Forum » Pomoč in nasveti » update BIOS ...sedaj problemi ! ?
update BIOS ...sedaj problemi ! ?
Heisenberg ::
Na plosci Asus P5B sem namestil najnovejsi bios iz njihove strani,..vse OK...a se win7 zazenejo in po nekaj trenutkih crn ekran in konc...
ok se malce matram in potem se mi se zazenejo ne vec in samo se javljajo napako med zagonom.. ok si recem je problem v win7 gremo na novo instalirat
in sedaj še instalacije ne morem narediti ?!?! pridem v izbiro drzave in mogoce se malce naprej in vse obvisi in ne gre nikamor!
sem probal z "puppy linux" ki je samostojem na CDju pa se mi tudi noce zagnati ?
v biosu sem dal vse na avto brez navijanja ipd....pa nic bolje !
Predvidevam da je v biosu nekaj narobe nastavljeno okoli RAMa ...kaj vec se mi pa ne sanja :(
prosim za vašo pomoc slo-techovci !
ok se malce matram in potem se mi se zazenejo ne vec in samo se javljajo napako med zagonom.. ok si recem je problem v win7 gremo na novo instalirat
in sedaj še instalacije ne morem narediti ?!?! pridem v izbiro drzave in mogoce se malce naprej in vse obvisi in ne gre nikamor!
sem probal z "puppy linux" ki je samostojem na CDju pa se mi tudi noce zagnati ?
v biosu sem dal vse na avto brez navijanja ipd....pa nic bolje !
Predvidevam da je v biosu nekaj narobe nastavljeno okoli RAMa ...kaj vec se mi pa ne sanja :(
prosim za vašo pomoc slo-techovci !
ManDriver ::
Clear CMOS si že probal?
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?
If all the world is a stage, where is the audience sitting?
toxius ::
Preveri točno katere RAMe imaš in potem na uradni strani od proizvajalca preveri kakšno voltažo zahtevajo, glerde na opisano bi rekel da nastavitev auto od plate nima pravilnega zaznavanja koliko dejansko potrebujejo RAMi in potem ko boš imel ta podatek ročno nastavi v BIOSU... moralo bi potem delovati, trenutna situacija je po moje ta da RAMi ne dobijo dovolj štroma in sistem zmrzne...
@mandriver: clear CMOS .. kako se to naredi?
@toxius: se mi zdi kar logična razlaga...imam ram OCZ gold edition DDR2 2x2Gb...bom preveril pa rocno nastavil....Hvala!
@toxius: se mi zdi kar logična razlaga...imam ram OCZ gold edition DDR2 2x2Gb...bom preveril pa rocno nastavil....Hvala!
energetik ::
Če ne boš našel rešitve, pa pač flashaj nazaj stari BIOS. Sicer pa tud js mislim, da je nekaj v zvezi z nastavitvami RAM.
malce sem se igral z nastavitvami rama in ze vam tipkam iz novo nalozenih winzow ;)
ne vem zakaj a moral sem vse overclockati da je sploh delalo ?!
nastavitve sem dal v rdece obmocje pa dela stabilno sedaj ze eno urco..prej mi je pa še v biosu zamrznilo !!?!!
Pa sem dal na "auto" pa na minimum pa optimum pa nič ni bilo bolje....
Hvala vsem za pomoc!
ne vem zakaj a moral sem vse overclockati da je sploh delalo ?!
nastavitve sem dal v rdece obmocje pa dela stabilno sedaj ze eno urco..prej mi je pa še v biosu zamrznilo !!?!!
Pa sem dal na "auto" pa na minimum pa optimum pa nič ni bilo bolje....
Hvala vsem za pomoc!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se prižge in ugasne!?Oddelek: Strojna oprema | 8601 (6504) | kupim9 |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5034 (3162) | Riff |
» | Izginilo 4GB DDR3 rama, Windows 7 - Asus P7P55D, i5 750Oddelek: Pomoč in nasveti | 2226 (1938) | krneki0001 |
» | Intel e8400 navitjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1910 (1417) | AapocalypseE |
» | CRC failed pri vseh rar/zip fajlih!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1564 (1297) | PapaDOc |