Forum » Strojna oprema » Kam naj dam popravit OCZ Vertex SSD - odlomljena plastika SATA vtiča!
Kam naj dam popravit OCZ Vertex SSD - odlomljena plastika SATA vtiča!
Fizikalko ::
Torej, orenk štorasto sem potegnil disk oz kabel iz njega in se je odlomil en del plastike na SATA vhodu, tako da so zdaj samo kovinske špičke tam namesto celotnega SATA vtiča:
Zamenjati bi torej moral cel plastičen nastavek (ki ima vhod za napajanje in vhod za SATA). Disk je sicer BP.
Kam naj se obrnem oz. kje dobiti tak del?
Hvala, lp
Zamenjati bi torej moral cel plastičen nastavek (ki ima vhod za napajanje in vhod za SATA). Disk je sicer BP.
Kam naj se obrnem oz. kje dobiti tak del?
Hvala, lp
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Shark-357 ::
Če imaš odlomljen del plastike potem ni problema popraviti (sem že par polomljenih popravil).
1.Naneseš sekundno lepilo na trdi disk kjer manjka košček platike.
2.Odlomljen del plastike vtakneš v sata kabel
3.Natakneš sata kabel z manjkajočim kosom plastike na trdi disk in dobro pritisneš da se lepo zalepi
4.Potegneš kabel dol in je to to ;)
Popravilo drži dobro in se ne odlomi tudi po večkratnem priklopu/odklopu sata kabla ( na ta način sem tudi že popravljal Sata priključke na plošči)
1.Naneseš sekundno lepilo na trdi disk kjer manjka košček platike.
2.Odlomljen del plastike vtakneš v sata kabel
3.Natakneš sata kabel z manjkajočim kosom plastike na trdi disk in dobro pritisneš da se lepo zalepi
4.Potegneš kabel dol in je to to ;)
Popravilo drži dobro in se ne odlomi tudi po večkratnem priklopu/odklopu sata kabla ( na ta način sem tudi že popravljal Sata priključke na plošči)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark-357 ()
Potem bo pa jeba, ker potrebuješ točno tisti odlomljen del da bi v nulo klapal skupaj...
Verjetno bi se dalo tudi prenesti komplet drugo power/data ploščico prespajkati iz kakega odsluženega Sata 2.5" diska. (če boš potreboval me kontaktiraj, ker jih imam nekaj v službi z slabimi sektorji in ti šenkam kakega če se boš odločil za ta podvig)
Verjetno bi se dalo tudi prenesti komplet drugo power/data ploščico prespajkati iz kakega odsluženega Sata 2.5" diska. (če boš potreboval me kontaktiraj, ker jih imam nekaj v službi z slabimi sektorji in ti šenkam kakega če se boš odločil za ta podvig)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark-357 ()
Icematxyz ::
Fizikalko ::
@balli12
Žal ne stoji, ker je luft vmes potem in opleta. Na cajte sicer tudi tako dela, ampak je prenos 1 mega na sekundo...
@Icematxyz
Hja, nisem ravno praktičen človek. Če se tega lotim, bo samo še več škode... :)
Žal ne stoji, ker je luft vmes potem in opleta. Na cajte sicer tudi tako dela, ampak je prenos 1 mega na sekundo...
@Icematxyz
Hja, nisem ravno praktičen človek. Če se tega lotim, bo samo še več škode... :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()
thebaloh ::
Tudi sam mislim da bi bilo najbolje če prispajkaš - lotaš, samo me pa zanima koliko moren bi potem kasiral....morda nič ampak nikoli ne veš!
ali pa da daš kabel norti tako kot mora biti potem pa založiš recimo z nekim gumijastim delom,...nevem radirka :-) al pa kaka plastika Patex če bi res dobr naredu!
ali pa da dobiš kak rabljen disk ki je zanič in probaš prešraurat ta del diska!
ali pa da daš kabel norti tako kot mora biti potem pa založiš recimo z nekim gumijastim delom,...nevem radirka :-) al pa kaka plastika Patex če bi res dobr naredu!
ali pa da dobiš kak rabljen disk ki je zanič in probaš prešraurat ta del diska!
Kupi takšen takšen kabel:
Odreži v sredini in nalotaj pravilno kontakte na žice. Pa bo.
Oziroma to je že kompliciranje. Obstoječi sata podatkovni kabel kar odreži tik pred konektorjem. Ni treba ničesar kupovat! Nenazadnje kabel je dovolj dolg da seže do konektorja na matični plošči. Bi pa ti to marsikdo znal narediti po moje brez večjih težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
Ne štekam, kam naj zataknem odrezan kabel? V disk?
Ne ne. Spajkati (da ne uporabljam izraza lotati) se bo moralo. Če hočeš da je rešitev dobra in trajna. Ampak hotel sem povedati da najceneje je če uporabiš kar obstoječ sata kabel ki si po vsej verjetnosti dobil zraven matične plošče. In ni treba ničesar kupovati.
Rabiš samo nekoga ki bi ti to bil pripravljen pri spajkati. Če sam nimaš orodja za to. Ne poznaš nikogar ki je kdaj izdelal kakšno vezje?
#000000 ::
Najlepše bi bilo če bi najdu identičen pokvarjen disk in samo zamenjal ali celo vezje če je seveda OK ali prelotal samo ta konektor.
Sem že zgoraj omenil, da v tem primeru bi bilo najbolje prespajkati priključek iz odsluženega 2.5" Sata diska...
IvoJan ::
garancija ti v tem primeru pomaga bolj malo. mislim da ti je shark do sedaj ponudil najboljso mozno resitev ki je po vsej verjetnosti tudi najenostavnejsa.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
Pyr0Beast ::
Hm. Sicer niso konektorji med 2.5" in 3.5" sata popolnoma enaki ?
Zalotam lahko jaz, ni problema.
Zalotam lahko jaz, ni problema.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
IvoJan ::
ja pomoje da ni razlike
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IvoJan ()
Tr0n ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAM se ne ujema. Sem kupil napacnega?Oddelek: Strojna oprema | 2074 (1370) | fosil |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5606 (4880) | T-Mac |
» | HDD zlomljen SATA konektor :(Oddelek: Strojna oprema | 1733 (1303) | Spajky |
» | Popravilo SATA konektorjaOddelek: Strojna oprema | 1113 (939) | GrimReaper |
» | x-pin molex -> SATA adapterOddelek: Kaj kupiti | 2037 (1697) | schurda |