» »

Kako preživeti?

Kako preživeti?

1
2
»

Mercier ::

Zato je moj predlog, da narediš naslednje:
- popolnoma prenehaj z WOW (če ga igraš) in nehaj kadit (če kadiš). Tako se znebiš najbolj brezveznih stroškov in dobiš nazaj čas in voljo, da nekaj narediš iz sebe.
- najdi si službo z minimalno plačo. Takih služb je dovolj in tudi minimalna plača danes sploh ni tako majhna, da z njo ne bi mogel živeti
- odseli se v podnajemniško stanovanje, z najemnino max. do 200 EUR mesečno.
- pri banki si odpri varčevalni račun in si gor nakazuj 50 mesečno, da si boš lahko v prihodnosti kaj privoščil.
- najdi si punco ;) Življenje v dvoje je neprimerljivo lepše ;)


Klasika. Folk vse lepo splanira ... na koncu pa vse za*ebe.

Popravek:

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Trinitron ::

Halo, to je načrt za minimalno 2-4 leta. Kako naj si človek z minimalno plačo privošči najemnino za stanovanje v višini 200 EUR? Na to seveda še pridaj minimalno 100 EUR za plačilo položnic (razen, če bo živel kot asket) in prištej še skromno kosilo vsak dan, kako žemljo in jogurt. Kje bi ti na minimalcu našel še 50 EUR za varčevanje?!


"Najdi si punco" pomeni, da sta dohodka dva in ob tem se moja računica čisto lepo izide. Jaz sem sicer še študent (zadnji letnik), pa mi uspe lepo živeti s 300 štipendije mesečno (pri čemer gre 100 za bivanje).

Mogoče res naiven pogled na svet, ampak bolje iskati rešitve kot pa samo obupavati in odgovarjati v stilu: nimaš šans itak si že vse zajebal...

Zgodovina sprememb…

opeter ::

S tem zadnjim napisanim se popolnoma strinjam.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

imagodei ::

> ""Najdi si punco" pomeni, da sta dohodka dva in ob tem se moja računica čisto lepo izide. Jaz sem sicer še študent (zadnji letnik), pa mi uspe lepo živeti s 300 štipendije mesečno (pri čemer gre 100 za bivanje)."

In to pričakuješ od človeka, ki je zadnjih 10 let preležal na kavču, moleč vse štiri od sebe? Ne gre to tko, punco si poiskat - kar na ukaz. Sploh pa, če si najde punco, pa ne spremeni svojega odnosa v fundamentu, se bo pa njej v skupnem gospodinjstvu valjal po kavču, medtem ko bo ona garala za položnice.

Mimogrede - kot študent verjetno ješ na bone, upam si stavit, da ti vsaj od časa do časa starši kaj primaknejo. 100 EUR/mes za bivanje je nemogoče, razen v primerih:
- če imaš enega ali raje dva cimra, s katerimi si delite stroške
- živiš v zanikrni luknji, manjši od 15 kvadratov oz. v oddani sobi s skupno kopalnico in kuhinjo, najemnino pa plačuješ na črno.
- živiš v šotoru
- plačaš samo del stroškov, ostalo krijejo starši.

V nasprotnih primerih pa: če živiš skrajno asketsko, brez televizije in radia, v prvovrstno izolirani stavbi na 20 kvadratih in ti zadostuje 19 stopinj sobne temperature, z vsemi življenjskimi stroški NE MOREŠ priti pod 150 EUR. Ni variante. Še pod 200 težko. 25 EUR za elektriko, 15 EUR za komunalo, 15 EUR za GSM, ugoden internet za 15 EUR na mesec = 70 EUR še preden si se sploh vprašal, koliko pride najemnina. 20 kvadratov veliko garsonjero boš pa težko dobil pod 150 EUR - tudi na črno!

Pa v to niti nisva štela dodatnega zavarovanja, bohnedaj RTV naročnine, ogrevanja (če rečeva, da se ne bi grel na elektriko)...


> "Mogoče res naiven pogled na svet,"

Brez dvoma...


> "ampak bolje iskati rešitve kot pa samo obupavati in odgovarjati v stilu: nimaš šans itak si že vse zajebal..."

No, jaz definitivno nisem bil med temi, ki bi mu govorili, da je že vse zajebal. Z minimalcem siliti v najemnino - sploh če bi se s starši lahko dogovoril drugače, je pa ravno tako popolna budalaština.
- Hoc est qui sumus -

OrkAA ::

BTW, glede dragega stanovanja...

Kdo mu brani, da si najde cimre?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

ZRSZ in denarna pomoč (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20039352 (36068) solatko

Ko se te hoče zavod za zaposlovanje znebit (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32269958 (60906) dzinks63
»

Imet diplomo in biti brezposelen (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18133197 (27826) BALAST
»

Smešno nizka socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19333127 (28953) sidd

Več podobnih tem