Forum » Strojna oprema » mrezna kartica
mrezna kartica
T-Mac ::
nekaj mi ni pousem jasno, v racunalniku imam mrezno kartico ki jo racunalnik lepo najde, driverji so nalozeni ko pa priklopim kabel za internet se ne prizge nobena lucka pri mrezni kakor da kabel ni priklopljen, ko pa isti kabel prikljucim na drug racunalnik pa lepo dela?
Ali se to dogaja zaradi tega ker menjam en kabel za internet na dveh racunalnikih?
A je sla mrezna? Samo cudno mi je ker jo windowsi normalno najde?
Ali se to dogaja zaradi tega ker menjam en kabel za internet na dveh racunalnikih?
A je sla mrezna? Samo cudno mi je ker jo windowsi normalno najde?
popster ::
lahko moras nastavit dnsje in to na racunalniku ki ne dela. Če mas internet v mrezi potem se pa mora povezat avtomatsko.
zee ::
Lahko da je kabel zanic.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
5er--> ::
Gwanaroth ::
V nastavitvah mrežne probaj spreminjat hitrost, s katero komunicira z modemom/routerjem. Probaj dat na recimo 100Mbps/Half-duplex, namesto auto-negotiate. Če ti ne bo delalo, postopoma znižuj.
Če to ne gre, je potem res verjetno mrtev priključek.
Če to ne gre, je potem res verjetno mrtev priključek.
Lights often keep secret hypnosis..
Duhec ::
Če zniževanje hitrosti ne obrodi sadov poizkusi še z drugim UTP kablom. Eni vtiči so muhasti za nekatere vtičnice, čeprav so vsi kao RJ-45.
rsroki ::
..hja..lahko pa je težava tudi v konektorjih, v sami mrežni kartici...lahko so umazani, upognjeni...banalno, a to težavo sem jaz že nekajkrat rešil na večih računalnikih..pač poskušaš jih očistiti s kakim čistilom (vatirana palčka + čistilo), če pa so upognjeni pa jih zravnaj s finim izvijačem..
rsroki
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z mrežno karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 565 (533) | amigo_no1 |
» | Omejitev hitrosti na mrežni karticiOddelek: Omrežja in internet | 2897 (2621) | jmorenoeu |
» | Omrežni kabel je izključenOddelek: Strojna oprema | 1738 (1409) | matej_jack |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7940 (4671) | BlazP |
» | omrežje na 70mOddelek: Omrežja in internet | 2445 (1683) | mazy |