» »

Priklop 5.1 zvočnikov na prenosnik

Priklop 5.1 zvočnikov na prenosnik

nejc1337 ::

Pozdravljeni!
Zanima me, če je možno priklopiti 5.1 sistem zvočnikov (zeleni, rumeni, črni kabel) na prenosnik, ki ima samo vhod za stereo (zelen) s kakšnim pretvornikom, torej brez zunanje zvočne kartice. Vem, da v takšnem primeru ni možno dobiti surround zvoka, ampak da pač vseh 6 zvočnikov igra enako.
Ali je to sploh možno?
Zanima pa me še, če bi bilo možno te zvočnike priklopiti na TV, ki ima samo dva cinch vhoda (stereo - L in R). Zraven zvočnikov sem dobil tudi konektorje, ki iz enega 3,5 mm pretvorijo v 2 cinch, torej je na koncu 6 cinch priključkov.
Ne mi govoriti, kako brezveze je predvajati stereo zvok na 6 zvočnikih, ker to vem, ampak vseeno me zanima, če je to možno.
LP, Nejc

Scorpia ::

Zraven zvočnikov sem dobil tudi konektorje, ki iz enega 3,5 mm pretvorijo v 2 cinch, torej je na koncu 6 cinch priključkov.

Pa si priklopil na prenosniku? Ker glede na to da si na koncu napisal 6 cinch priključkov (nekak mi ni jasn 2cinch na koncu pa kr 6cinch), bi moglo delovati. Če ne kupiš taka dva http://www.mimovrste.com/artikel/162001..., pa dobiš vse v stereo.
////

nejc1337 ::

Ja. Napisal sem, da so zraven trije pretvorniki, vsak od teh je 3,5 mm -> 2 cinch. Torej, ker so iz zvočnika trije 3,5 mm, je to skupaj potem 6 cinch: zeleni 3,5 se razdeli v dva cinch, rumeni 3,5 se razdeli v dva cinch, črni 3,5 se razdeli v dva cinch.
Torej če kupim 2 tistaiz mimovrste, priklopim enega v prenosnik, drugega v prvega in nato povežem vse 3 kable notri, bodo delali vsi zvočniki?

boogie_xlr ::

Močno odsvetujem, možno je, da skuriš izhod na prenosniku, v najboljšem primeru bo vse skupaj zelo tiho.

sirotka ::

Raje reskirej par EUR in si kupi usb zvočno.

nejc1337 ::

Aha. Saj zato sem vprašal, ker zvočne se mi res ne splača kupovati, ker zvočniki niso vredni dosti več kot zvočna :D torej za na TV priklopit pa ni nobene možnosti?

_koki_ ::

Lahko priklopiš v vse izhode zvočne ter pošlješ signal, le nastavit moreš ustrezno zvočno kartico, seveda pa rabiš za vsak izhod svoj ojačevalec oz. aktivne zvočnike, imaš tudi surround nastavitve na sami zvočni kartici...

St235 ::

Načeloma boš največ kar boš lahko naredil priklopil stereo. Zna bit da so zvočniki dovolj pametni in avtomatično predvajajo stereo čez vseh šest kanalov, če je priklopljen samo prednji stereo. Enako velja za televizijo. Teoretično je sicer možno naredit/kupit kabel ki stereo signal razbije na 2x2 ali celo 2x2+1 ampak ne priporočam, ker vhodi na tv ali prenosniku niso temu namenjeni in boš ali kaj skuril ali pa bo delovalo katastrofalno tiho.

nejc1337 ::

Hvala =)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in tablica

Oddelek: Pomoč in nasveti
61058 (964) _Denny_
»

s pc-ja na stolp zvočnike??

Oddelek: Zvok in slika
51236 (1143) T0RN4D0
»

Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiver

Oddelek: Zvok in slika
305196 (4464) Primoz7
»

Reverse Stereo

Oddelek: Zvok in slika
101172 (1004) LordWorm
»

Kakšne kable potrebujem za digital out povezavo na receiver

Oddelek: Zvok in slika
6937 (870) BlackHole

Več podobnih tem