» »

Dremel vs Perceuse Minilor?

Dremel vs Perceuse Minilor?

Lio ::

Odloču sem se mal zmodificirat ohišje, ideje se še razvijajo pa si bi ubavu napravico za rezanje, brušenje,... ala Dremel, ampak ker je dremel svinjsko drag(za moje pojme) in ga tud tok ne bom nucu sem mal okol pogledu pa sem v conradu najdu en 'mini vrtalni set'. Ta pa stane sam 3kSIT, pa sem mislu tega ubavt sam upam da ne bo en k**** , pa me zanima če ga je kdo slučajn kupu, al pa pozna ta shit pa kakšne so izkušne. Tehnični pod. pa so:
- priključna napetost 9-18V enosmerni tok
-št. obratov od 8000 do 14500/min

Če ma kdo katalog lohk pogleda na str. 410, kat. štev. pa je 80 93 22 90
Hvala za odgovore.

smirnof ::

a to ti misliš met za rezanje lukenj a kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smirnof ()

Brane2 ::

Kar se ostalih znamk tiče na splošno, ne bi vedu. Kar se Proxxona tiče, smo nabavili kar nekaj tega orodja za test, preden začnemo s prodajo.

Zelo sem zadovoljen z namizno žago z lokom in stojalom za tamali vrtalnik/brusilnik (=kakovostno, precej natančno, elegantno, nastavljivo, lahko...) . Sam vrtalniček je tudi zelo dober a vsaj glede na to, kar sem videl na netu o Dremlovem strojčku, ga Proxxon najbrž ne dosega, čeprav je videti bistveno robustnejši. Z brusilnikom in vbodno žago se moram še resneje poigrat >:D >:D , za ostalo v tem trenutku še ne vem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

OwcA ::

Iskrin ERO je nadvse lujubka Dremelu podobna zadevščina, stane okoli 14k, nastavki zanj pa so občutno cenejši od ostalih.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Brane2 ::

To je mogoče res, a Iskra ERO ne proizvaja več teh vrtalničkov. Program je baje ukinjen- tako so mi rekli.

Verjetno bodo sicer kar nekaj časa še ponujali servis, a ne bo stvari kot jih ponujajo drugi, ki so intenzivno v tem poslu.

Za svojega Proxxona imam denimo stojalo, kamor ga lahko vpnem in denimo perfektno zvrtam vertikalne luknje v tiskano vezje.

Kako boš to naredil z ERO-m ? Za te stvari rabiš vidia sveder, ki zahteva vpet vrtalnik, saj že najmanjši odmik roke med vrtanjem polomi sveder.

smirnof ::

a mi lohka kdo tle svetuje, kje bi mi zvrtal 4 luknje (80mm) v kišto? al pa vsaj priporočil ker orodje nej grem kupt (magar u merkur)

Lio ::

Dj kavka: lohk kupiš krone(saj pomojem se tk reče) ki so okrogle oblike, lohk z vbodno žago, lohk s čim podobnim kot je gor na slik, pa men se zdi da v KOS RAČUNALNIKI tud luknje režejo.

smirnof ::

vsi pravjo, da mislijo da v kos-u režejo luknje, noben pa ni prepričan :(

Dr_M ::

kar se tice Proxxon-a sm ze meu opravka z raznimi njihovimi orodji in morm rect da so odlicni, edin kolikor mi je znano niso ravno najcenejsi...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brane2 ::

Ja, ponavadi so ene par jurjev dražji. Tudi niso pri vsaki stvari najboljši. Lahko pa rečem, da so čisto vse stvari, ki sem jih nabavil od njih vsaj solidne, so pa tudi biseri. Nad motorno rezbarsko žago sem recimo navdušen :D

Lio ::

tisto sranje iz conrada je totalni shit. Dobiš brez napajalnika, pa še en kurac od mašince je. Skrajno odsvetujem moreditnemu kupcu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Krtačke (ščetke) za klip-klap vrtalnik. Kje v MB?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
104953 (4113) Alkoman
»

kje se dobi dremel

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
243414 (2968) e-marko
»

Kam po nastavke za mini vrtalnike (Dremel ipd.)?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
163806 (3557) UWO (un.walking obj.)
»

Morphiling1 ogrozen?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191666 (1160) IceIceBaby
»

dremel vs. navadni vrtalni stroj

Oddelek: Strojna oprema
112176 (2013) Muflon1

Več podobnih tem