Forum » Operacijski sistemi » dvoji windowsi xp in 7
dvoji windowsi xp in 7
Jebac18 ::
zanima me kako uboje naenkrat formatiram ?? do sedaj sem imel vedno samo ene windowse gor prosim za pomoč in hvala vnaprej
bluefish ::
Vstaviš namestitveni CD/DVD od želenega novega sistema in ob postopku namestitve formatiraš vse particije/diske, ki imajo nameščene trenutne sisteme.
aja še nekaj ali je kaj narobe če je iso datoteka ali se da tako kot pri igricah ko z daemon toolsom :D
schtr4jh ::
XP in 7 zapečeš na CD/DVD, poinštaliraš XP na svojo particijo, nato poinštaliraš 7 na svojo particijo in eno particijo pustiš za podatke (skupaj 3 particije). Iso datoteke pa zapečeš z Alcohol 120, Nero (burn image file / zapiši sliko) ali drugim podobnim programom.
E-commerce & Marketing platform - comms.dev
Bleeh ::
Živjo!
Mene pa zanima nekaj. Zdaj imam inštalirane Windows. Kaj zdaj če hočem imet še Windows Xp gor sam inštaliram na drugo particijo XP ali kako se to naredi? :D
Pa zanima me kako potem menjaš med windowsema?
LP
Mene pa zanima nekaj. Zdaj imam inštalirane Windows. Kaj zdaj če hočem imet še Windows Xp gor sam inštaliram na drugo particijo XP ali kako se to naredi? :D
Pa zanima me kako potem menjaš med windowsema?
LP
Da, na drugo particijo le namestiš drug Windows. Če je prvi tudi XP, potem bo drugi verjetno ustvaril menu za izbiro. Če pa je prvi 7, pa boš moral to popraviti sam z urejanjem zagonskega sektorja - bodisi na 7 ali XP.
V XP preko datoteke boot.ini, v 7 pa si pomagaš s programom EasyBCD.
V tvojem primeru bi najprej po namestitvi XP s pomočjo namestitvenega DVD-ja od 7 popravil zagonski sektor, nato pa v 7 s prej omenjenim programom v zagonski meni dodal še vnos za XP.
V tvojem primeru bi najprej po namestitvi XP s pomočjo namestitvenega DVD-ja od 7 popravil zagonski sektor, nato pa v 7 s prej omenjenim programom v zagonski meni dodal še vnos za XP.
Pred 5 minutami sem dal gor Xp-je in nisem mogel nič narediti . Kja bi moral prvo vse formatirati in potem prvo XP-je dat gor potem pa še Windows 7 ali kaj?
gorenjc ::
Če naj bi bil multiboot windows xp in windows 7, potem naj bi se najprej namestil windows xp( starejši OS) in potem šele windows 7.Če se namešča v obratnem vrstnem redu, potem kot je že napisal bluefish, bo potrebno popravljati z easybcd zagonski meni. Isti problem npr: windows xp in vista.
lp
lp
Rotaidal ::
Če imaš 2 diska oz particiji. Recimo da imaš C in D. Najprej namestiš windows xp na C. Potem pa še windows 7 na D.
http://www.techspot.com/guides/143-dual...
http://www.techspot.com/guides/143-dual...
Ja sej predn sm dau Xpje gor je biu W7 na particiji C D je bla pa prazna. Pol k je biu pa gor XP je biu pa XP na C pa W7 na D. :D
imam problem noče mi zapečt windows 7 na dvd sedaj imam alcohol in sem dal da mi zapeče spreminjal nisem nič
napiše mi da ni možno zapisovanje 20x
napiše mi da ni možno zapisovanje 20x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jebac18 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naložil sem XP na obsoječe Win 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1529 (1242) | vanromy |
» | Tehnicno vprasanje - Dual boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 1587 (1413) | fosil |
» | Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 6271 (5876) | solatko |
» | Izbira BOOTA op.sistema WindowsOddelek: Pomoč in nasveti | 972 (885) | VelikiTun |
» | Windows 7 64-bit + Windows XP 32-bit dual boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1736 (1631) | Spajky |