» »

Wifi antena - izboljšan domet?

Wifi antena - izboljšan domet?

zcetrt ::

Pozdrav.

Pred leti sem nabavil najcenejši možen wireless router, ki mi služi odlično. Kupljen je bil z namenom, da imajo internet tudi starši v dnevni sobi in da ni treba vlečt kablov. Delalo je brez težav, saj je vmes le ena plošča (zgoprnje nadstropje). Tudi drugje po hiši je popolnoma zgleden signal.

Sedaj pa sem za poletne dni očetu en starejši računalnik namontiral še v vrtni uti. In nabavil pci kartico za male pare preko e-baya. A mrežo se lovi z minimalnim signalom, včasih pa jo butne ven.

Router ima cca 8cm dolgo anteno. Ali se bo domet kaj izboljšal, če namontiram tole:
http://cgi.ebay.com/U-Wireless-WIFI-5dB...

Vem, da ni čisto tako simple, večje je bolje, a me vseeno zanima, v teorijo se pa nisem poglabljal.

Morda bi koristil tudi daljši kabel pri sprejemniku, da se antena postavi kam drugam. Zanima me, če kdo ima kakšne izkušnje. Potrebujem torej relativno majhno izboljšanje, da bi vse skupaj zadovoljivo delovalo. Vem, da kabla ne morem kar štukat, ker gre za visoke frekvence. Kaj mi predlagate? Ne bi pa kupoval novega routerja.

Hvala za predloge.
4.

Tarzan ::

Dobi se tudi antene z 9dBm. Mogoče ima router možnost ojačanja, lahko poskusiš par mW dodati,če to software omogoča, samo ne pretiravaj.

Routerji imajo ponavadi antene s 3 do 5dBm, tako da zgoraj navedeno anteno vprašanje če boš kaj pridobil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213611 (6350) AC_DC
»

Wifi USB Adapter Alfa

Oddelek: Kaj kupiti
202235 (2012) Daniel
»

Imam povezavo 100/10mb, preko routarja dobim samo 20mb downlada (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
586214 (5426) novuporabnik
»

TP-LINK 1043ND

91928 (1518) upor
»

Wireless od soseda

173700 (3257) mat xxl

Več podobnih tem