Forum » Kaj kupiti » ker d-slr fotoaparat
ker d-slr fotoaparat
cibej100 ::
mislem si nabaut en d-slr fotoaparat, pa mislem dat okrog 500 eurov pa me zanima kaj se najbl splača, pa me zanima če mi lahk kdo pomaga???
s1m0n ::
Jaz bi ti predlagal kaj takega:
Nikon D3000
Drugače pa povej kaj vse pričakuješ od DSLRja ?
jah nwm kej tazga da bi delu kr uredu fotke, z uredu sliko, nwm gledu sm une bl pocen za polprofesionalno uproabo
s1m0n ::
Ja fotoaparat sam ne naredi vredu fotografije ampak fotograf sam "ti"!
Ja za začetek bodo primerni vsi ti DSLR, ki so temu namenjeni od Canona, Nikona, Sony ali Pentax.
Pojdi v najbližno trgovino z foto opremo in primi DSLRja v roko ter ga tudi sprobaj, če ti to omogočajo v trgovini (LJ foto Beseničar, pa še svetujejo ti primerno) in ter se tako odloči kaj bo tebi primerno.
Ja za začetek bodo primerni vsi ti DSLR, ki so temu namenjeni od Canona, Nikona, Sony ali Pentax.
Pojdi v najbližno trgovino z foto opremo in primi DSLRja v roko ter ga tudi sprobaj, če ti to omogočajo v trgovini (LJ foto Beseničar, pa še svetujejo ti primerno) in ter se tako odloči kaj bo tebi primerno.
Ja fotoaparat sam ne naredi vredu fotografije ampak fotograf sam "ti"!
okey hvala =)
janwoolf ::
Izposodil si bom temo.
Jaz bom kupil SLR fotoaparat. Samo nevem kateri naj vzamem? Meni je vsec canon 50d in nikon d90.
imate kakšen drug bolsi slr fotoaparat po podobni ceni.
hvala
Jaz bom kupil SLR fotoaparat. Samo nevem kateri naj vzamem? Meni je vsec canon 50d in nikon d90.
imate kakšen drug bolsi slr fotoaparat po podobni ceni.
hvala
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
bluefish ::
Raje povej budget in namen.
Glede na povedano se ti namreč ne sanja preveč o SLR fotografiji. Si sploh slikal s kompaktom (pa ne point and shoot)?
Za začetek je bolj smiseln kak Canon 500D ali Nikon D5000, podobni tudi pri Pentaxu in Sonyju.
Glede na povedano se ti namreč ne sanja preveč o SLR fotografiji. Si sploh slikal s kompaktom (pa ne point and shoot)?
Za začetek je bolj smiseln kak Canon 500D ali Nikon D5000, podobni tudi pri Pentaxu in Sonyju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
janwoolf ::
budget 1200EUR, lohk je rabljen. namen pa za vse (sport, narava, ljudi...)
jaz sem ze slikal veliko slr fotoaparatov, canon 30d, 20d, canon 7d... dokaj nisem zacetnik. to sm ze ukvarjal 5 let. in dans sem odlocil da bom kupil svoj slr fotoaparat.
cakam...
jaz sem ze slikal veliko slr fotoaparatov, canon 30d, 20d, canon 7d... dokaj nisem zacetnik. to sm ze ukvarjal 5 let. in dans sem odlocil da bom kupil svoj slr fotoaparat.
cakam...
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janwoolf ()
Srakopir ::
Pentak k-x, za preostanek denarja pa dober zoom objektiv in dobro bliskavico. Pa SDHC kartico seveda (klasa 6). Kupi na pixmania (najcenejše všteto s poštnino).
BALAST ::
Canon 7D si kupi, imaš na Slo-Foto.net eno šanso za skupinski nakup. Rabljenega Se pa ne splača kupovat, ker če ti crkne recimo zaklopka, LCD izven garancije verjemi da je popravilo 150EUR +
s51as ::
Živjo,
jas sem pa ravno hotel svetovat nakup rabljenega aparata. namreč ko sem jas začel s fotografijo sem si kupil rabljen Canon 30D za 300 EUR, pa Sigmin 18-50mm objektiv z f2.8 zaslonko za 200 EUR in ta kompelt še vedno deluje na polno. Kupil sem tudi rabljeno bliskavico Speedlite 580 EX II za 220 EUR.
Če bi to kupoval novo bi me verjetno prišlo vsaj 500 EUR dražje, pa ne vem če karkoli boljše.
Ne vem pa od kje ljudem ideja da je za začetek primeren totalno najslabši fotoaparat, ki ga je mogoče kupit... Samo da je nov.
Vstopni modeli so ponavadi majhni in lahki in s tem neudobni, nestabilni in predvsem nepregledni. Aparat je treba prjet, poteškat in če sede potem je z njim užitek slikat.
Tako jas mislim...
jas sem pa ravno hotel svetovat nakup rabljenega aparata. namreč ko sem jas začel s fotografijo sem si kupil rabljen Canon 30D za 300 EUR, pa Sigmin 18-50mm objektiv z f2.8 zaslonko za 200 EUR in ta kompelt še vedno deluje na polno. Kupil sem tudi rabljeno bliskavico Speedlite 580 EX II za 220 EUR.
Če bi to kupoval novo bi me verjetno prišlo vsaj 500 EUR dražje, pa ne vem če karkoli boljše.
Ne vem pa od kje ljudem ideja da je za začetek primeren totalno najslabši fotoaparat, ki ga je mogoče kupit... Samo da je nov.
Vstopni modeli so ponavadi majhni in lahki in s tem neudobni, nestabilni in predvsem nepregledni. Aparat je treba prjet, poteškat in če sede potem je z njim užitek slikat.
Tako jas mislim...
It's just me myself and I
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov D-SLR (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 26820 (15085) | BigWhale |
» | Kateri DSLR fotoaparat (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9697 (3374) | errhec |
» | Kateri fotoaparat? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 27947 (19555) | bela120 |
» | Fotoaparat dober nakup? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 25436 (19488) | schurda |
» | zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 25425 (20276) | schurda |