» »

Kje kupiti Dremmel

Kje kupiti Dremmel

Yuk-0 ::

Kje v Sloveniji bi dobil dremmel?

Hvala

LP

OwcA ::

Mislm, da ga majo v conradu, vcasih so ga mel tud v celjskem baumaxu.
Precej bolj pa ti priporocam iskrin komplet Ero, ki je po funkcionalnosti enak, le da je precej cenejsi (~14k) in je zanj lazje dobit nastavke, ki so ravnotako cenejsi.

Brane2 ::

Se ravno ukvarjam s tem problemom. Dremel je baje zelo fajn izbira, edina težava je da uvoznik za Slovenijo štrajka in so čakalni roki dolgi, pa še dobit se da samo bormašino. Tako se precej lažje pride do Minicrafta in podobnih znamk, ki pa so slabše. V Conradu imajo Proxxona, ki baje velja za kakovostno znamko, podobno kot Dremel. Pri nas ima Dremla Elektrodekleva, za druge ne vem.

morphling1 ::

Jaz mam Iskra Ero varianto, meni osebno je boljše kot obe prej omenjene zadeve saj ima dosti močnejši motor 145W pa servis je tu dosti lažji če se slučajno kaj pokvari, nastavki so pa tako in tako standardni, potem pa vidiš še ceno in je bila zame izbira enostavna sem zelo zadovoljen z njim.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Brane2 ::

Iskra ERO se zdi nice, samo Iskra ne dela drugih nastavkov za to mashino (recimo vertikalno držalo itd), pa še zdi se mi težek. 700 gramov ni tako malo. Po drugi strani pa so moč in obrati verjetno v vrhu konkurence.

Kar se moči tiče, mi je minicraftovih 100W povsem zadosti, kar ponuja tudi Proxxon...



Yuk-0 ::

Je TO to?

Brane2 ::

Mislim, da je. je pa zanimivo, da ne ponujajo bormašince posebej, samo v kompletu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Ubistvu bi bil zadosti tudi solidno hlajen modelarski motorček zadnje generacije s solidnimi ležaji in nataknjeno glavo...

Bacilio ::

Dremel se da kupt v Bauhausu, vem sm ga gledu. Majo cisto vse mozne nastavke. Cena je pa okol 19k v kompletu z nastavki... Pa se krast se da nastavke tm >:D sej veste velika trgovina!!!

Yuk-0 ::

Prejle sem klical v bauhaus. Rekli so mi, da imajo dremmel za 24k z 40-imi nastavki in dremmel za 19k z nekaj nastavki. Mislim da bom kupil onega za 24k.

LP

3J ::

Jest sem kupu Dremel u Bauhausu za 24k sam se ne splača če ga hočeš uporabljat za moding, ker večine nastavkov sploh ne rabš. Rajš kup unga za 19k pa še en komplet diskov za rezanje kovin zraven!
Velik bolj učinkovit 8-O !

Brane2 ::

Pri Dremlu je problem to, da od vsega prodajnega programa prodajajo samo tisto bormašinco. Sem se pogovarjal z uvoznikom za Dremel (Robert Bosch), ki oskrbuje s tem lokalne štacune-tudi Bauhaus in tip pravi, da mu za tako orodje težijo za atest, to pa stane par kDEM po napravi. Saj tosicer prodajo, samo niti približno ne tolk, da bi upravičili cene atestov.

Kot po naključju bomo sedaj reklamirali RS Components, ki so mi prinesli tudi par tisoč najbolj svežih katalogov na CDju (oktober 2002-februar 2003) in kjer imajo tudi Dremla. Niti približno ne vse a še vedno bistveno več od konkurence.

RS Components deluje po načelu, da ti dostavijo robo po pošti, rnato pa plačaš carino itd, samo zato jim ni treba delat trapastih atestov v vsaki državi kjer prodajajo pa full velik stvari majo na stocku. Če koga zanima, naj mi pošlje svoj mailing naslov in ob naslednji reviji poleg našega CDja dobi tudi RSov katalog. Je sicer v nemščini, a je povsem razumljiv celo meni, ki nemščine ne štekam in je poln podatkov.

Brane2


Po drugi varianti pa sem težil direktno na Dremel v Australiji, kako je kaj s stroški poštnine in dobavljivostjo. Tist model z 250W heavy dytu motorjem in enometersko zajlo ter 22.000 obrati bo moj, pa če bom veslal do Avstralije >:D

PS: Poleg unega kompleta za 24K seveda. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Aja, kar se Bauhausa tiče, sem razočaran.
Komaj sem našel droida, odgovornega za "ročna orodja", pa me je malo manj kot natulu v stilu "zakaj Dremel"... "saj Minicraft in Proxxon sta isto"...."ne mi težit s tem da bi ti naroču (in predplaču) kak drug model"...."kakšna naslednja pošiljka ? To kar vidiš na polici je vse"..."Kakšen katalog ? Ne rabiš kataloga..."

MIslim tema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Boeing ::

Brane2: Kompresor z 6 bari in JetCraft dvostopenjska pnevmatska turbina z 35.000 obrati in deklarirano močjo 300W in glavo do 16mm... Ni boljšega. Cena: 80.000 sitnih. Brez kompresorja. :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Asgard ::

Iskra Ero preprosto rulz !!!

Brane2 ::


Brane2: Kompresor z 6 bari in JetCraft dvostopenjska pnevmatska turbina z 35.000 obrati in deklarirano močjo 300W in glavo do 16mm... Ni boljšega. Cena: 80.000 sitnih. Brez kompresorja.


Že že, pnevmatika rulez, a kam naj dam kompresor ? Tista Dremelova zadevica stane bo moji oceni nekako toliko in je bistveno, bistveno manjša...

BTW: Kje dobiš take pnevmatske zadeve- mislim turbine itd ?

Poznam par firm ki ponujajo pnevmatiko a ne poznam konkretnih prodajnih programov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Boeing ::

Brane: hja, z kompresorjem je križ... jaz mam doma eno zadevico z sušilcem in hladilnikom zraka, pa mi to ni tak problem, drugače pa 6 bar kompresorji vzamejo veliko prostora, se strinjam.

Za turbine bom pogledal za naslov firme in bom objavo tule, da bojo še ostali meli kej od tega... zdi se mi pa, da je ena firma iz MB... dobiš pa pri njih vse, od turbin samih, rezervnih delov, glav, do priključkov in pnevmatike nasploh...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Brane2 ::

Mogoče FESTO ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kje se dobi dremel

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
243405 (2959) e-marko
»

Kam po nastavke za mini vrtalnike (Dremel ipd.)?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
163795 (3546) UWO (un.walking obj.)
»

Dremel vs Perceuse Minilor?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101453 (1330) Lio
»

Katero orodje za modificiranje

Oddelek: Kaj kupiti
6914 (835) perci
»

Dremel, vrtanje in Internet trguvine

Oddelek: Kaj kupiti
82197 (2032) KamikazA

Več podobnih tem