» »

Navijanje prenosnika...

Navijanje prenosnika...

Lynx ::

Dajem izziv kako bi se lotili :P Gre govor o ASUS K72J... i3 350, 4GB DDR3, HD5470 1GB... Čist v nasprortju z mojim prepričanjem AMD in nVidia pa dobro... Pomoj še ma rezerve... Ventilator se redko kdaj na prvo stopnjo od štirih zalavfa... Garancije mam 3 leta tko da navali narode z idejami :P

L.P. Miha

BALAST ::

Daj v primež in z vso silo zavrti 1 krog, tako boš izgubil garancijo in si prihranil živce pri uveljavljanju le te.

BALAST je izjavil:

Daj v primež in z vso silo zavrti 1 krog, tako boš izgubil garancijo in si prihranil živce pri uveljavljanju le te.

eh to ni problem ;) imam tudi se zgodi :D big bang pa te fore... drgal dober comp sam kako kaplco se neb dal še stisnat? jz sm kišto kr po deci stiskal...

M-XXXX ::

BALAST je izjavil:

Aha in po kašni (napačni) logiki ti bo navijanje uničilo garancijo?

__Devil__ ::

Nevem, če se ti splača navijat prenosnik. Pridobil boš še samo dodatno gretje in nič druga.

M-XXXX: nekteri ne vejo pogojev in kaj pomeni SE ZGODI... glih bo pa un tam vedo zaka je crknal... crknal je... dela ne... hočem novo... je pa tale SE ZGODI zlo zanimiva zadeva... pohvalno big bangu...

Devil: To mi je bolj kot izziv... Zdej mam testiranga v 3d-Mark06 pa pol bi ga da vidmo kolk je res na tem... Hlajenje me ne moti ker to bi bilo za 15min za test in potem nazaj... Kaj se splača za en program vzet?

Spec prenosnika:

Intel i3 350 2.26Ghz
AtiRadeon HD5470 DDR3 1GB
2x 2GB 1066mhz DDR3
500GB sata
17.3" ekran
Windows7 Ultimate 64bit

Druga pa tak pomoj ni pomembno... S čim in kaj? Jaz bi se grafike lotil ker procesor se mi solidno zdi da stoji... Pa če gre za par mzh pa gre za par... Zanima me kolko lahko stock score zvišam... Če ga sploh lahko...?

Lep Pozdrav...
Miha

Pyr0Beast ::

Se zgodi pomeni da se morebiti tudi slucajno zgodi da krijes celoten (ali pa vsaj delen) strosek menjave opreme, pa ceprav si za garancijo ze placal.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

60% krijejo če ga sam uničim, 70% če je nesreča in 100% strela...

bluefish ::

Na koncu moraš še vedno sam nekaj plačati, pa četudi je to le 30%. Torej glupo, da bi to počel namenoma.

M-XXXX ::

Čisto vseeno kašno garancijo imaš, navijanja ne bo nobeden ugotovil. Za procesor poskusi s programom: Set FSB (malo igračkanja, pa bo skoraj 100% ratalo, s tem pa prav tako naviješ tudi ram (ob enem s procesorjem). Za grafično pa uporabi kakšen riva tuner, mogoče MSI afterburner (ne vem če deluje z mobile).

RazzorX ::

Prav veliko ne boš dosegel z navijanjem prenosnika. Prvič boš zelo povečal gretje, zmanjšal trajanje baterije itd., v praksi pa se ne bo nič poznalo razen pri kakih benchmarkih nekaj pik več. ;)

dolenc ::

Kot so že ostali povedali, ne splača se.

Če boš procesor navil ne boš nič naredil. Najbolj švoh zadeva notri je verjetno grafična, to lahko pa komot naviješ s programi, koker ti bo hlajenje pač dovolilo. Pridobil boš tistih par %, grelo se bo tko da si ga ne boš upal na jajcih met, baterijo po pa tud pocuzal :)

Ampak če maš vesele navali.

glistovje ::

al pa dej meni prenosnika pa pejdi na big bang pa reč da ti je v wc-padu ko si srau :) pol si pa še vodo potegnu

BALAST ::

Tale je najbol carska izjava!!! :))

matej_jack ::

Jaz imam na svojem prenosniku integrirano HD3200, pa mi navitje ne pomaga praktično nič, recimo 10% če spravim iz 500/400 na 700/660. Pri 750 ni več stabilna, do kot gre ram nisem probaval. Procesor je QL65 2.1GHz.

Mi pa vsakodnevno pride prav underclock in undervolt, tako ga imam na 600MHz pri 0,75V oziroma 2100MHz pri 1,05V in grafiko na 30/150. V W7 baterija tako zdrži 3 ure - word, firefox in podobno, pri vklopljenem varčevanju.

Zanima me edino, če kdo ve, zakaj prihaja do piskajočega zvoka iz prenosnika, ko odvijem grafiko?

Napajalno vezje cvili ker ni polno obremenjeno.

to tudi jaz čujem piskanje ko je stock nastavitev... sem mislo da ga kj zajbava pa očitno ne...
sem pa glede na to da mam entertainment mode zelo presenečen nad baterijo ki kaže da imam pri 100% imam za nekje 3h 15min do 3h 20min baterije in kar drži... Batery saving ma pa 2h in 55min in ne vem v čem je fora... rekord mam 4h 9min ko lavfa na namizju XD osvetlitev na 10% in vse na nič... :D

zdej se bom spravo pa bom mal riva tuner pregledal kako in kaj... drgače je not HD5470 1GB.. Gre se mi za pike da vidm kolk bolš je lahko... 9800GT sm lahko lepo navijal... gretje pa dvomim da bo blem... že zdej se redko kdaj čuje vent da dela... bomo vidl... zdele grem na morje čez vikend mam čas testirat pa se igrat... vem da mojo 9800GT sm z experttools navijal... procesorja pa nikol nism mel potrebe...

sepravi nima kj zjebat če počas po 10mhz dvigujem

CiksS ::

Mislim da se odgovor na moje vprasanje ze nekje nahaja, vendar bom vseeno vrasal imam nov asus prenosnik, imam samo freedos neznam bootat windows (7) cd, neznam priti v bios lepo prosim za direkto resitev ce je le mozno. Hvala

__Devil__ ::

Ko zaženeš prenosnik mora pisati katera tipka je za BIOS. Takoj ob zagonu pritisni (ali pa pritiskaj) DELETE oz. F2. Mislim da bi moralo biti nekaj od tega.

edit: Ko pa prideš v BIOS pa nastavi pod BOOT DEVICE cd/dvd ROM na prvo mesto in nato vstavi DVD (windows 7) ter na novo zaženi.(CTRL+ALT+DEL)

Zgodovina sprememb…

xsannyx ::

ko boš ti navil prenosnik in ti bo zaradi pregrevanja crknil bodo oni dobro videli da je navit procesr! če pa imaš ko kaj crkne še možnost da resetiraš BIOS pa skoraj nemogoče da te dobijo

ko boš ti navil prenosnik in ti bo zaradi pregrevanja crknil bodo oni dobro videli da je navit procesr!
Ti malo to sanjas ? Ni variante da se ugotovi ali je bil prenosnik navijan ali ne

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
91535 (1292) NLight
»

Dilema pri nakupu prenosnika...

Oddelek: Kaj kupiti
202249 (1845) krizkraz
»

Ameriški IT-velikani svarijo Irsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5716848 (13854) hokuto
»

čiščenje posušene kisline

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
93383 (3122) Pyr0Beast
»

Zapečen procesor/hladilnik, kako dobit narazen ??

Oddelek: Strojna oprema
252185 (1516) powr

Več podobnih tem