» »

Elektroliza?

Elektroliza?

Karaya 52 ::

Delam vodni blok in sicer takega kot rkb2. No, v tem stilu.

Zataknilo se je pri lotanju, oz. čepih. Ti čepi so lepo vidni na tej sliki, to je vodni blok od rkb2.



Anyway, rkb2 je uporabil medeninasto palico, in jo razrezal. Jaz imam širšo luknjo (1cm premer) medeninaste palice pa so manjše. Zato sem mislil da bi za to uporabil pocinkane vijake, ki imajo navoj samo do polovice, tisti del ki pa nima navojev pa bi uporabil. Ker se na cink cin ne primer, sem cink dol spucal, zdaj pa me zanima, če bi prišlo do elektrolize z bakrom, oz. bi baker, jeklo oksidiral.

Karaya 52 ::

Vidim da niste kemiki. :( Vam bom povedal ko bo voda zalila vse skup. :'(

Keyser Soze ::

Jah lepo ni kaj. Ampak...

Zakaj komplicirate tam kjer ni treba. Lepo izreži ploščico iz bakrene pločevine in jo prilotaj na celo stranico, tako da zamašiš vse luknje.

Sigurno ne bo nobene galvanske korozije, pa držalo bo tudi OK.
OM, F, G!

rkb2 ::

Edini problem, ki ga jaz vidim je da ti bodo mogoče vijaki začeli rjaveti (znotraj v bloku) - tam kjer boš vijak prerezal. Samo razen rjave vode verjetno ne bo hujšega. Kar se pa tiče elektro korozije - ni problema. Sem že lotal kombinacije jeklo/baker/aluminij (nikljan)/medenino pa ni bilo nikoli problemov.

Drugače je še bolj enostavno kot predlaga Keyser Soze - enostavno izreži pravokoten košček bakrene/medeninaste pločevine, jo tanko pocini po strani s katero bo v stiku z blokom - isto naredi na bloku. Potem samo pločevino položiš na blok in segrevaj vse skupaj - ko se stali cin ki si ga prej dodal na bolk dodaj še malo! cina. Ker si blok vrtal z dveh strani ti predlagam da pločevino narediš v obliki L tako, da boš lahko istočasno zamašil vse luknje - drugače boš malo težje stvar zalotal.

Keyser Soze ::

Pri mojem radiatorju (LADA) sem na kovinski cevni nastavek(prirobnico) nalotal bakreno koleno. Po kakšnem mesecu je bil prirobnica (kovinski del) tako močćno korodirana, da se je rja že luščila.

Ni železo glih taprav material za take posle. Inox, medenina, baker. To je ok.

Drugače pa. Tako kot ti je razložil rkb2 sem tudi jaz mislil. Na koncu blok še lepo spoliraš pa bo prav sexy za pogledat.>:D :D
OM, F, G!

Karaya 52 ::

Hvala za odgovore. Ostal mi je še mali kvader bakra, bom iz tega s fleksom probal narediti valj, če pa ne bo šlo, bom pa res uporabil ploščico.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doma narejeni vodni bloki in hladilna rebra.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
3511464 (4948) sash
»

CPU - simulator by EK Water Blocks

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352313 (1519) OwcA
»

popolnoma tiho vodno hlajeneje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221714 (1394) piki64
»

Vodno hlajenje - test 1

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
292043 (1451) Eddy
»

B&M vodni bloki (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
937123 (4764) Smorny

Več podobnih tem