» »

Duron

Duron

kalcek16 ::

Imam Durona 900 in plato Abit KT7E,zraven pa imam super orba in 250W napajalnik.Zanima me na koliko ga lahko navijem in na koliko dam lahko največ voltažo,d mi nebo kj skurl,sedaj dela na 9x100/33Mhz.Prosim če mi svetujete do kok ga lahko navijem in kako.

Thanatos ::

tale plata je bolj švoh za navijanje FSBja tako da ga boš moral odklenit in množilnik višat postopoma. Mislim da ti kakšnih 1,1Ghz ne uide. Če boš delal postopoma ga praktično ne moreš skuriti.

kalcek16 ::

Sj odklenu sm ga že , pa množilnik imam na 10x,tko da mi laufa na 1000MHz sam,jz bi ga probu spravt vsaj na 1200.

jamiroq ::

imam isto plato in procesor; največ kar mi je uspelo navit je 1100mhz (11x100; core voltage 1.65, i/o voltage 3.4), če probam navit na več (z dvigom fsbja ali množilnika) se računalnik ne zbudi (tudi če zvišam voltaže na max)...
pri 1100 mi tudi ne dela usr 33.6 isa modem (čeprav je ene pol leta nazaj lepo delal pri isti hitrosti/voltaži)

trenutno mam navito na samo 933 (samo fsb dvignjen na 133); moti me nekaj drugega: niti pod razno ne opazim razlike v hitrosti;( (razen v benchmarkih ala Sandra), v nobenem špilu se razlike ne vidi...

dvomim da imaš isto plato, verjtno imaš KT7A in ne E

definitivno imam kt7e (kaj misliš, da ne vem kaj sem kupil >:D :D)

kako si FSB na 133 spravil??

kuglvinkl ::

Jaz FSBja na 133 nisem spravil. Na 130 max. Kateri BIOS imaš gor?
Your focus determines your reallity

ugh? v biosu sem naštimal fsb na 133/33, ne:D (drugače sem fsb spravil brez problema na 148, če bi dal kako boljše hlajenje na northbridge bi šlo mogoče celo na več...)

bios imam pa 7N; zadnji A9 bios mi pri štetju rama vrže ven kar eno random cifro med 128 in 640MB (tudi take nesmiselne kot 600143)...

drugače sem se še malo poigračkal (beri: pravilno sem pobarval mostičke na procesorju:D) in mi je uspelo naviti procesor na 1200mhz (9x133), vendar ni bilo stabilno (Sandrin CPU Arithmetic benchmark je vedno obesil comp, v igrah pa je po par minutah igranja vrglo na desktop), pa še modem ni delal (me prav zanima kaj bi bilo z njim, če bi dal notri kakšen hitrejši procesor...)

kuglvinkl ::

Torej, zadnjega BIOSa se je ogniti.
Your focus determines your reallity

morphling1 ::

To plato sem jaz brez kakršnih koli težav laufal pri kolegu non-stop na 133 , ko sem jo pa imel pri sebi (ko sem mu sestavil comp) in sem se malo igral z navijanjem je šla do 145 stabilno, sam ram moraš imeti približno dober, ampak 133 pa na tej plati ni noben problem.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje procesorja Celeron Tualatin 1100

Oddelek: Navijanje
161412 (1092) Spajky
»

Abit KT7A + TB 1,4........

Oddelek: Navijanje
291635 (1281) kuglvinkl
»