Forum » Loža » Programerji: koliko ur delate na dan?
Programerji: koliko ur delate na dan?
Madmax_ ::
Za tiste programerje, ki ste redno zaposleni, me zanima koliko ur dnevno preživite v službi in koliko dni na teden delate??
hvala in lp.
hvala in lp.
Madmax_ ::
A res. Jst sem si predstavlal da programer dela vsaj 10 ur na dan in tudi med vikendom...
BlueRunner ::
Ko sem začel, sem mislil, da je 12/7 carska varianta.
S časom se ugotovil tri stvari, ki so zame veljale:
- po 2-3 urah neprekinjene koncentracije ta popusti in zato več nisem učinkovit
- po 8-9 urah se tudi koncentrirati več ne morem - sledijo napake in še manjša učinkovitost
- čez vikende in ponoči je lepo delati, ker ni motenj na delovnem mestu, vendar pa to pomeni, da nimaš s kom za komunicirati. Programer ne dela v balončku, ampak je njegovo delo tudi komunikacija s preostankom ekipe.
Sam sem zato s časom zapadel v takšen ritem:
- 2 ure koncentracije 3x/dan vmes so pavze, konsultacije, malica, ... nekaj kar prevetri možgane
- če je sprint, se dela kolikor je potrebno, če traja sprint več kot 3-4 dni, potem je stvar izgubljena in je nujno potrebna ekipna pavza, da se stvari sanira drugače.
- sicer lahko delaš 7d/teden, vendar pa sem s časom ugotovil, da prevetritev zagotovo pomaga
- med koncentracijo je e-mail ugasnjen, IM status je "busy", mobilček je stišan in slušalka namiznega je na mizi. Če kdo moti osebno, se ga odpravi z kratkim in jedrnatim čas bom imel ob _________ (vstavi uro naslednje pavze) potem pa samo še /ignore.
Tako je na koncu prišlo do tega, da sem delal 8-9h/dan 7 dni/teden + 2-3 ure čiščenja kakšnih zaostankov v soboto. Kar je bilo več, se ni obneslo, razen, če se je šlo za sprint na koncu kakšnega projetka.
Potem pa sem tako ali tako pustil programiranje in je to sedaj samo še občasen hobi...
S časom se ugotovil tri stvari, ki so zame veljale:
- po 2-3 urah neprekinjene koncentracije ta popusti in zato več nisem učinkovit
- po 8-9 urah se tudi koncentrirati več ne morem - sledijo napake in še manjša učinkovitost
- čez vikende in ponoči je lepo delati, ker ni motenj na delovnem mestu, vendar pa to pomeni, da nimaš s kom za komunicirati. Programer ne dela v balončku, ampak je njegovo delo tudi komunikacija s preostankom ekipe.
Sam sem zato s časom zapadel v takšen ritem:
- 2 ure koncentracije 3x/dan vmes so pavze, konsultacije, malica, ... nekaj kar prevetri možgane
- če je sprint, se dela kolikor je potrebno, če traja sprint več kot 3-4 dni, potem je stvar izgubljena in je nujno potrebna ekipna pavza, da se stvari sanira drugače.
- sicer lahko delaš 7d/teden, vendar pa sem s časom ugotovil, da prevetritev zagotovo pomaga
- med koncentracijo je e-mail ugasnjen, IM status je "busy", mobilček je stišan in slušalka namiznega je na mizi. Če kdo moti osebno, se ga odpravi z kratkim in jedrnatim čas bom imel ob _________ (vstavi uro naslednje pavze) potem pa samo še /ignore.
Tako je na koncu prišlo do tega, da sem delal 8-9h/dan 7 dni/teden + 2-3 ure čiščenja kakšnih zaostankov v soboto. Kar je bilo več, se ni obneslo, razen, če se je šlo za sprint na koncu kakšnega projetka.
Potem pa sem tako ali tako pustil programiranje in je to sedaj samo še občasen hobi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vadbena rutina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13193 (9958) | m0LN4r |
» | Koliko efektivnih ur naredite na dan? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7270 (5366) | LeQuack |
» | Dnevno zaužitje kofeina. Se s časom efekt zmanjša? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10027 (8345) | Jakka |
» | Creatin-se lahko natrga mišica? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18146 (15943) | gendale |