» »

Skupina okrog Intela investira 3,5 milijarde dolarjev v razvoj

Skupina okrog Intela investira 3,5 milijarde dolarjev v razvoj

The Wall Street Journal - Intel ugotavlja, da bi ameriški tehnološki sektor potreboval nekoliko finančne vzpodbude, da bi ponovno postal konkurenčnejši in uspešnejši na globalnem trgu. V ta namen pripravljajo zavezništvo s 24 skladi tveganega kapitala, ki bo v to branžo investiralo 3,5 milijarde dolarjev v prihodnjih dveh letih, je včeraj v Washingtonu napovedal Intelov izvršni direktor Paul Otellini. Skupina se bo imenovala Invest in America Alliance in želi s svojim doprinosom dopolniti državne in zvezne investicije. Spomnimo, da je Intel lani napovedal investicijo v višini 7 milijard dolarjev v posodobitve svojih proizvodnih obratov v ZDA.

Glavnino sredstev bodo namenili podjetjem, ki se bavijo z informacijsko tehnologijo, čisto tehnologijo in biotehnologijo, med njimi tudi podjetjem iz inkubatorja (start-ups). To pa ne pomeni, da bodo brez ostali na ostalih področjih, saj kanijo podpreti tudi molekularno diagnostiko, bioinformatiko, razvoj električnega vozila in brezžično infrastrukturo.

Dobrodošel stranski učinek te injekcije bo odprtje obilice novih delovnih mest za visoko izobražen kader. Podjetja, kot so Adobe, Cisco, Dell, Google, Microsoft in Yahoo druga, so že napovedala, da bodo podvojila hitrost zaposlovanja diplomantov, kar naj bi poskrbelo za 10 tisoč novih delovnih mest. Večina zaposlenih bo kakopak z diplomami iz računalništva in različnih inženirskih smeri, v manjši meri pa bodo potrebovali tudi finančnike, tržnike in ekonomiste.

Slovenski pristopi k napredku so seveda originalnejši od prozaičnega vlaganja v razvoj: nekompromisno višanje minimalne plače na vrat na nos, prijateljsko odkupovanje predragih stanovanj z državnim denarjem, brezkončno reprogramiranje vrtoglavih posojil in ideje o uvajanju višjih dohodninskih stopenj.

7 komentarjev

helboy ::

S komentarjem se popolnoma strinjam. V Sloveniji se razvija samo gospodarski kriminal!

slawc ::

Komentar na koncu ni ravno dobra primerjava, saj novica govori o prispevku gospodarskih družb v razvoj in izobraževanje, delovna mesta itd. in ne o vlaganju s strani države (kot se to počne pri nas). Verjetno pa Intel in ostali pričakujejo davčne popuste zaradi takega doprinosa k "splošnem dobru".

Komentar bi moral tu leteti predvsem na podjetja sama. Na državo pa le toliko, da s svojimi davki predstavlja preveliko oviro za marsikoga, da bi zavrtel čarobni krog. Vložek podjetij v izobraževanje in razvoj se v ZDA lepo vrne nazaj.
LP, Slawc

Markoff ::

slawc: Matej je verjetno hotel med vrsticami povedati tudi, da v razvitem svetu iniciative za razvoj na novih področjih vzpodbuja gospodarstvo in s tem odpira nova delovna mesta. V zakotnih vukojebinah tega planeta pa raja čaka, da bo vlada odpirala nova podjetja in agencije in jim s tem omogočila službe. Na delo pa danes ne hodi več prav veliko ljudi, saj je služb dovolj.

Kapo dol Amerom, Slovenci jim v marsičem ne sežemo do kolen.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

3p ::

Pisec novice najbrž meni, da bi bil pravi korak znižanje minimalca na 50 evrov in prisilno delo za vse. Naenkrat bi imeli vsi službo. 8-O

nekikr ::

In fuzbal štadion v vsaki slovenski vasi.

overlord_tm ::

od marsikoga delo (tudi v racunalnistvu) ni vredno niti 50EUR. Prej -50EUR.

opeter ::

overlord_tm je izjavil:

od marsikoga delo (tudi v racunalnistvu) ni vredno niti 50EUR. Prej -50EUR.


Podpis po tole.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ameriške multinacionalke neobdavčene dobičke parkirajo v državne obveznice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5216397 (12803) U33
»

Microsoft gradi velik podatkovni center v Iowi

Oddelek: Novice / Ostale najave
3210047 (7786) krneki0001
»

IBM s podjetji investira 4,4 milijarde dolarjev v New York

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
84176 (3232) TESKAn
»

Intel bo investiral milijarde, zgradil novo tovarno

Oddelek: Novice / Procesorji
94788 (4061) Jst
»

Intel bo investiral sedem milijard v ameriške obrate

Oddelek: Novice / Rezultati
344908 (3359) Gregor P

Več podobnih tem