» »

dvoji windowsi xp in 7

dvoji windowsi xp in 7

Jebac18 ::

zanima me kako uboje naenkrat formatiram ?? do sedaj sem imel vedno samo ene windowse gor prosim za pomoč in hvala vnaprej

bluefish ::

Vstaviš namestitveni CD/DVD od želenega novega sistema in ob postopku namestitve formatiraš vse particije/diske, ki imajo nameščene trenutne sisteme.

aha pol je tako kot bi normalno samo ene imel gor hwala ti

aja še nekaj ali je kaj narobe če je iso datoteka ali se da tako kot pri igricah ko z daemon toolsom :D

schtr4jh ::

XP in 7 zapečeš na CD/DVD, poinštaliraš XP na svojo particijo, nato poinštaliraš 7 na svojo particijo in eno particijo pustiš za podatke (skupaj 3 particije). Iso datoteke pa zapečeš z Alcohol 120, Nero (burn image file / zapiši sliko) ali drugim podobnim programom.
E-commerce & Marketing platform - comms.dev

Bleeh ::

Živjo!

Mene pa zanima nekaj. Zdaj imam inštalirane Windows. Kaj zdaj če hočem imet še Windows Xp gor sam inštaliram na drugo particijo XP ali kako se to naredi? :D

Pa zanima me kako potem menjaš med windowsema? :D

LP

Da, na drugo particijo le namestiš drug Windows. Če je prvi tudi XP, potem bo drugi verjetno ustvaril menu za izbiro. Če pa je prvi 7, pa boš moral to popraviti sam z urejanjem zagonskega sektorja - bodisi na 7 ali XP.

In kako se to uredi, če lahko malo bolj objasniš? :)

V XP preko datoteke boot.ini, v 7 pa si pomagaš s programom EasyBCD.
V tvojem primeru bi najprej po namestitvi XP s pomočjo namestitvenega DVD-ja od 7 popravil zagonski sektor, nato pa v 7 s prej omenjenim programom v zagonski meni dodal še vnos za XP.

Pred 5 minutami sem dal gor Xp-je in nisem mogel nič narediti :D. Kja bi moral prvo vse formatirati in potem prvo XP-je dat gor potem pa še Windows 7 ali kaj?

Rotaidal ::

Daj enemu kolegu ki se malo bolj spozna za en pir, pa ti naj to naredi kot je treba.

Ja se noben ne spozna glih kej preveč :) :)

gorenjc ::

Če naj bi bil multiboot windows xp in windows 7, potem naj bi se najprej namestil windows xp( starejši OS) in potem šele windows 7.Če se namešča v obratnem vrstnem redu, potem kot je že napisal bluefish, bo potrebno popravljati z easybcd zagonski meni. Isti problem npr: windows xp in vista.
lp

Mah bom kr pustu kokr je k ne bi šu glih formatirat use skup :)

Rotaidal ::

Če imaš 2 diska oz particiji. Recimo da imaš C in D. Najprej namestiš windows xp na C. Potem pa še windows 7 na D.

http://www.techspot.com/guides/143-dual...

Ja sej predn sm dau Xpje gor je biu W7 na particiji C D je bla pa prazna. Pol k je biu pa gor XP je biu pa XP na C pa W7 na D. :D

imam problem noče mi zapečt windows 7 na dvd sedaj imam alcohol in sem dal da mi zapeče spreminjal nisem nič

napiše mi da ni možno zapisovanje 20x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jebac18 ()

Torej nastavi na manjšo hitrost.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naložil sem XP na obsoječe Win 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
61529 (1242) vanromy