» »

Pritožbe

Pritožbe

««
9 / 20
»»

OwcA ::

@smash:
Najprej:
a mi lahko tocno copy pastaš kdaj sem zalil ter koga

Potem:
zaradi te teme nisem dobil naziva zato lahko zaključimo..lahko greš spat....če pa misliš zdej tukaj nalimat vse moje poste, potem si pa res en velik ***** zaradi takih postov bi lahko imel vsi nazive, še posebej thomas, pri katerem je vsaki drugi nestrpen

Očitno ti pismenost ne dela preglavic le pri pretanjnenem izražanju.
pa kaj mi brises pritožbe loek?!??! nej folk vid kaksn kekec si

kje ti tukaj vidiš besedo lolek, mi ni jasno[:\\] kekec je pa bil zato, ker je pac zbrisal post po nepravicnem...in ne gre za mitološkega junaka, ampak za filmskega junaka - kekec

Da ti iskanje po tem dolgem besedilu ne bo delalo prevelikih preglavic, sem označil. Predpostavljam, da bi naj pisalo lolek, ker I. si se tega izraza večkrat poslužil tudi drugod in II. si nazorno pokazal, da nisi ravno mojster jezika (ali pa vsaj tipkovnice).
Glede na zgoraj rečeno niti ne pričakujem, da sta si s sarkazmom blizu.

bumbar je pa isto kot da bi ti rekel da si šlampast...ne gre za nobeno žalitev

bumbar -ja m z -em člov. (u) slabš. omejen, neumen človek
Tako Slovenski pravopis 2001.
(zakaj imam občutek, da se z njim ne srečaš prav pogosto?)

ostalo kopico nesmislov, ki si jih navedel, ne bom niti komentiral...a zdej me boste zatrli tako, da boste zbrali vse moje poste, ter jih predstavili javnosti....tudi take zaradi katerih nisem bil kaznovan??? kot je naprimer tvoj zgornji primer??

Glej (lasten) prvi citat in vedi, da ni nobene potrebe po vseh, že samo nekaj teh (recimo trije) več kot zadostujejo, da si vsakdo ustvari dokaj popolno sliko o tebi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Tomi ::

smash:
spotaknil sem na slovnico v tem delu:
in ti mi nosiš naziv Tajna policija

pravilno bi seveda bilo "in ti nosiš naziv Tajna policija", samo iz tvojega stavka se je dalo izpeljati, ko da imaš sam naziv Tajna policija, in da ti ga nosi, ker je recimo zate pretežko breme, Perči.
Še vedno pa sem mnenja, da nam ne moreš očitati interpretacij, ker sam nisi najbolj podkovan s semantiki.
metrodusa.blogspot.com

perci ::

roCkY:
Pozdravljen!
Poskušal ti bom odgovoriti na tvoja vprašanja in predloge.

>Ne strinjam se z vodenjem določenih debat in se tudi zaradi tega v glavnem ne oglašam.

Ravno to je razlog, da bi se lahko večkrat oglašal. Opozori na teme, ki se ti zdijo nepravilno vodene in predlagaj rešitve.

>V isto debato posegate različni moderatorji in seveda moderirate po svoje v skladu z trenutnim razpoloženjem. Teme so dolge in tudi težko obvladljive.

>Mislim da scene več ne obvladate na način na kakršen ste zastavili.

V isto debato posega več moderatorjev, ker eden pač ne zmore moderirati sam ene teme, ki se polni čez cel dan. Ni variante. Niti jaz, niti večina drugih moderatorjev ne visijo za računalnikom cel dan, tako da...
Moderiramo v skladu z skupnimi dogovori (obstaja moderatorski oddelek, kjer se razrešujejo dileme), seveda pa vsak moderator doda k moderiranju nek svoj pečat. To se mi sicer ne zdi nevemkako dobro, mi pa lahko verjameš, da je težko doseči tako stanje, kjer bi vsak moderator v vsakem primeru enako odločil. Se pa trudimo in poizkušamo delovati čimbolj v tej smeri. Osebno mislim, da je stvar vedno boljša.

>Problematična je v 90% le loža. Čeprav tudi drugje včasih brez veze zaprete kakšno temo. Čeprav se dve še bol podobni na drugem področju veselo peljeta naprej.

Oddelki razen lože, kot si ugotovil praviloma niso problematični, nekaj "sive" cone pa je kljub vsemu. Včasih se kajpada med zaklenjenimi znajde kaka tema tudi neupravičeno. Vendar menim, da je takih tem minimalno število in da glede tega opravljamo kar dobro delo.

>Fantje čas je, da se čimprej dogovorite kako boste forum peljali, če pač velja da na slo-tech-u ni demokracije morate čimprej napisat nova pravila in jih biti sposobni izpelat. V zadnjih nekaj mesecih je vse več nepotrebnega kreganja, podtikanj, zmerjanj... Spremembe pravil pripravljate vse predplgo.

Spremembe pravil so se pripravljale dolgo in bodo kmalu objavljene. Do takrat pač žal veljajo stara.

>Moderiranje in poseganje v sporočila bo vedno povzročalo negodovanje in negativne reakcije. Družbeno politične teme so seveda najbolj problematične. Nemogoče je postavit mejo v družbeno političnih debatah ker meje niso ekzaktne.

Se zelo strinjam. Vedno nekomu nekaj ne bo prav. In vedno bo neka siva cona, ki je ne bomo mogli natančno pokriti z nobenimi pravili. Na koncu bo obveljala argumentacija, pa naj bo moderatorjeva ali userjeva. Pritožiti se bo še vedno mogoče.

>Ena skrajnost bi morda bila, da odprete poseben forum na tej programski osnovi brez kakršnegakoli moderiranja in odgovornost postavljalcev. Znotraj slo-techa pa ostanejo le "tehnične stvari". Za skrajneže, ki ne razumejo, da so pač neka pravila, kakršnakoli že so. Mislim da bodo hitro ostali sami, če bodo blatili, težili, smetili ...

Nekaj predlogov v tej smeri je že bilo, vendar smo se odločili, da slo-tech ostane tak kot je. Tudi zaradi svojega imena, ki nekaj velja. Velja pa o tvojem predlogu morda še enkrat razmisliti.


V imenu ST teama bi se ti rad zahvalil za izčrpno konstruktivno kritiko. Le-teh smo vedno veseli. Zaradi njih ST postaja boljši. Zavedamo se, da delamo napake, vendar se močno trudimo v smeri, da bi bilo le-teh čim manj. Na koncu se je potrebno zavedati tudi dejstva, da smo vsi ljudje in kot taki tudi mi nismo nezmotljivi.

Lep pozdrav, Peter

sketch ::

Mater, od takele kritike se mi kar srček ogreje. Ko bi le dobivali več takih (umirjenih, konstruktivnih)... Sicer pa je parci vse lepo povedal.

lp
s.
Adapt and overcome.

Barakuda1 ::

smash
:D :D :D :D :D :D :D :D
tis še dobr skoz pršo, men so izbrisali nick, pa geslo in me total dol zabrisali (brez opozorila), in zakaj?...Zato ker sm si drznil kritizirat moderatorja in takrat prisotnega policaja.

Hja...:D :D sicer sm si pa sam kriv...sej je tko al tko splošno znano, da vicev o policajih sploh ni..:D :D :D :D :D
zato pa se glasi prvi člen kvazi pravil

DEMOKRACIJE NI

vse ostalo pa je po takšnem uvodnem členu tko al tko mlatenje prazne slame

:P :P :P :P :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

perci ::

Eh, Barakuda - če bi hoteli, bi te benali, ne pa brisali geslo - zresni se malo - poleg tega na Slo-Techu nismo in ne bomo nikogar benali.

Če si pa pozabil geslo, je pa to tvoj problem. Sem pa prepričan, da se bo dal z Primožem zment za prejšnji username, če ga boš prosil.

Gandalfar ::

Btw: kaksen nick si imel prej?

perci ::

Barakuda brez enke

Gandalfar ::

Dvomim. Ta user ne obstaja. Nasel sem edino

perci ::

Tr0n ::

Saj imas link, ce si pozabil geslo. Vpises uporabnisko ime in e-mail pa je.

Gandalfar ::

Ah vidim. Malo je bil moderiran v tisti temi.

Barakuda: zagotovo ti ni niche skenslal usernejma, ker se vedno obstaja. Verjetno si se ti zmotil pri geslu. Zahtevaj ga se enkrat preko "pozabil sem geslo" linka.

Marjan ::

Kot moderatorja grajam percija.
Vzrok: Brisal bi kar vse po vrsti (zgeda kot da je plačan po številu izbrisanih tem).

Pohvalim pa Gandalfarja.
Vzrok: Točno ve kaj je treba zmoderirat in kaj ne. In tudi z razmisekom - kaj je primerno in kaj ne za slo javnost.


:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marjan ()

Tomi ::

Marjan:

Vzrok: Brisal bi kar vse po vrsti (zgeda kot da je plačan po številu izbrisanih tem).

Mi lahko poveš, kje si recimo opazil, da Perci briše vse po vrsti. Ker včasih je pač tako, da je tudi veliko treba brisati. Eden od takšnih je bil zadnjič, v eni od aktualnih tem.
metrodusa.blogspot.com

Marjan ::

Ravno to aktualno temo sem imel v mislih.
Ko je Sergio reku, da se pdf-jev ne bo toleriral (in verjetno še kaj več), pa je potem Perci zelo zares vzel ta job :D.
Take zadeve morajo bit malce fleksibilne. Sploh v takih temah.

Npr. če nam država nekaj prikriva, bi potem človek pričakoval, da bojo vsaj taki
internet zanesenjaki skupaj držal in se ne samo pogovarjali odprto, necenzurirano o tej temi, temveč tudi omogočili vsej Slo javnosti, do dostopa cenzuriranega gradiva.

CaqKa ::

daj nehaj jih izzivat.. si še bojo kaki novi člen za v pravila izmislili. v tem so pravi maheri namreč:D

perci ::

Marjan: Brisal sem samo linke do pdfjev, ker smo se tako pač dogovorili. Zato moram priznat, da mi gre malo v nos, da rečeš, da sem brisal kar vse po spisku.

Marjan ::

ne vem če res... kaj pa tisto ko je Gandalfar preklical brisanje?

Gandalfar ::

Tisto sem se jaz zmotil.

Ko sem odprl stran je bilo cel kup postov notri, ki so linkali na razne pdfje itd. Na prvi pogled so vsi izgledali nedovoljeni tako, da sem pobrisal tiste poste in vse poste, ki so se nanasali nanje v enem kliku.

Nato sem se enkrat preveril kaj sem izbrisal in sem odbrisal tisto kjer sem se zmotil.

perci ::

Aja, to je Marjana zmotilo :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Marjan ::

Perci, ne ni me zmotilo :P

ahac ::

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Zakaj je bil zbrisan moj post?

A je bil mogoče žaljiv?
Ker.. prvi post v temi je žalitev intelegence!

Na debilno vprašanje pač debilen odgovor.. drugače avtor teme ne bo dojel kakšne bedarije piše.. no.. čeprav mislim, da v nobenem primeru ne bo dojel..
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

undefined ::

Sergio, daj spravi malo v red te svoje daljinsko-vodene robotke. Ker največjo zmešnjavo in nered delajo prav oni. Malo popravi tole sedanje vodenje, ker ne pelje nikamor. :)

smash ::

ahac...sam ne se jim opravičt pa bomo kmalu vsi persone rudiji in potem nas bodo hotl spet nekak razlikovat:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smash ()

Sergio ::

IceMan, mi lahko prosim nakažeš, na kaj namiguješ?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

undefined ::

Sergio, seveda... nepremišljeno brisanje postov. :)

Matek ::

ahac, pusti ostalim da verujejo v to, v kar hocejo verjeti

Ce se ti z necem ne strinjas, se ne rabi biti to popolnoma debilno. Sicer pa motorolca, ki je odprl debato, odgovarja, tako da poskusi izraziti svoje mnenje v kulturni debati.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

ahac ::

Sergio (ali pa nekdo drug): prosim, razloži zakaj je bil zbrisan moj post.
ker.. jaz ne vidim nobenega razloga za brisanje.. in kot veš sem tudi sam admin na enem ali dveh forumih ;) .. in v primeru, da nekdo od moderatorjev zbriše tak post tam... bi ga jaz napizdil! :))

v bistvu.. zdi se mi, da je link za brisanje prevelik pa ga nekateri moderatorji ponesreči klikajo..

smash: hehe.. sej imajo dost domišljije.. se bodo že kaj novega izmislili..


predlagam ustanovitev "ST resistance force"!
za načrtovanje nasilne menjave zlobne in nepravične ST vlade pa lahko uporabnimo kar privat sporočila, ki so drugače čist neuporabna.. :))

OK.. zdej grem pa Red Faction naprej igrat. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ahac ::

MadManMato: jaz pa 100% verujem v kar sem napisal.. zakaj mi pa ti tega ne pustiš?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Sergio ::

IceMan, si lahko bolj konkreten? Katera tema, čigav reply, kje, kdaj? Vsaj pomagaj mi locirati naš zajeb, če že tako vehementno opozarjaš nanj, ane? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

undefined ::

Sergio, saj o tem že govorim dlje časa. Danes, ko sem mislil, da so se zadeve že mal izboljšale, pa sem pač še to napisal, ko mi je nek pametnjakoviš zbrisal post iz tiste jezusove teme v loži. :)

OwcA ::

@ahac: četudi vrjameš v svojo izjavo, je bila "dopolnitev" glede sonde povsem nepotrebna in banalna. Bi si upal zagovarjati tudi stališče, da gre za (sicer prikrito) obliko verske nestrpnosti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ahac ::

OwcA: avtor teme trdu, da je samo njegov bog pravi.. ostali pa ne..
tolk o verski nestrposti..
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Thomas ::

Ma tole je hudič.

Predpostavlja se, da so vere nekako fiksne in da se dovoli in celo omogoča svobodno izražanje verskih prepričanj.

Dobronamerna zakonodaja, ki pa ne računa na to, da bo kdo začel s svobodo izražanja aetizma.

Kaj potem storiti če? Kakorkoli že se (moderatorji) obrnejo, imajo rit odzadaj. Beri - ne rešijo nič.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Odin ::

Pa ja! Kolko jih je že meni gnjavlo, da moram najt boga če hočem kvalitetno zaživet in podobne fore.
Če pa sem jaz komu začel, da je pa to neumno in začel naštevat svoje argumente, pa je že bil halo, kak si jaz to sploh drznem...

To "čudno pravilo" o tem, da noben ne sme rečt verniku kaj čez njegovega boga, je rahlo krivično.

Tomi ::

Iceman in ahac, vajina posta sem zbrisal jaz. Da bosta zadovolja, ker mi v tej temi delujeta kot mala otroka, ki trmarita, dokler ne dobita svojega. Izbrisana sta bila zato, ker padeta iz konteksta teme in kažeta vajino inteligenco. In nista edina posta, ki sta letela iz te teme. Zadeva je zame ad acta.
metrodusa.blogspot.com

Thomas ::

Ja ... tukaj bi morali sprejeti nekakšno modernejšo zakonodajo.

Da ljudje lahko prepričujejo druge v prav svoje vere le, če so jo pripravljeni braniti pred drugimi v debatah.

Lahko pa ostaneš izven debat, potem si pa tudi zaščiten pred memskimi napadi ... tako nekako.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

@ahac, Thomas: ne gre za "varovanje" prepričanj vernih, problem je v nivoju diskusije. Ateizem je povsem enakovredna poza verovanju, problem nastane, ko so napadeni simboli (kar Kristus gotovo je), namesto temeljev (mempleksa). Tako izkazovanje lastnega prepričanja pa se lahko kaj hitro odene v žaljiv podton.
Če se spustimo v "spopad", nikar ne bodimo polovičarski!
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

undefined ::

> Da bosta zadovolja, ker mi v tej temi delujeta kot mala otroka, ki trmarita, dokler ne dobita svojega.

Mislim, da tukaj ponovno opisuješ sebe. Jaz sem le napisal svoje mnenje glede teme, tebi mnenje ni sedlo in si ga brisal. Užalilo te je moje mnenje. kdo pa se najhitreje užali ob mnenju nekoga? otroci, vendar. Samo reci enemu otroku, ki je fanatik Eminema, da ga sam ne poslušaš in ti ni všeč, ga boš takoj užalil in te bo poslal v 3 Pisane Marjetice.

Toliko o tem. Moderatorji ste tisto, kar vidite na nas. Popravljajte sebe, ne nas. Če zmorete - če ste že dovolj zreli. :)

Thomas ::

Gre za varovanje verskega prepričanja pred raznimi holzarji - nedvomno.

Jest sem zato, da se to ohrani. Pod pogojem, da nima te zaščite tisti, ki religijo širi.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

@Thomas: tokrat povsem konkretno, ali se ti zdi, da do tega (razlik v "zaščitenosti") prihaja tudi na S-T? Če ja, ali lahko pokažeš kokreten primer (nevštevajoč pritožbe IceMana, ker tu gre očitno za druge povode)?
Prosim ne me narobe razumet, ne gre (iz moje strani) za nek občutek ogroženosti in posledične defenzivnosti, češ gre za mlatenje prezne slame, ničesar ne moreš pokazati, blabla, temveč za resen problem, ki ga je vsekakor treba razrešiti v kolikor se pojavlja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

> nevštevajoč pritožbe IceMana, ker tu gre očitno za druge povode

Katere druge povode? To me pa res zanima. :)

Mislim, a se je res tko težko moderatorjem soočit z bolečo resnico, da vedno le ne ravnajo prav? Da vedno le nimajo oni prav, ampak tudi uporabniki? Zgleda, da se je. :)

Thomas ::

OwcA,

Jest VEM, da je problem težak (tudi za moderatorje).

Ampak nimam nobene pametne rešitve. Ali bomo kršili nedotakljivost verskih simbolov in prepričanj - ali pa se (o tem) ne bomo pogovarjali.

Kaj je zdej slabše?

Jest recimo močno nastopam proti Fanči Okič, ne pa proti RKC. Zgleda precej oportunistično - ampak to ni važno.

Proti Islamu in še zlasti Hinduizmu sem tudi zelo našopirjen. Šintoizem me pa ne briga.

Ameriških protestantskih sekt pa pol zelo ne maram.

Multiverznike pa tudi preganjam.

Recepta pa nimam nobenega pametnega.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Jest recimo močno nastopam proti Fanči Okič, ne pa proti RKC. Zgleda precej oportunistično - ampak to ni važno.

> Proti Islamu in še zlasti Hinduizmu sem tudi zelo našopirjen. Šintoizem me pa ne briga.

Jest pa nisem proti nobeni veri kot taki, sem pa proti fanatičnim vernikom, ki ne znajo biti odprti. Tudi proti RKC načeloma sem, nisem pa proti Jezusu. RKC izkorišča Jezusa kot "escape goat", za svojo lastno materialno korist. Skratka, the American way of getting poor people's money. :)

Primoz ::

Vidiš.. če napišeš to in ne delaš robotkastih primerjav, ... ti nihče nič noče.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

OwcA ::

@Thomas:
pravzaprav lahko govoriva kar o mempleksih nasplošno, ni potrebno da se omejujeva le na verske.
Meni se zdi rešitev, da ostanejo simboli "nedotakljivi" in se napadajo prepričanja (ideologije). Kajti simboli le predstavljajo oz. poosebljajo mempleks, ko zrušiš tega postane simbol povsem nesmiselen. Če dokažeš, da Kristus ni trosil okoli čudežev itn. prekineš navezanost na simbol, tako postane blatenje tega nepotrebno in že skoraj paradkosalno, saj je obrekovalec edini, ki mu pripisuje kakršnokoli (posebno) vrednost.
Zakaj bi se v to spuščali? Osebno se mi zdi to pragmatično. Zaradi poprej omenjene navezanosti, ljudje precej bolj osebno doživljajo napade na njim ljube simbole. Njihov odziv je jasen, obdajo se z "negativnimi čustvi", s tem vzpostavijo jasno ločnico med tabo in njimi (zlo:dobro). V debati vidna posledica so "nizki udarci". Tudi posameznikov ego je neke vrste simbol, če ni na vidiku nič boljšega bo tudi ta sprejemljiv. Kam to vodi pa vsi vemo.
Kot moderator vidim v tem neko etiko. Namreč napad na simbole lahko predstavimo tudi kot nestrpnost. Simboli resda predstavljajo mempleks, obratno pa ne velja. Spodbijanje simbolov torej ne moremo predstaviti kot spopada z mempleksom, v najboljšem primeru gre za "pripravljanje terena", ki pa bi ga lahko primerjali z strateškim bombandiranjem civilnih ciljev v drugi svetovni vojni. Odločilnega pomena v debati tako nima, povzroča pa veliko gorja ljudem, ki so dani simbol navezani.
Za konec še en radikalen pogled na pomen sibolov za mempleks. Večjo težo kot imajo, maj koherenten je mempleks, saj so simboli objekt verovanja, kot taki pa kažejo na potrebo po t.i. ciničnem umu ("vem da ovce blejijo, vseeno pa vrjamem, da lajajo"). Usoda nekoherentinh sistemov izpostavljenih debati pa je vsem dobro znana...
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

undefined ::

> Vidiš.. če napišeš to in ne delaš robotkastih primerjav, ... ti nihče nič noče.

Primož, opažam, ja. Vam bo treba zadevo še zrisat, da pol res ne bo več nobene bojazni, da ne bi kdo dojel. ;)

Primoz ::

IceMan.. daj prosim potrpi še nekaj dni.. nova pravila so precej bolj .. dosledna.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

ahac ::

Če kdo deluje kot otrok, je to tisti, ki se igra z moderatorskimi opcijami.. in briše vse kar mu ni 100% všeč..
sorry... jaz sem z tistim stavkom povedal svoje mnenje.. če me niste razumeli ni treba takoj brisat..

anyways.. ne bom se kregal zdaj.. pakiram.. zjutraj bom na kolesu.. smer: morje..
tačas pa lepo pišite pravila.. samo upam, da ne pridete kdaj v vlado.. ker bomo zgubil dostop še do česa drugega kot udba.net ;((
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Tomi ::

ahac: moram ti priznati, da lahko kar takole "remote" oceniš, da brišem vse po vrsti. Včasih se mi zdi neumno, saj so večinoma avtorji tisti, ki se osmešijo.
Drugače je pa ideja morja zelo dobra. Samo glej, da me kje ne srečaš>:D

Jebediah: svoj post daj v Predloge. Ne vem, kakšno povezavo ima s pritožbami..
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()
««
9 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Persona Rudis 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
904856 (3523) perci
»

Svoboda govora? (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
755343 (1847) undefined

Več podobnih tem