Forum » Zvok in slika » Zrcalno refleksni fotoaparat
Zrcalno refleksni fotoaparat
nokiaaa ::
Dober dan . Z navadnimi fotoaparati sem že veliko slikal, a glede DSLR sem začetnik. Zato bi si rad kupil en fotoaparat za začetnika. Najprej sem gledal Canona eos 550d . Pa sem razmišljal da je njegova cena mogoče malo preveč glede na to da sem začetnik, vseeno pa mi je bilo zanimo to, da fotoaprat snema v ločljivosti Full HD. Potem pa sem gledal še Nikona d3000 ter d5000 . Meni je sicer d5000 osebno lepši ...sedaj pa me zanima kateri od treh bi bil najbolj primeren zame . Hvala !
- spremenil: nokiaaa ()
bluefish ::
Če si začetnik, potem ne boš nič na slabšem, če izbereš starejši model - 450D recimo.
Tako ali tako pri pri vstopnih modelih ni nekih velikih razlik in je bolj pomembna lega v roki. Torej, pred nakupom preizkusi morebitne kandidate.
Tako ali tako pri pri vstopnih modelih ni nekih velikih razlik in je bolj pomembna lega v roki. Torej, pred nakupom preizkusi morebitne kandidate.
;-) ::
Potem pa sem gledal še Nikona d3000 ter d5000 . Meni je sicer d5000 osebno lepši
Prvo sem mel d5000, nato sem dobil še d3000.
Na prvi pogled razlike ni razen v ekranu in snemanju. D5000 ima vrtljiv ekran, je dosti težji fotoaparat in z njim lahko snemaš HD video. Snemanje pa vseeno ni tako enostavno zaradi ročnega ostrenja, drugače je slika dobra. Kasneje sem obdržal d3000, ker sem itak začetnik in mi 2 zelo podobna fotoaparata ne prideta v poštev. D3000 je dosti lažji in lepše sede v roko, razlike v fotografijah pa neboš opazil. Mogoče bi ti bolj priporočal d3000 če si totalni hlod z fotoaparatom zaradi dobrega menuja in funkcije GUIDE
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov D-SLR (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 26820 (15085) | BigWhale |
» | Kateri DSLR fotoaparat (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9697 (3374) | errhec |
» | Fotoaparat dober nakup? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 25436 (19488) | schurda |
» | Nakup fotoaparata kaj izbratiOddelek: Kaj kupiti | 1646 (1367) | lisjak |
» | ker d-slr fotoaparatOddelek: Kaj kupiti | 1636 (1404) | s51as |