» »

kako očistiti srebro?

kako očistiti srebro?

tey007 ::

Pozdravljeni. Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z čiščenjem srebra oz. posrebrene kovine? Igram namreč klarinet in so se mi srebrne (ali posrebrene) tipke umazale (z drgnjenjem ne gre stran...). Pa me zanima, če ima kdo kakšno idejo, kako naj to očistim? Polirna pasta za srebro? Vodni smirkov papir? Mogoče kakšna kislina? (mislim da na servisu serviser (če želiš) namoči vse tipke v kislino, ki odstrani vso umazanijo) predlogi zelo dobrodošli :).

lp

Pyr0Beast ::

Si ziher, da to ni razpadanje srebrne prevleke ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tey007 ::

amm. če bi bilo razpadanje, pol bi potemtakem klarinetu, ki je star 6-7 let že razpadla vsa prevleka in bi bil tako rekoč črn oz mogoče že celo rjav? pomojem ni razpadanje, ker ta klarinet je star 1 leto in pol, imam pa enega, ki je zmano že od začetka mojega šolanja klarineta, torej, 9 let in še ni razpadel, je pa neznansko umazan... samo ne vem s čim bi lahko to spucal. ker spucat se da, ga serviser na servisu spuca. samo ne vem kako in 200EUR mu ne bi dajal za pucanje srebra, če je to nekaj takega, kar lahko naredim sam.

dzinks63 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

Tarzan ::

Tako je, baje da kis, sok limone in ostale rahlo kisle zadeve pomagajo. Baje da na srebro lahko namažeš paradižnikov sok, to zadevo pustiš kake pol ure in naj bi delovalo. Paradajz ima kar precej kisline in mogoče je nekaj na tem. :)

koyotee ::

zobna pasta?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

tey007 ::

eno krpo že mam za čiščenje srebra že imam, ampak to je bolj kot ne samo za fino poliranje (če so prstni odtisi se jih spolira v nulo s krpo, sam kakšni večji madeži pa ne grejo stran). bom poskusil z razredčeno limono oz razredčenim kisom na starem, in če bo efekt, bom poskusil še na novem :). ker s tistim kamnom ne bom mogel, ker bi moral potem razstavit klarinet, ker moraš sprati z vodo, pa pena ipd. pena in voda pa na les ne pašeta ravno najbolj :). tako da bom poskusil limono ali pasto, če se bo dalo s katero brez izpiranja.

zobna pasta?

koyotee ::

ja, zobna pasta, prav si prebral ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Pyr0Beast ::

Ponavadi so se na medeninaste predmete (kljuke) 'nalimali' dokaj debeli nanosti človeških 'izločkov' potu, loja ipd. Potrebno je bilo kar nekaj mehanskega drgnenja v topli milnici/lugu, da so zadeve šle dol (lug topi maščobe), nato pa namakanje v kislini, da je medenina spet dobila tisti mehak sijaj. Najbrž bi šlo dol tudi z amonijakom (raztopljen v vodi seveda), isto lug.

Polir paste so abrazivne - vsebujejo steklen/kremenčev prah, ki drgne površino.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

andromedar ::

Sicer ne vem kako vse skupaj zgleda, ampak tudi jaz si predstavljam tako, kot da razpada ta srebrna prevleka na tipkah. Če je tako, potem morda serviser to očisti in ponovno posrebri. Mogoče pa tudi ne...
Eh?

;-) ::

z "poppersi" se dobro čistijo srebrne površine, glave od video rekorderja itd. Jaz pač rečem Poppers, ker je kemijsko ista zadeva kot poppers, pavega imena pa ne poznam.

tey007 ::

ne vem. bom poskusil pa bom videl. če razpada, potem bo naj bi bilo na tistem mestu, kjer razpada, ostalo črno ali kakorkoli že, drugačne barve od srebrne. bom poskusil in potem poročam :).

beatrix ::

Zlato,srebro se čisti od mazanije(nakit)tako ,da daš v kis(posodica) nakit in dodaš sodabikarbono to dejansko žačne kuhati ,to je prva faza ,potem še nekaj časa pustiš to da se namaka,izplahnes in spoliraš.Tvoj primer je drugačen,ne smeš namakati,in izplahniti zato probaj krpo namočiti v kis+sodabikarbona morda booo
cogito ergo sum

xabre ::

Kaj pa aceton ali beli špirit?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako odmašiti cev v kopalnici (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13529616 (23304) radmannsdorf
»

Zobne paste (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5716940 (14314) harmony
»

Zobna pasta, da ali ne?

Oddelek: Znanost in tehnologija
407335 (5377) antonija
»

EK-MCW Silver Edition (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
816181 (4155) Eddy

Več podobnih tem