» »

Disk je šel v... - garancija?

Disk je šel v... - garancija?

door_man ::

Imam IBM-ov 45 Gb disk serije DTLA. Zadnjič je pričel brez razloga spuščati izredno sumljive zvoke. Po ponovnem zagonu me je pričakal le še blue screen ( WinXP). Drive fitness disk je našel cel kup bad sectorjev in zdi se mi da se problem samo stopnjuje. Je možno da se to zgodi zaradi pregretja? Ob intenzivni uporabi dosega tudi 50°C kar je precej. Kakorkoli rad bi uveljavljal garancijo, tu pa nastane preblem. Nimam računa ker je disk iz druge roke vem samo kje je bil kupljen, tako da ne vem niti če garancijo še ima. Koliko časa so tile diski v garanciji in ali je sploh možno, da bi trgovec preko serijske številke garancijo priznal. Pa še to. Koliko časa približno traja reševanje takšnega zahtevka. Disk precej nujno rabim.

Hvala!
  • spremenil: door_man ()

bf4ed ::

Tudi do enega meseca se zna zavlečt!

McHusch ::

huh, brez racuna lahko upas samo na sreco, ker mnogo prodajalcev ima klavzulo garancija ni prenosljiva na drugo osebe potem si pa lahko samo se zvizgas

dej napis mal kje je bil disk kupljen, upam da ne pri Mlacomu>:D

AngelOfDeath ::

IBM i imajo 3 lta garancije če si kupil disk iz druge roke reči prejšnemu lastniku za račun in upaj da še ga ma ker brez njega dvomim da ti bodo aj priznali. Men so ga menjali v 10 min.

door_man ::

fora je v tem da tisti od katerega sem kupil disk ni imel računa. Mi je pa zatrjeval da se pri Maitimu - tam je bil disk tudi kupljen - poznajo in če bom imel kakšne težave bojo zamenjal b.p. Je pa problem k sm zgubu cifro od unga tipsona tko da ga ne morem potem obest za jajca če mi ne bojo hotl priznat garancije.
Bom u ponedeljek klicu maitim pa se probu zment. A mate kakšno idejo katero taktiko bi blo najbol ubrat? Da je disk iz druge roke al da sm zgubu račun ali kaj tretjega?

cekr ::

Meni ne gre temperatura nikoli čez 39, pa imam včasih po več dni skupaj vklopljeno. Imam dva diska iste serije kot ti.
Če se ti greje, je verjetno napaka v ležaju, ki ti zavira motor. Lahko pa, da imaš kakšen zunanji vir gretja.

Han ::

Najboljša taktika je, da si z IBM-ove strani preneseš zadnji Drive Fitness Test in izvedeš Erase Disk. Če bo po tem disk deloval brezhibno, si boš prihranil kar nekaj časa. Isto bodo namreč naredili na servisu...

Če pa DFT diska ne bo spravil k sebi, prosi za zamenjavo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nestabilnost HDD-ja IBM 30Gb

Oddelek: Pomoč in nasveti
27970 (688) Boky
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252205 (1261) windy
»

Kdo ima prav?

Oddelek: Strojna oprema
111238 (984) Leo
»

Reklamacija diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
201528 (1170) Justy
»

IBMov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
312230 (1575) Andor

Več podobnih tem