Forum » Pomoč in nasveti » DIODA ZA DELOVANJE DISKA STALNO SVETI
DIODA ZA DELOVANJE DISKA STALNO SVETI
Robert ::
Pred nedavnim sem vgradil CD RW in DVD enoto Ricoh MP9120A (oem izvedba). Sistem je lepo instaliral omenjeno Plug and Play enoto in tudi delovanje le-te je brezhibno. Moti me le, da na ohišju računalnika stalno sveti dioda za delovanje diska. Pri prejšnjem CD-Romu Philips 32x je bilo vse O.K. Prosim za pomoč. Imam Windows 98 Slo.
TESKAn ::
Te lučke so diode in če jih narobe obrneš, ne svetijo. Problem mora bit nekje drugje - probaj malo enote dajat na različne kanale - dej disk primary master, CD - DVD - RW pa kot secondary master...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
AlchemY ::
Ce disk ne dela lucka pa vseen sveti, potem si verjetno dal kable od ohisja na napacne prikljucke na plosci, ne obrnil.
Disk imam nastavljen na primary master CDRW enoto pa na secondary master. Tudi disk dela brez težav, le dioda še zmeraj sveti.
Alec999 ::
Poglej ce je kabl od diska do maticne prov obrnen ...
rdeca na 1 ... take simptome daje disketnik ce ma kabl
narobe obrnen .. mozno, da ma disk izto
rdeca na 1 ... take simptome daje disketnik ce ma kabl
narobe obrnen .. mozno, da ma disk izto
Hvala bom poskusil, zanima pa me še zakaj ni možno downloadad programa PowerStrip in ali je to polna verzija???
JeDo ::
Uglavnem, če te moti svetenje diode, je ena izmed opcij, da le-to odklopiš -- potem ti ne bo svetila, zna pa se narediti, da tega, da ti nebi svetila če je priklopljena, ne bo uspelo urediti (da bo delala pravilno) ker komponente v določenih konfiguracijah ne delajo tako oziroma toliko dobro kot se od njih pričakuje. Sistem iz samih dobrih komponent še ni najboljši sistem !!! LpJeDo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako povezati disk, CD-RW in DVD - prosim za pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1098 (1008) | Narcos Satanicos |
» | Teac CD-RW 40x burn speedOddelek: Strojna oprema | 1092 (947) | Matek |
» | BUFFER UNDERRUNOddelek: Pomoč in nasveti | 1530 (1207) | Kriko |
» | Povezava DVD in CD-RWOddelek: Pomoč in nasveti | 2196 (2118) | Matty |
» | Priklop pečiceOddelek: Strojna oprema | 2450 (2325) | Loki |