» »

Intel vs. 3com

Intel vs. 3com

sash ::

ker si mislim nabavit eno boljšo mrežno kartico me zanima kaj se splača bolja nabavit 3comove ali Intelove kartice predvsem glede obremenitve celotnega sistema ob prenosu, zanimajo me predvsem vaše osebne izkušnje z omejenima firmama (ter po možnosti dodajte model)

PaJo ::

Priporocam ti Intelko, ker dosti manj obremenjuje sistem in lepo deluje. Konkteten primer ti je lahko Slo-Tech, ki je na zacetku laufal na 3com-ki, ampak se ni odneslo, zdaj na Intelki pa deluje super. Mislim pa da je model Intel Pro ali nekaj takega, ne vem natancno modela. Vem samo da je bila cena nekje 16k za maloprodajo.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

sash ::

PaJo hvala za nasvet vendar je problem ker so trenutno vse mrežne kartice od intela Pro 100, čemur sledi še ena črka. Sicer pa me zanima tud kdo v slo jih prodaja ?

PaJo ::

Hm, natancen model ti bi moral Primoz povedat, nasel pa sem intelke na ceniku pri Malcom-u in Jae-tu. Tako da povprasaj malo se tam. Mislim pa, da se vse varjante serije 100 pro dobro odnesejo, mislim vsaj da je tako. Namrec ce bos zvedel natancno, katere se boljse odnes, se priporocam, ker bom tudi jaz rabil za eno masino in to verjetno kmalu:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

dr.J ::

Iz mojih izkušenj ti svetujem Intel. Imel sem povezani dve mašini v mini gručo za paralelno računanje, pa je bila prepustnost 3Coma kakih 60% teoretične vrednosti, medtem ko je bil pri Intelovih 96%. Seveda so 3komke letele ven.

Sicer pa odvisno od uporabe. Če res ne gre za zelo intenzivno povezavo, vzemi raje eno RealTekovo za 2000 SIT.

Zdi se mi, da je tista kartica za 16kSIT @MlacoM za 10/100/1000 varianto, kar pa se mi zdi, da ne potrebuješ (gigabitna stikala so draga kot žafran). Zdi se mi, da Intelov EtherExpres 100 dela samo na 100 MBit/s.

Yohan del Sud ::

Intel mrežne kartice so tarnartabul. Še posebej za Linux. Lastne izkušnje... Ne zajebavam...:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gigabitni switch

Oddelek: Omrežja in internet
302868 (2322) ender
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916657 (7618) Seb4
»

Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )

19517863 (10039) Utk
»

Kateri 15,4WXGA prenosnik do 250.000sit?

151577 (1451) CCfly
»

Intel PRO/100 S Server Adapter

81479 (1358) PaJo

Več podobnih tem