» »

0x0000007B napaka pri nalaganju win

0x0000007B napaka pri nalaganju win

T-Mac ::

pojavi se mi napaka ko sem zelel preiti iz windows 7 nazaj na windows xp, imam pa prenosnik hp? lepo boot-am iz cd-ja zacne se nalaganje in potem se pojavi plavi zaslon in ta napaka? ima kdo kaksno idejo kaj naj bi to bilo?

opeter ::

Morda imaš nastavljen SATA vodilo na AHCI ali kaj podobnega? Daj na native IDE ali kaj je že tista opcija. Morda pa je težava v RAMu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ja imam 4gb rama in win 7 so mi spoznal samo 3gb zdej saltam nazaj in ta napaka?

333333 ::

Memory remap in bios ENABLE
Spiritual

tony1 ::

Če imaš 32-bitne winse je to normalno... :)

MIHAc27 ::

Ahci gonilnik rabiš inštalirat (na začetku ko štarta inštalacija XP F6 pritiskaš da te za disketo vpraša)
Najlažje pa je, če v biosu poiščeš in premakneš opcijo diska iz Ahci na SATA/IDE. V tem primeru normalno inštaliraš kot vsak PC.

toxius ::

opeter je izjavil:

Morda imaš nastavljen SATA vodilo na AHCI ali kaj podobnega? Daj na native IDE ali kaj je že tista opcija. Morda pa je težava v RAMu.

Normalna stvar za 32 bitno različico OSa, ne bo razlike XPji ali 7ka, naloži si 64 bitno različico pa boš lahko uporabljal 2^64 pomnilnika (kar je bistveno več kot 4 GB). Napaka ki ti jo javlja je povezana s tem, da ti ne prepozna diska - so že pred mano opisali zakaj (nastavitev SATA kontrolerja, AHCI, IDE, Native mode... odvisno od modela in proizvajalca)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toxius ()

hvala lepa, spremenil sem iz ahci na ide in je delalo

hvala se enkrat

lp

Zion10 ::

Zdravo

jst mam prav tako lahko bi rekel identično napaka, in sem probal storit predlagano, ampak nimam te opcije oziroma nevem kje je.
Mam pa nov HP G62 prenosnik FreeDos.

Prosim za pomoč.

Zion10 ::

Zadevo, sem zrihtal, problem je bil v 32bitnem os-u. Dal x64 in dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprememba iz AHCI na RAID0

Oddelek: Pomoč in nasveti
353788 (3142) zee
»

Windows inštalacija se zatakne pri kopiranju datotek (0%)

Oddelek: Operacijski sistemi
162218 (1927) BorutK-73
»

Acer TravelMate 5320 - problem pri nalaganju windowsov

Oddelek: Operacijski sistemi
13985 (941) neznanovski
»

nalaganje xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
212069 (1634) fosil
»

BSOD... kako ga odpraviti ?