» »

Ojačevalec ali pretvornik

Ojačevalec ali pretvornik

Cash ::

Lep pozdrav

V bajti bi si rad zmontiral woofer in ker imam na zalogi woofer 1000 rms-a (3000max) z 2 navitjema (2x4ohme-kar pomeni, da lahko zvežem na 2 ali 8 ohmov), bi naredil kišto in nanj zmontiral ojačevalec. Ker pa so hišni ojačevalci zeeeeloo dragi s tako močjo, bi prosil za kak nasvet, recimo, kje dobit pretvornik z veliko amperažo (50A ali več) iz 220v na 12v in bi na woofer potem vezal 2 avtoojačevalca, vsak po 500 rms-a ali pa ima morda kdo kako bolj pametno varianto...

Hvala lepa za odgovore....l.p.Cash

Dr_M ::

Sicer nisem 100%, ampak tako mocan usmernik bi te verjetno prisel drazje, kot pa ojacevalec.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pyr0Beast ::

Švas aparat je še najbližji približek temu, kar potrebuje, če te številke niso iz riti potegnjene, kar pa so, tako za ojačevalec kot zvočnike.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Cash ::

Jst ne vem, če so iz riti potegnjene....lahk da so, me pa zanima, kak oječevalec oz. koliko močan ojačevalec naj bi dal na takle woofer, da ga bo pognal? :) Mora pa imeti možnost predvajanja samo nizkih frekvenc...

Scorpia ::

Lahko poskusiš tudi z končno stopnjo, imaš jih po 150 evrov 800 rms-a na 4 ohme. Se najdejo za nekaj evrov več ki dajo tudi toliko rms-a na 8 ohm. Čeprav tem podatkom ni za verjet, ampak vseeno dajo dosti iz sebe. Sam vseeno je mal huda 1000 rms-a vezat za v bajto :) Že 300 rms-a ni več za poslušat v sobi. Ne pozabi da je hiša boljši izolator in zvok ne gre tako ven, kot v avtu.
Če hočeš pretvornik ne rabiš tako veliko amperažo. Je 20A čisto dovolj, za dva ojačevalca D klase. Če misliš imet A ali AB klaso, je pa zgodba drugačna. Sam za wofer se mi zdi brezveze dajat na kvaliteto, ki jo ne slišiš. V conradu prodajajo okoli 80-100 evrov pretvornik, jih imaš več tudi po 20A, celo 14V dajo ven in še toliko boljše izkoristiš ojačevalec. Avtojačevalci imajo podatke merjene na 14,4V! Na 12V dajo krepko manj moči.
Drugače se mi zdi brezveze dajat dva ojačevalca, kupiš en avtoojačevalec ki je stabilen na 2 ohma in ki da toliko rms-a kot želiš.
////

Highlag ::

Kupi en akumulator za sončno elektrarno, pa polnilec zanj. Več Ah ima bolje zate. Podnevi špila, ponoči ga pa polniš. (Al pa obratno če ti bolj paše.):D
Če resno misliš 1000W kurit v stanovanju. Tole namreč ni normalno. Če ne misliš, je lahko usmernik šibkejši. Kakšne CB postaje imajo prav tako 12V napajanje. Mogoče lahko pogledaš v tej smeri.
Never trust a computer you can't throw out a window

Cash ::

Sicer se gre tole za frenda, ki ima trenutno hišni sub z 250rms-a in pravi, da mu je premalo in hoče, da mu kavč premakne, hahahaa :))))). Ker pa imam jaz sub z 2 navitjema (2 x 4ohme; 1000rms-a (3000max) in ker ga ne rabim, bi mu ga prodal za male pare, le kišto je treba ustrezno naredit in ojačevalec zrihtat. Scorpia, tale info o Conradu pa mi bo prav prišel....Kje si pa našel končne stopnje po 150 EUR take moči....?? Vsem se zahvaljujem za odgovore :)
Evo še tu prilepim link, kakšnega ima...http://www.yamaha.com/yec/products/prod...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cash ()

Mr.B ::

http://www.yamaha.com/yec/products/prod...

Verjetno je malo nagljušen, ker ima v avtu kakih 1000 W fibrco. Teh 250W, je oh oh oh za eno zelo veliko sobo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pyr0Beast ::

Že realnih 2x50W je vrh glave za poslušanje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Scorpia ::

Tukaj imaš končne stopnje ki so kar vredu za ta denar. Mi je pa smešno da so kao ful spustili cene. Primer en ojačevalec prej bil 700, zdej pa 169 evrov. Sam po moje spet kako foro uporabljajo pri prodaji, da so prej bili veliko več vredni. http://www.lastracom.com/Web/Inventory/...
Če pa bo imel ta wofer in bassreflex, najboljše da kavč vrže ven, ker mu bo sam kišta woferja tolk velika da bo lahko še kavč naredu iz njega.

Pyro0Beast, niso vsi kot ti, meni je recimo teh realnih 2x50W učasih premal. Čeprav sam uporabljam precej močnejšo zadevo in ni kakšna leva firma, pa mi učasih ni dovolj.
////

Pyr0Beast ::

Poslušanje in nabijanje sta različni stvari. :)

Hell. Meni je dosti že 2x0.5W zvočnikov v prenosniku.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Spajky ::

Heh, meni je tudi zadosti par W ojačevalca (z mojimi predelanimi AltecLansing VS4121) uvrh glave, pa je 15+/2x5W RMS. Stvar je v soundu in izkoristku zvočnikov na 1W/1m. Pač, če imajo zvočniki dober (enkrat boljši=10dB boljši) izkoristek (SPL) kot kaki drugi, zvenijo pri 10x manjši moči enako glasno kot kaki drugi!

Jest če dam v bloku te moje Altece 2.1 na -20dB signala, se že bas čuje dol k sosedi pod mano; sem ga moral dat basovc na povštrček pod mizo, da to ublažim. Torej trajajoče poslušanje se izvaja na pod 0,5W (dvakrat tišje od max.; sprotno pri delu s kompom za ozadje pa še 20dB manj = še dvakrat tišje od prej!

Pa sem bivši muzikant in tonski tehnik (nekoč pred desetletji, "što jače to bolje") :-) ... Če dam gor CD od Anastacije in napalim malo manj kot na fulac v dnevni 20m2, ko konča, mam rahlo naglušnost še nekaj časa ... ja vem, star postajam :D 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

bender rodri ::

omg... jah če češ bajto podret si pa nabau kšnga L'acoustics-a, Meyer sounda al pa EV-ja... line array si obes na grušt... umes zbij podna-strop... da bo sploh stal loh... pol pa še kšne sube... orng feršte nabavš... potegneš 63-ko... prklopš, naviješ pa nej ti bajta skup pade... LOL

osebno mi je dost da mam računalniške zvočnike tok da je nizkotonc posebi... jebeš pretiravanje u bajti... ;):D
guez


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dovoljena meja obremenitve zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
4610321 (8267) čuhalev
»

Priklop radio stolp zvočnikov na avtoradio

Oddelek: Na cesti
214856 (4440) jest10
»

Avtoojačevalec in wooferji

Oddelek: Zvok in slika
131843 (1763) jest10
»

woofer (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565437 (4957) cojss
»

Ojačevalc za avto + SubWoofer

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
312614 (2282) _Dejan_

Več podobnih tem