Forum » Loža » Čiščenje medenine
Čiščenje medenine
Fave ::
Imam kar precej medeninastih delov, ki jih moram očistiti. Sedaj so ali zamaščeni ali oksidirani. V kaj naj zadeve namočim, da bom s čim manj drgnjenja predmetom povrnil prvotni sijaj?
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Fave ::
Zdaj tako je, razmastil jih bom že z bencinom, ampak sijaj me jebe. Enkrat sem poizkusil z močno raztopino citronke in je bil rezultat še kar.
Me pa zanima, ali obstaja kakšna kislina, ki bi delo opravila še bolje?
Me pa zanima, ali obstaja kakšna kislina, ki bi delo opravila še bolje?
My mind's a hyper tool that fixes everything.
shark_nm ::
hmmmm za rostfrei je neka kislina v gelu....tako da pomoje bi tut za medenino se dalo kaj dobit...
McHusch ::
Torej, absolutno čistiti s kislim in ne z lugom, ker se v bazičnem cink in baker raztapljata kot kompleksa. Mineralne kisline topijo tudi cink, bakra pa ne. Zato je za čiščenje medenine najprimernejša kakšna nežna organska kislina. Najprej očisti z bencinom in alkoholom kar gre, potem pa podrgni z limoninim sokom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | bakrenje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7094 (4977) | Pyr0Beast |
» | kako očistiti srebro?Oddelek: Loža | 6511 (6340) | xabre |
» | Katalog radiatorjev evropskih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 70362 (38431) | lufy |
» | Elektroliza?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1743 (1662) | Karaya 52 |
» | Kdo mi lahko odgovori na toOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2019 (1873) | MadMax |