» »

Računalnik se ne prizge!

Računalnik se ne prizge!

S3tar ::

Imam sledec problem.
Ko sem brskal po internetu se je racunalnik naenkrat resetiral, in ko se je hotel ponovno zagnat je prisel sam do preverjanja diska in se spet resetiral. To je naredil nekjkrat zapored. Potem sem racunalnik ugasnil in ko sem ga hotel nazaj prizgat se sploh ne prizge vec.
Maticna plosca je asus ampak mislim da je ok, ker ko sem dal rame ven, je plata piskala.Ko prizges racunalnik se obnasa tako kot da bi skoz v istih intervalih pritiskal tipko reset. Cd-rom se kr naprej zaganja, na mrezni se lucka priziga in ugasa,...
Odklopil sem tudi disk, cd-rom in disketnik, ce bi blo slucajno s tem kaj narobe, ampak je se vseeno isto delal. Monitor je skoz v stanju standby.
Bi blo mozno da je z graficno kej narobe, al je napajalnik kriv al procesor, al je celo mozno da bi sla plata?

Prosim za pomoc. Hvala! Rok
S3tar

Isht ::

kvečjemu napajalnik... si zadnje čase vgrajeval kaj požrešnega noter (novejšo grafiko, dodatne diske, DVD ROMe...)?

B_U!1 ::

v navodil za uporabo ti piše kak zvočni signal ti odda mašina če je kaj skurjenega...jaz sem tako pred leti po nasvetu kolega dotajčil da mi je šel proc.Načelom tudi če ti je šla grafa se ti nebismel resetirat kot je rekel Isht,probaj si sposodit od kolega kak star napajalnik in moli da je to to, drugače pa CPU...

thebaloh ::

Ja daj še grafično ven oziroma odklopi vse razen napajalnika, potem pa postopoma dodajaš in vidiš kje nastane problem, sam sem imel tako izkušnjo da sem moral resetirat plato, malo poglej kje je jumper za reset. Če to ne pomaga potem je nekaj narobe z plato ali pa samim napajalnikom. Drugače se da napajalnik tudi testirat samostojno, vendar to samo če se prižge....ne pa da bi ga obremenjevel če zastopiš pač sam toliko da vidiš da se ventilator vrti, je pa neka fora da narediš prevezavo med dvema kabloma sam bi mogel pogledat ker napajalnik map pa kateri drati-žice se dajo skup!
Poročaj :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317286 (13409) G_mAn
»

tezave pri menjavanju procesorja

Oddelek: Strojna oprema
291281 (941) SSH
»

Stalno resetiranje xp

Oddelek: Operacijski sistemi
191393 (1162) Beernarrd
»

NUJNO, nujno!!! proc dela, monitor se ne užge -kriza vlka. pomagajte

Oddelek: Pomoč in nasveti
51045 (920) xabre
»

racunalnik se noce vzgat!

Oddelek: Pomoč in nasveti
351801 (1451) rang3rus

Več podobnih tem