» »

Trdi disk pomoč

Trdi disk pomoč

hotlips ::

Na računalniku mi eden izmed diskov deluje pri hitrosti do 2MB/s. Ker mam na tem disku tudi sistemsko particijo, to grozno upučasnjuje računalnik. Sprava sem za počastnost krivil razen spyware, med drugim tudi zato, ker sem opazil, da mi je antivirusnik poročal težavo pri delovanju (f-secure), vendar tudi ko sem se znebil vse nesnage se situacija ni izboljšala. Hard disk sentinal pa mi pravi da je z mojim diskom vse uredu. Ponastavil sem tudi bios, vendar ni bilo nobene spremembe. V računalniku imam še dva diska, vsi so priklopljeni preko sata vodil in do prakratkim nisem imel nobenih problemov glede hitrosti oz. delovanja. Počasi ne vem več kaj bi lahko še bilo, morda okvara sata vodila, kar se mi ne zdi ravno verjetno, da bi odpovedalo kar nenadoma???
Ker bi želel imeti računalnik v delujočem stanju do torka, ker ga rabim za službo bi bil vesel vsakršnega nasveta, še posebaj, če ima kdo kakšno podobno izkušnjo.

lp.hl
  • spremenil: hotlips ()

popster ::

probaj bootat iz ubuntuja da vidiš če ni softwerska težava, ker se zdi sumljivo to da bi delalo z hitrostjo točno 2 MB, sicer verjetno bad sektorji in zje**na igla,
nov disk pomojem

hotlips ::

Izgleda, da je bilo nekaj narobe z gonilniki za sato, vsaj domnevam, ker ko sem (ko mi ni preostalo nič več drugega) premenal sata kable, priklopil diske na druge, (iste, samo v drugem zaporedju) konektorje na matični plošči, vse delalo ok, z pričaklovanimi hitrostmi.

lp.hl


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Centralno ogrevanje in ventili

Oddelek: Loža
183800 (2386) rapigator
»

10 inch mini prenosnik kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
699753 (3437) rokp
»

Microsoft predstavil prototipa OmniTouch in PocketTouch

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
176906 (5609) hotlips
»

kje dobiti "docking station"

Oddelek: Kaj kupiti
121514 (1377) kmetek
»

procesor

Oddelek: Strojna oprema
181223 (956) lukamarti

Več podobnih tem