» »

Nakup kitare v ZDA in potovanje nazaj

Nakup kitare v ZDA in potovanje nazaj

Backup22 ::

V kratkem grem v Seattle in bi tam kupil kitaro (cena je okoli 2000 USD). Kako je z davki in carino, če želim to kitaro v pripeljati domov v SLO (Seattle - Frankfurt - Graz)?
Kje bi bilo potrebno kitaro prijaviti (carna), katere davke je potrebno plačati (import v Grazu)? Kaj se zgodi, če kitare ne bi prijavil? Kakšne so lahko posledice? Za fotoaparat (okoli 400 USD) naj ne bi bilo problema, za kitaro, ki ni tako majhna, pa je.

Vsak nasvet dobrodošel ;)
//

Bor H ::

Mislim da to lahko uveljaviš kot osebno pritljago, pazi samo da jo vzameš s sabo na letalo, če boš dovolj tečn boš lahko in bo stevardesa pol pospravla zravn otroških vozičkov in podobne krame, če pustiš tistim gorilam tm premetavat inštrumente boš lahko kle kot rabljeno prodal kvečjemu za 200EUR...

Mislim da če boš reku da je tvoja ti ne morejo kej dost, sam odstrani tiste listke, ki ti jih obesjo na navijalce, da bo vsaj zgledal da si jo že igral kdaj prej :)

NazgulRR ::

Kako pa lahko kitaro sploh spravi mimo security, preden se vstopi na letalo? A tam pa nikol ne komplicirajo?

Backup22 ::

Ja to tudi mene zanima. A ni tako, da bi moral kitaro registrirati ob odhodu? Kolikšen je sploh davek - 20% (uvoz v Grazu)? Če se ne motim, v Seattlu že plačam davek, ko kupim kitaro. Ja, kitaro bi itak vzel na letalo...

Kaj pa za kakšen laptop in podobno? Se to vse kar "šverca"?
//

PacificBlue ::

Koliko vem, ne boš imel probleme pri odhodu iz Zda ampak prihodu v Evropo, kjer boš moral plačat davek, seveda če ne boš dokazal, da je zadeva že rabljena. Enako je za laptope in podobno..

NazgulRR ::

Predvidevam, da boš pri odhodu imel problem kam dat kitaro. Dat jo v check-in luggage je riskirano; lahko se poškoduje. Stevardesa ti jo res lahko pospravi na letalo oz. ti pusti da jo maš pri sebi na letalu...vendar me zanima, kako prideš s kitaro mimo security in carinikov, tik pred vstopom na letalo?? A ti ta večje letalske družbe pustijo, da greš z inštrumentom not v letalo?

Glede prihoda..v enih starih temah sem bral, da se da na Frankfurtu kar mimo carinikov it z inštrumenti..da ne komplicirajo oz. ne preglejuje striktno. Tist let do Graza pa je potem itak znotraj v EU in ni nobenga problema...

Tudi sam bi enga dne šel v Ameriko po kitaro..pa me res zanima kako jo lahko vzameš s sabo na letalo.

Backup22 ::

Ja to tudi mene zanima - verjetno pogleda v kovček in te spusti dalje. Kaj pa naj, če te ne spusti naprej? Lahko kaj gnjavijo za security (strune, kovček...)?
//

NazgulRR ::

Bom kar malo bumpal tole temo, saj me zanima odgovor. Upam da ni narobe.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ryanair (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7031824 (3510) nodrim
»

Je prenosnik ročna prtljaga? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5319174 (7385) iceman3
»

letališče frankfurt par informacij...

Oddelek: Loža
4811564 (10285) AndrejO
»

potovanje z adrio - prtljaga...vprasanje za veterane (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10524088 (21021) xsum1
»

prtljaga na letalu - dovoljene mere?

Oddelek: Loža
65537 (5465) Jebiveter

Več podobnih tem