Forum » Programiranje » [SQL] Kazalci pri grupiranju
[SQL] Kazalci pri grupiranju
alexa-lol ::
hej imam problem...imam tabelo
S# P# J# QTY
rad bi izvedel sledeče...grupiral po J# s pogojem max(QTY), ampak jaz želim vedeti tudi katera vrednost S# je pri tem pogoju. Zraven hočem imeti še en stolpec kjer mi piše kateri element iz P# ima to maksimalno vrednost.
Kako bi to izvedel?
hvala
lp
S# P# J# QTY
rad bi izvedel sledeče...grupiral po J# s pogojem max(QTY), ampak jaz želim vedeti tudi katera vrednost S# je pri tem pogoju. Zraven hočem imeti še en stolpec kjer mi piše kateri element iz P# ima to maksimalno vrednost.
Kako bi to izvedel?
hvala
lp
Tody ::
Pomoje boš sicer moral še enkrat napisat ker ni čisto jasno kaj hočeš.
A S,P,J,QTY so stolpci ?
select * from table
where max(qty)
group by S,P,J,QTY
ali pa max(QTY), a.* from table a ....
A S,P,J,QTY so stolpci ?
select * from table
where max(qty)
group by S,P,J,QTY
ali pa max(QTY), a.* from table a ....
ok...tabela z atributi S# P# J# QTY
Če dam
dobim
No jaz bi pa rad še vedel S# od tiste vrstice kjer je ta maksimum od grupe
Če dam
select j#, max(qty) from spj group by j# order by j# asc;
dobim
J# MAX(QTY)
-- ----------
J1 400
J2 500
J3 300
J4 1200
J5 600
J6 400
J7 800
No jaz bi pa rad še vedel S# od tiste vrstice kjer je ta maksimum od grupe
LeQuack ::
select j#, s#, qty from spj tabela inner join ( select j#, max(qty) as maxQuantity from spj group by j# ) grupa on tabela.j# = grupa.j# and tabela.qty = grupa.maxQuantity order by j# asc;
Neki tazga. Nisem pa testiral.
Quack !
aha.. z inner join
sem misliu ce se da na kaksen drugacen nacin...ker na vajah se nismo stikov v SQL vzel (razen naravnega)
sej bojo resitve objavljene pa bomo vidl...
sicer je pa tut ena varianta v SQL (samo ne v vseh dialektih), da kar v selectu dodaj stolpec brez kakrsne koli operacije agregacije na njemu...samo v mojem primeru ne dela..
tole mislim
hvala
lp
sem misliu ce se da na kaksen drugacen nacin...ker na vajah se nismo stikov v SQL vzel (razen naravnega)
sej bojo resitve objavljene pa bomo vidl...
sicer je pa tut ena varianta v SQL (samo ne v vseh dialektih), da kar v selectu dodaj stolpec brez kakrsne koli operacije agregacije na njemu...samo v mojem primeru ne dela..
tole mislim
select type, title_id, avg(price), avg(advance) from titles group by type
hvala
lp
Če izbereš samo en stolpec ti group by nič ne pomaga :) Drugače pa tukaj nekaj napisanega o tem http://www.w3schools.com/sql/sql_functi...
no seveda lahko grupiram tudi po stolpcih j# in s#...potem je pa problema kako bi dobil za vsak j# le maksimalno vrednost ter pripadajoči s#
select max(j#), s# from table
pol ti bo zatežil da ni s# del funkcije bla bla bla pa mu daš na koncu samo group by s#.
pol ti bo zatežil da ni s# del funkcije bla bla bla pa mu daš na koncu samo group by s#.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sql join stavki in group byOddelek: Programiranje | 3330 (2965) | GupeM |
» | Podatkovne baze - SQL enostavne poizvedbeOddelek: Programiranje | 2048 (1641) | galu |
» | [SQL] Unikatni izpisiOddelek: Programiranje | 2203 (1590) | 111111111111 |
» | MySQL pomocOddelek: Izdelava spletišč | 1825 (1081) | slosi |
» | MYSQL vprašanjeOddelek: Programiranje | 1782 (1397) | MrBrdo |