» »

Kondenzator

Kondenzator

slovencslo ::

Zamislil sem si da bi naredil nekako napravo da bi stresel nekoga. Pritrdil bi jo na kljuko od vrat ali pa bi ga kar direktno stresel...
Odločil sem se da bi to naredil s kondenzatorji. Zdaj pa mene zanima kolikšen kondenzator rabim in kako močen ( voltaža, kapacitivnost...)
Ne sme pa biti tako močen, da bi mi kdo kaj zameril, uporabljal bi ga za ''foro''.
že v naprej se zahvaljujem za dobre odgovore :-D

RazzorX ::

In kaj bi ti s kondenzatorji delal? Iz 220V daš določen upor, katero napetost želiš, ne vem za kaj bi rabil kondenzatorje.

bluefish ::

Strese te že napolnjen kondenzator, brez dodatnih elementov.

Ampak ga je treba napolnit, če te pa strese se pa sprazne in ga je treba spet polnit. Pomojem bi bilo lažje z uporom, zakaj bi skos polnil in praznil kondenzator.

bluefish ::

To je res.

rasta ::

Z direktnim preklopom na omrežno napetost se ne igrajte!

Sploh pa je to izredno nevarna "fora" z možnimi hudimi posledicami:
  1. Če si tak idiot, da stvar zvežeš na 220 V (brez galvanske ločitve), nikoli ne veš kdaj ti lahko kaj prebije.

2. Izredno težko je dimenzionirati napetost in moč kondenzatorja, da bo učinek ravno pravšnji, saj el. lastnosti človeške kože precej variirajo (celo pri isti osebi). Npr. tebe bo mogoče ravno prav streslo, žrtev potegavščine pa bo ožgalo po koži.
    Problem pa je še, da žrtve dobro ne poznaš - lahko ima kakšno skrito srčno napako ali kaj podobnega.

V glavnem, spomni se kakšno drugačno, bolj varno potegavščino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rasta ()

rasta, daš pa še zemljo zraven in je ;). Imaš pa prav da to ni varno igranje. :)

No al pa to...
Zadnjič sem na sejmu videl neko pištolo, ki ma v sebi une t male baterije in če stisneš petelina te strese.
Kako pa to deluje in če bi se dal dobit shemo. :-D

aja pa se to...
strese te glih tok da čutš mal mravlince da se mal ustrašiš.

Zgodovina sprememb…

ZGI ::

Mogoče bi bila varnejša rešitev kakšen pieco element tak kot ga imajo vžigalniki.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

to že imam ampak je bolj ''švoh''. Meni je občutek kot da bi te nekdo zabodel z iglico, tko da bi lohka kr iglco sabo nosil. Pa še težko je stisnt tist skp.
Mene zanima tisto kar sem prej napisal.

Ugotovil sem da je v pištolici neka transformator ki pretvori napetost iz navadnh baterij in jo poviša. Zanima me kje naj tak transformator kupim.
Rabil pa bi takega ki ni premočan, samo da malo ustrasis zrtev. Zanima pa me tudi kako potem to rabim zvezati in če rabim se kaksne druge elemente. :-D

poglej malo po googlu za joule theif

tole je pa primer, koliko lahko izstisneš iz ene AA baterije

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZGI ()

In kaj naj bi tale joule theif naredil. Ali to poveča napetost al kaj?

na izhodu dobiš špice tudi več kot 400V, odvisno od navitja na tuljavi, trazistorja in proženja, meni je za enkrat ratalo napolnit kondenzator na 210V.

hudo :D
Ali mi lahko zdaj poveš katere trazistorje rabim in koliko navitij na teroidu. Pa prasu bi kaksen je tudi tok pri tem vezju? Pa rabu bi tazga k te strese sam ne preveč [:-D]

srus ::

Pa še polulaj se pred vrata, da bodo tla bolj prevodna in bo žrtev bolj usekalo.

Sicer bi ti jaz razbil peso, če bi mi zakuhal kaj takega.

To bi bil ti...

Dj a lahko ZGI poveš katere elemente si uporabil (koliko navojev, tranzistor...).

Tranzistor BD250C, 220Ohm upor, 1KOhm potenciometer, s tuljavo sem pa experimentiral. Vami feritno jedro pa navijaj. Tok ni velik, je pa lahko nevarno!

Pyr0Beast ::

*Rabim brezžično palico za tepež folka preko neta*

S štromom se ni za igrati, pod _nobenim_ pogojem.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Jao pa kva ste usi s tem štromom. Sj nebi na nevem kaksn napajalnik prkluču. Uporabu bi vezje ki je v taki pištolci ki jo lahko kupis na sejmu. Ko stisneš petelina te malo zaščemi v roki glih tok da spustiš uno pištolco jaoo :P

To že, če se pa doma igraš gre pa hitro kaj narobe.

Xserces ::

xD razzorx mamo tle macgyverja ? xD slovencslo bo izumu bombo:D
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Potem pa priporočam dve limoni pa eno sponko za papir, mogoče rata. ;);)

R O N I N ::

RazzorX je izjavil:

In kaj bi ti s kondenzatorji delal? Iz 220V daš določen upor, katero napetost želiš, ne vem za kaj bi rabil kondenzatorje.

Mislm kakšen nasvet. Nenormalno. ;((

Pa iz kje si se ti vzel človek? Se zavedaš, da je morda na tem forumu kakšen otrok, ki bi mogoče kaj takega tudi poskusil. Očitno o elektrotehniki nimaš pojma, zato dajaj raje nasvete o limonah in sponkah. Kreten.

Zgodovina sprememb…

gt55gre ::

In kakšen kondenzator naj bi to bil ? kakšna kapacitivnosti? Verjetno ni dober vsak'

R O N I N, pa dobro ni bilo mišljeno kabel, upor, kabel. Eni pa berete vse dobesedno. Mišljeno je bilo le, da je lažje napetost zmanjšat kot pa da z neko napetostjo polniš kondenzator in katerega potem prazniš itd. Ne vzemi vsega dobesedno kar vidiš.

EDIT: Pa še nekaj, če se gremo ravno žalit. Ne vem od kje tebi taka ogromna pamet, da misliš da ima otrok znanje in spajkalnik, materiale in ne vem kaj še, da bi šel spajkat upor na kabel iz 220V. Če že ima orodje in ga zna uporabljati, verjetno tudi to ve. Pamet pa taka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RazzorX ()

R O N I N ::

Se ti opravicujem RazzorX, ker sem te zalil, ampak tako neumnih nasvetov pa tudi ne mores dajat. Tega kar si napisal se preprosto ne pocne. Ni potrebno da je nekdo otrok, da nasede tvojim nasvetom, lahko je le nekdo, ki podobno razmislja kot ti, pa bo sel to dejansko nardit.

Brane2 ::

Ne klamfat neumnosti s priklopom na mrežo.

Zna biti smrtno nevarno. Ni nujno da te usmrti ( pravzaprav v povprečju niti kaj dosti verjetno), a to še ne pomeni, da ni nevarno. Koneckoncev tudi v vojni dejanjsko ubije samo majhen procent izstreljenih nabojev, pa je orožje in tovrstno početje izredno nevarno- če upoštevaš vrednost življenja.

Pri elektriki in teh zadevah so pa stvari še bolj izrazite, ker je pač ta roba tako dostopna in ker se vedno najdejo neki talenti, ki ne bi preživeli pri kakršnikoli naravni izbiri...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zdaj sem se odločil za vezavo ki se imenuje ''jouel thief''.
Našel sem neke načrte ampak jaz bi rad naredil takega z visoko napetostjo ( tam nekje 100V ).
Če pozna kdo kakšno sliko z shemo ali pa naj ga prosim sam nariše.

Karen ::

Ja z 220v pazi. Na faksu smo študirali en Slo case kjer je genijalec (starejši dedec) v ograjo okrog bajte napeljal 220v ker so mu mulci z vrta češnje obirali (kreten v prvi vrsti). No, ko je žena prišla domov iz službe in prijela za vrata vrtne ograje jo je fental>:D.
Tako da play safe, karkoli boš že počel.
Mimogrede, za zabavati prijatlje se da kaj bolj primernega najti kot je povzročanje bolečine.

Zadnjič sem se dotaknil neke javne luči in me je malo streslo (očitno je bila neki poškodovana). No tko samo malo mi je mravlince dal (zaščemelo). No to bi jst rad dosegel. Da bi naredil nekaj kar bi jih samo ''zaščemelo'' kakor je mene. Zanima pa me kako bi to storil.

bender rodri ::

če je dost statike te že to zna kr ustrašit, kadar te preseneti... s temi vezavami pa če še tok nedolžno izgleda... hmm... jz se neb s tem špilu... :S

particle ::

Mah raje se skrij za vrata in jim "gorenjski šnopc" serviraj.

gregameister ::

ŠTROM JE LAHKO SMRTNO NEVAREN!!!! opusti raje to zadevo..... igraj se raje z barbikami!
GROFEK

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je že koga stresla elektrika? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
13418718 (5793) energetik
»

Multimeter tok upor

304846 (4057) DeeCoy
»

Razlika med fazo in nulo

2919965 (17911) jest10
»

kondenzator trese?