» »

Google in Dish združujeta internet s televizijo

Google in Dish združujeta internet s televizijo

The Wall Street Journal - Google in drugi največji ameriški operater satelitske televizije Dish preizkušata novo storitev, poroča The Wall Street Journal, ki bo iskanje po spletu integrirala z iskanjem po TV-kanalih. Ta teče na TV set-top boxih (STB) z nameščenim Androidom.

Google in Dish želita uporabnikom ponuditi lažje iskanje in odkrivanje TV oddaj in vsebin z interneta, kjer je na prvem mestu seveda YouTube. STB bo dobavljal Dish, Google pa bo nanj namestil Android z Google TV. Tako želijo pobrisati ločnico med internetom in televizijo.

Podjetji sta v preteklosti že sodelovali. Pred dvema letoma sta zasnovali avtomatski sistem za nakup, prodajo, dostavo in merjenje televizijskih oglasov na satelitski televiziji. Google je tedaj dobil dostop do dela Dishevega oglasnega inventarja, medtem ko je Dish dobil realnejšo oceno števila gledalcev in spletno poročanje svojim oglaševalcem. To pot je eksperiment omejen na zelo majhen vzorec ljudi in ga lahko vsak trenutek ustavijo, podjetji pa uradnih komentarjev sploh še nista podali. Več o tem.

5 komentarjev

Eupatrides ::

Sem nekje zasledil, da podjetja eksperimentirajo tud z P2P tehnologijo za ogled vsebin visoke revolucije...

techfreak :) ::

Eupatrides je izjavil:

Sem nekje zasledil, da podjetja eksperimentirajo tud z P2P tehnologijo za ogled vsebin visoke revolucije...

A niso enkrat programerji Skype-a naredili nek program za ogled vsebin preko p2p? Ampak kolikor je bila navadna kvaliteta.

Izbeglica ::

Babylon AD anyone?

r0ker ::

televizijo in te standardne kanale gledam zelo malo RAVNO ZARADI oglasov, tile "geniji" pa bi radi ŠE VEČ oglasov, ki bi ŠE BOLJ posiljevali gledalce z "TOČNO TISTIM" kar jih zanima ...
to še manjka.. google na televiziji

Bor H ::

Pomoje če bi ti servirali primernejše oglase bi jih lahko bilo manj. Sicer se bo verjetno obrlno v to da bo oglasov enako le da bodo lahko TVji več računal za njih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska televizija

Oddelek: Pomoč in nasveti
111566 (1392) Frenckie
»

Turčija blokirala Google Blogger

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
137332 (6310) MrStein
»

Google prihaja v dnevne sobe z Google TV

Oddelek: Novice / Android
226634 (5568) ABX
»

Hrvaški iskalnik

Oddelek: Loža
145900 (5659) gfighter
»

satelitska televizija

Oddelek: Programska oprema
51340 (1083) Mr. Wally DJ

Več podobnih tem