pharaon ::
PIPI vam je lepo napisal za vse tiste, ki ste mnenja, da nujno potrebujete task killer...btw a sploh veste, da lahko nek program ustavite brez tega programa...pod nastavitve aplikacij pri posamezni aplikaciji izberete opcijo "Force stop". Dvomim, da kdo dejansko prišpara na bateriji s temi task killerji...edino v primeru, da imate nek program, ki se je "obesil".
Če pa že imate nek program, ki ga ne želite, da se zaganja, zakaj ga potem sploh imate inštaliranega :)
In še enkrat za vse nevedne, program, ki je ostal v spominu (ram), ne jemlje procesorja in posledično energije baterije!!
Če pa že imate nek program, ki ga ne želite, da se zaganja, zakaj ga potem sploh imate inštaliranega :)
In še enkrat za vse nevedne, program, ki je ostal v spominu (ram), ne jemlje procesorja in posledično energije baterije!!
A ma še kdo počasn write na sd kartico, ko kopirate fajle iz kompa ?
Ker sn nabavo eno class 4 kartico, pa mi na card readerju nanese 4.5mb, iz telefona pa komi 2mb, z sd card benchmarkom pa skorminih 1mb.
A je tet card reader v desireju tak zanič al ka ?
Mam pa kernel z sdfixom.
Ker sn nabavo eno class 4 kartico, pa mi na card readerju nanese 4.5mb, iz telefona pa komi 2mb, z sd card benchmarkom pa skorminih 1mb.
A je tet card reader v desireju tak zanič al ka ?
Mam pa kernel z sdfixom.
#brezpodpisa
Sn formatiro z unim programom od panasonica, pa je zdej mal bolš, gre tam do ene 3.2mb pa 3mb na sd card benchmark.
#brezpodpisa
RuN ::
Najprej vsem srečnega in zdravega 2011.
A ima kdo Otterbox Defender Case in če ima lahko kaj napiše, kako se kaj obnese.
A ima kdo Otterbox Defender Case in če ima lahko kaj napiše, kako se kaj obnese.
Je ze kaj znano o gingerbreadu na desireju?
Yup, dela skor vse sam kamera ne.
Poglej mal po xda-dev.
Sn ugotovil ka je blo.Zgleda da sd readerju ne pašejo majhni sektrorji, tak da sn pol kartico formatiro z panasonicovim toolom pa dela zdej skor tak ko prek običnega sd card readerja.
Poglej mal po xda-dev.
Telefoni so itak večinoma vsi počasni prek USBja.
Sn ugotovil ka je blo.Zgleda da sd readerju ne pašejo majhni sektrorji, tak da sn pol kartico formatiro z panasonicovim toolom pa dela zdej skor tak ko prek običnega sd card readerja.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
sajko ::
Ima kdo kake izkušnje (dobre in slabe) z bluetooth slušalkami in HTC desire? Na xda sem malce bral, da nekatere modeli "slušalk" delajo probleme (nekoga se ne sliši).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sajko ()
kmetek ::
Ve kdo, kako bi pobrisal application data od aplikaciji, ki sem jih uninštaliral?
Obstaja kak app za to?
Obstaja kak app za to?
Ü
pharaon ::
Zakaj pa ne greš na kartico in pobrišeš ročno? Seveda če si siguren, da je neka mapa od zbrisane aplikacije...
Ne gre se mi za podtke na kartici (tisto mi ni problem zbrisat) ampak za kak cache, ki je na sistemu.
Bom preveril CacheMate, hvala.
Bom preveril CacheMate, hvala.
Ü
gimnazija123 ::
če nabavim pri mobitelu nov desire v tem tednu, kakšna je verjetnost, da bom dobil takega, ki nebo imel amoled zaslona?
lep pozdrav
lep pozdrav
kako lahko pogledam ce ima moj desire amoled zaslon? aja pa rootat mi ne rata. unrevoked mi sploh ne zazna telefona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IvoJan ()
To bodo vedeli samo oni, odvisno od zaloge, ki so jo naredili z AMOLEDi in porabe te zaloge. Ampak verjetno bo že kar LCD. Itak pa ni neke blazne razlike med obema, oba sta crap na soncu, oba imata spodobne barve, oba imata skoraj enako porabo baterije, itd.
Z Unrevokedom je itak živa jeba z driverji. A si pozorno sledil navodilom?
kako lahko pogledam ce ima moj desire amoled zaslon? aja pa rootat mi ne rata. unrevoked mi sploh ne zazna telefona.
Z Unrevokedom je itak živa jeba z driverji. A si pozorno sledil navodilom?
Zgodovina sprememb…
jap. driverje sem pravilno instaliral.
sledil sem temule http://theunlockr.com/2010/09/20/how-to...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IvoJan ()
c00L3r ::
jap. driverje sem pravilno instaliral.
Zraven teh gonilnikov, potrebuješ še HTC-jeve. Te namestiš tako:
-Namesti zadnji HTC Sync iz HTC Support
-Namestile se ti bodo dejansko 3 stvari: HTC sync, HTC Driver installer in HTC BMP USB Driver
-Odstrani HTC Sync v add/remove programs. S tem, da TC Driver installer in HTC BMP USB Driver pustiš nameščena
Nato priklopi telefon, pa namesti še ta tisti android usb driver, če bo treba. Potem, pa bi ti moralo zaznat telefon.
super, hvala :) bom probal ko pridem domov
gendale ::
drugače obstaja nek ubuntu live cd z unrevoked (in driverji), probi s tem če ti ne rata namestit gonilnikov
@tkBurek
Jaz sem imel podoben problem, ko sem rootal.
Izkazalo se je, da ko se telefon poveže v HBOOT na računalnik, da se ne rpedstavi kot "Android phone" (v device managerju) ampak kot ABD. Za tem sem updatal driverje na tem ABD (s temi ki jih dobiš v navodilih za rootanje).
Za tem je unrevoked delal brez problema.
Jaz sem imel podoben problem, ko sem rootal.
Izkazalo se je, da ko se telefon poveže v HBOOT na računalnik, da se ne rpedstavi kot "Android phone" (v device managerju) ampak kot ABD. Za tem sem updatal driverje na tem ABD (s temi ki jih dobiš v navodilih za rootanje).
Za tem je unrevoked delal brez problema.
Ü
meni ga je našlo kot android phone.
Bartimaeus ::
Mene pa zanima kakšna je kvaliteta zvočnika pri desire-u in nasploh kakšna je kvaliteta predvajanja glasbe?
Kaj pa kvaliteta posnetega zvoka v videih?
Se kamera lahko primerja z drugimi 5mpx telefoni, kot naprimer n95 8gb?
Bartimaeus je izjavil:
Mene pa zanima kakšna je kvaliteta zvočnika pri desire-u in nasploh kakšna je kvaliteta predvajanja glasbe?
- slaba
- zelo slaba!!
- imo je kamera slabša kot na n95 (nisem imel n95, sem pa videl par slikc)
Jebiga, ni tale telefon za une k bi radi fotkal pa filmčke snemal.
Od punce LG ima petnajstkrat boljši fotič, pa je eno plastično sranje od telefona.
Ü
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Roadkill ()
destroyer2k ::
Glede kamere ti lahko potrdim da je crap. Ta telefon imam nekaj casa ampak ne glede na software popravkov ki so bili izdani je se vedno crap kamera o video raje sploh ne bom govoril.
Bananovec ::
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Tomson ::
Ampak če prebereš cel post, ugotoviš da je imelo po tem veliko uporabnikov težave, da je po nekaj časa baterija še bolj popustila kot na začetku, drugim se je začel telefon random ugašat, kazatelj baterije sploh ne deluje več zanesljivo, itd ...
Po moje za poizkusit samo v primeru da je baterija res katastrofalno slaba, da ne zdrži cel dan ...
Po moje za poizkusit samo v primeru da je baterija res katastrofalno slaba, da ne zdrži cel dan ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
destroyer2k je izjavil:
Glede kamere ti lahko potrdim da je crap. Ta telefon imam nekaj casa ampak ne glede na software popravkov ki so bili izdani je se vedno crap kamera o video raje sploh ne bom govoril.
Nwm no, men se zdi kamera ok, je pa res da nima velik nastavitev.
Video pr 720p snema normalno sam pr ISO 800, drgač pa največ z 13-14FPSji.
Kir kernel pa kej uporablate za Sense rome ?
Jest mam kr tegale
http://mirror.couttstech.com/android/in...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Telefon mi jamra da mu fali prostora na ROM-u. Placa je še 15 MB (torej za ne-najedanje manjka točno 1 MB). A se da to kako rešiti, razen z odstranjevanjem appov oz. APP2SD-jem? Čiščenje cache-a aktivnih aplikacij mi ni preveč pri srcu (odvisno sicer od appa do appa).
Damiani ::
prestaviš aplikacija na SD kartico.Settings->Applications->Manage applications- izbereš aplikacijo->Move to SD
jurre ::
tole tud meni mal najeda... mam ze dost prostora, ker so vse aplikacije prestavljene na kartico (katere se pac dajo), potem pa odprem igo za navigacijo pa ze zamori da je premal prostora (pol sicer odstranim 20mb cachea) ampak vseeno najeda.
c00L3r ::
Mene je več kot pol leta najedalo to pomanjkanje prostora. Pred 2 tednoma pa sem telefon končno root-al.
Namestil sem root-an stock ROM z init.d podporo. Zraven tega sem še namestil A2SD+.
Zdaj imam polno prostora in vse zgleda in dela točno tako kot prej. Priporočam vsakemu!
Link do ROM-a in ostalih potrebnih datotek
Namestil sem root-an stock ROM z init.d podporo. Zraven tega sem še namestil A2SD+.
Zdaj imam polno prostora in vse zgleda in dela točno tako kot prej. Priporočam vsakemu!
Link do ROM-a in ostalih potrebnih datotek
In kak se kej obnese apps2sd+ na class 4 kartici ?
Pa kir fs kej uporablate za to ?
Pa kir fs kej uporablate za to ?
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18172 (11582) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30886 (19244) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30924 (25087) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23906 (15735) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17220 (12029) | cucolino |