Forum » Omrežja in internet » Domače omrežje čez router ni dostopov, kaj bo treba spremenit???
Domače omrežje čez router ni dostopov, kaj bo treba spremenit???
su37 ::
Da ne bom odkrival tople vode z ruterjem, me zanima kaj mi drži v ruterju da ne morem pingat ip med računalniki ki se sicer med sabo vidijo. Imam win7. Tako da ne morem dostopat na druge računalnike niti klasično po mreži, niti preko domače skupine ki jo noče skreirat (vpišeš geslo,...)Prenos podatkov je nič. SSklepam da mi nekaj zadevo drži, deljenje datotek je vklopljeno, kreirane imam Guest račune, tako kot sem mel včasih preko switcha. Ima kdo kakšno idejo?
srus ::
Glede nezmožnosti pinga - firewall na windowsih je morda nastavljen tako, da ne prepušča ICMP sporočil. Sicer ne vem, kako jih dovoliš na win 7, ne more biti pa preveč različno od navodil na http://www.howtogeek.com/howto/windows-...
su37 ::
No jaz sem sedaj našel rešitev, samo povem za tiste, ki imajo podobne težave. Vse kar sem storil je da sem si najprej samo na desktop računalniku določil geslo za vstop v windowse.Prej sem bil brez gesla. Vklopljen pa imam račun Guest, kateremu sem določil tudi svoje geslo in kar naenkrat se je vse zbudilo.
Se mi pa zdi zanimivo, da prej ko nisem imel routerja, pač pa samo switch ni blo treba nobenih gesel pa se mi je vse lepo povezalo.
Se mi pa zdi zanimivo, da prej ko nisem imel routerja, pač pa samo switch ni blo treba nobenih gesel pa se mi je vse lepo povezalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava z oddaljenim namizjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3681 (2487) | slitkx |
» | Problem z uporabniškim računomOddelek: Pomoč in nasveti | 1739 (1426) | Tajsk |
» | Vdor v računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 11776 (9454) | techfreak :) |
» | Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XPOddelek: Omrežja in internet | 5619 (3585) | arozma |
» | računalnik zahteva geslo, ki ga nisem določilOddelek: Omrežja in internet | 2788 (2348) | vbohinc |