» »

računalnik zahteva geslo, ki ga nisem določil

računalnik zahteva geslo, ki ga nisem določil

rzhektor ::

Pred kratkim sem formatiral računalnik, ki služi izključno za emule in torrent, ker je zaradi nesnage zlo počasa deloval. Gor sem namestil XP s SP3 brez kakršnih koli gesel. Ko se sedaj želim s prenosnikom oz drugim stacionarnim računalnikom preko mreže povezati na ta računalnik, zahteva nekakšno geslo, ki pa sem siguren, da ga nisem določil. Kakšen teden pred tem sem formatiral tudi prenosnik, gor naložil xp s sp2 in nato preko neta posodobil v sp3. Tako sedaj prenosnik preko mreže ne zahteva nobenega gesla, medtem ko ta računalnik, ki služi za emule in torrent ne pusti dostopa in zahteva nekakšno geslo

Se komu sanja, kje je težava???

Jernej88_ ::

Pa veš tisto geslo da lahko dostopaš do tega PC-ja (ne prek mreže)?

damjanj ::

Pa si že poskusil
uporabniško ime - brez gesla
ime računalnika/uporabniško ime - brez gesla

Jernej88_ ::

Mene zanima če veš tisto geslo da lahko dostopaš do OS.

BlueRunner ::

Nastavi si geslo, pa ti bo začelo delati. Računalnik brez gesla na omrežju je bad mojo.

vbohinc ::

In si uspešno prispeval nov PC v BotNet, če nisi nobenega gesla določil pol je to bil malware, ki ga je določil namest tebe.
Priporočam da ta PC čim prej odklopiš z neta in ga seveda pregledaš z nekim antivirusom. Če bi rad ponastavil geslo pa probaj z SystemRescueCD Glej fotko...

jini ::

nastavi si policy tako, da dopusti prijavo prek mreže brez gesla.

McMallar ::

Privzeto ti ne pusti anonimne prijave preko mreže. Kot je napisal jini - spremeni policy.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Spc ::

Nastavi si geslo, pa ti bo začelo delati. Računalnik brez gesla na omrežju je bad mojo.

Če se gre za zaprto lokalno mrežo je vbistvu vseeno.

Za geslo te vpraša zato, ker nimaš enakih uporabniških imen na obeh računalnikih (čeprav ni gesla).
Najboljše pa bo če enableaš guest account kajti potem pa te res ne bo vprašal za geslo.
:)
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

vbohinc ::

Ja kr odpri vrata vsemu slabemu... Ne delaj bedarij, tako nezaščiten PC !---BREZ GESLA---! A ste ob pamet ? 8-O

Network access: Sharing and security model for local accounts

This security setting determines how network logons using local accounts are authenticated. If this setting is set to Classic, network logons that use local account credentials authenticate by using those credentials. The Classic model allows fine control over access to resources. By using the Classic model, you can grant different types of access to different users for the same resource.
If this setting is set to Guest only, network logons that use local accounts are automatically mapped to the Guest account. By using the Guest model, you can have all users treated equally. All users authenticate as Guest, and they all receive the same level of access to a given resource, which can be either Read-only or Modify.

Default on domain omputers: Classic.
Default on stand-alone computers: Guest only

Important

With the Guest only model, any user who can access your computer over the network (including anonymous Internet users) can access your shared resources. You must use the Windows Firewall or other similar device to protect your computer from unauthorized access. Similarly, with the Classic model, !!! local accounts must be password protected; otherwise, those user accounts can be used by anyone to access shared system resources. !!!

Note:

This setting does not affect interactive logons that are performed remotely by using such services as Telnet or Terminal Services
This policy will have no impact on computers running Windows 2000.
When the computer is not joined to a domain, this setting also modifies the Sharing and Security tabs in the Windows Explorer to correspond to the sharing and security model that is being used.

Izi ::

Ne delaj bedarij, tako nezaščiten PC !---BREZ GESLA---! A ste ob pamet ?

Brez panike, v lokalni mreži med recimo laptopom in namiznim računalnikom pa res ne rabiš gesla.
Če je vse pravilno nastavljeno in ima namizni računalnik 2 mrežni kartici potem je lokalna mreža fizično ločena od interneta in ni nobene nevarnosti.

Geslo ti zahteva vedno, kadar je v uporabi več uporabniških računov, četudi geslo ne obstaja.
Če oba računalnika v lokalni mreži uporabljaš samo ti in nihče drug potem lahko izbrišeš vse račune (guest, .NET, ...) razen svojega administratorskega in potem te tudi ne sprašuje več za geslo.

gokky ::

Dandanašnji se še največ nesnage dobi s klikom na neprijetni spletni strani, kar se lahko zgodi zelo hitro (Facebook,...) in dovolj je ne čisto nadgrajen Flash, PDF reader, ali karkoli drugega, da je en računalnik v mreži okužen.

Če so potem ostali računalniki nezaščiteni (nimajo SW FW ali gesel), so za nesnago vrata odprta praktično na vse.

Nastavitev gesla za komunikacjo v lokalni mreži zato smatram za minimalno varnostno nastavitev.

Ko vam bo prvi s prenosnikom prinesel nesnago v mrežo, pa boste vedeli, zakaj imamo nekateri pred ključnimi računalniki še VLAN, pa na vsakem še FW,...

rzhektor ::

Dečki

Glede varnosti me ni preveč strah.. Kot že rečeno, je računalnik namenjen izključno za emule in torrent in nimam nobenih pomembnih podatkov gor. Če želi kdo vdirat na ta računalnik, kar naj, ne bo našel nič drucga kot kakšen pornjak, film oz muziko. V bistvu ste vsi vabljeni :)

Želel bi le, da bi lahko s prenosnikom dostopu do tega računalnika brez kakšnih gesel in to mi sedaj ne ratuje. Obratno sicer deluje - iz PCja na prenosnik, sedaj rešujem zadevo z VLC, ampak to ni to.

Na računalniku nimam nobenega gesla - tudi ko se logiram ne.. Poslušal sem enablat guest account in potem mi napiše da nimam dostopa, me sploh ne vpraša za geslo, tako da v tem ni problem.

Jini, McMallar: kako spremenim policy?? imam občutek, da je v tem problem

rzhektor ::

Zdej sem pa določil administratorsko geslo v upanju, da bo stvar delovala, a presenečen ugotavljam, da se sedaj sploh ne morem logirat v sistem, češ da geslo ni pravilno. Geslo sem SIGUREN, da je pravilno. Nč mi ni več jasno, bom res mogu formatirat..

vbohinc ::

No da pojasnim, sej geslo ni najbolj važna stvar, da resnično zaščitiš računalnik pred vsemi nevarnostmi je potrebno marsikaj več kot pa dovolj močno geslo (od pravilno postavljenega omrežja, požarnega zidu, zaščite pred zlonamerno kodo, proxya, posodobljen OS kot tudi programska oprema itd.). Vendar pa vseeno poudarjam, do računalnika brez gesla ima dostop kdorkoli (tudi preko bittorrent in edonkey in drugih), ki je priključen na internet. BotNet npr. so v iskanju nezaščitenih računalnikov precej uspešni, lep primer tega je bil The Storm Worm BotNet lansko leto, ki je imel večjo procesorsko moč kot pa najboljši superračunalniki in ocenjeno je bilo da je obsegal okoli 50 milijonov računalnikov. > 280.6 TFlop/s (“teraflops” oz. trilijon operacij na sekundo)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vbohinc ()

vbohinc ::

No sicer sem pa zadnje čase res mal paranoičen kar se tega tiče ; Security+ certifikacija in vso to tuhtanje kje, kako, zakaj...:)

Spc ::

do računalnika brez gesla ima dostop kdorkoli

To bi rad videl.
Kako boš prišel behind firewall če uporabnik ne execute-a nobenega programa in nima nobenega porta forwardanega ??
 

vbohinc ::

Ne mi ti zj tule subnete (al mislš supernetting) pa NAT zram mešat (tega itak normaln uporabnik ne nastavlja, pa tut če bi lahk), sicer pa maš simpl ICMP programčke, kot je tracert al pa že sam ping k ti lahk zlo velik povesta o obliki oz. značilnostih nekega omrežja. (ICMP je tak al tak po večini blokiran, ampak obstajajo pa programi, ki delajo zelo podobno uporabljajo pa TCP in/ali UDP protokol - tcptraceroute).
Sicer se pa da spoofat IP naslove in manipulirat paket headerje in še marsikaj drugega...
PC je za torrent in emule uporabljal, porti "za napadat" vedno na voljo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vbohinc ()

vbohinc ::

Pa mal si poglej kaj je OSI model pa o TCP/UDP in IP (v4 in v6) si mal preber da boš vedu sploh ka sprašuješ.

nima nobenega porta forwardanega

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vbohinc ()

damjanj ::

veliko je bilo tu povedanega. Me pa zanima naslednje
- a govorimo tukaj o file sharing? Bi se rad povezal na neko mapo v skupni rabi?
- a se bi rad povezal preko RDP.

Mislim da težava ni v hekerskih konspiracijah ki zlorabljajo naše računalnike da bi počeli zlo zadeve :) temveč v čisto navadni, osnovni nastavitvi računalnika v mreži.

vbohinc ::

Ma sj vem sam mal drezam >:D

vbohinc ::

No rzhektor, glavni simptom je da se ti ne moreš prjavit (geslo). Zdaj bi te pa prosil če malo razložiš kako se poskušaš povezati s tistim PC-jem (uporabljaš kak določen program za to?), da ti lahko sploh pomagamo.

Iz vsega povedanega vem samo, da uporabljaš PC za dolvleko prek torrent in edonkey omrežij, da uporabljaš za predvajanje VideoLanClient (protokol ?) in da se iz PC-ja lahko povežeš na prenosnik obratno pa ne (morda napačno konfiguriran požarni zid na PC-ju ?,). Kako sta PC in prenosnik povezana v omrežju (preko routerja)?

Malo me je pač zaneslo, ampak to samo zato, ker sem sam imel en PC, ki je postal zombie...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vbohinc ()

vbohinc ::

PS: Sveže nameščen Windows XP z vsemi posodobitvami brez kakršne koli dodatne programske opreme in privzetimi nastavitvami priključen na internet se v povprečju okuži v roku pol ure. VIR: Symantec

rzhektor ::

homunkulus: Hvala za pomoč, ampak sem vse skupaj sesul, tako da sedaj še formatirat mašine ne morem. Ko bootam xp-je in ko me sistem vodi po korakih, se nekje vmes vedno pojavi blue screen, da je prišlo do napake. Hec je pa v tem, da pri vsakem poskusu kot razlog javi drugo napako. Kr neki se meša mašini..

Da še enkrat razložim kaj je problem in se bo verjetno ponovno pojavim, ko bom (če bom) uspel ponovno spravit v pogon mašino. Mašina služi za emule in torrent in vsi diski so sherani. Mašina je za routerjem kot tudi drug računalnik in prenosnik. Vse kar bi želel je, da lahko preko raziskovalca dostopam do računalnika, ki služi za torrent in emule brez gesel, oz geslo je lahko, če ga je moč shraniti in ga tako ni potrebno vsakič vpisovat. Stvar je čisto enostavna in je v preteklosti že delovala. Kolikor sem gledal, so bile nastavitve za FW in norton security identične, a vseeno PC ni pustil dostopa brez gesla, medtem ko prenosnik gesla ni zahteval in sem se s PCjem brez problema povezal.

damjanj ::

Kako pa si nastavil Sharing properties in/ali si tudi kaj nastavljal pri sharing security.

Imajo vsi trije enako delovno skupino nastavljeno?

vbohinc ::

Poskus jo formatirat z GParted. Če še s tem ne bo šlo pol je pa neki z enim od trdih diskov narobe. Drugače pa naslednjič daj v skupno uporabo vse diske (particije) razen sistemskega, tj. tistega na katerem je nameščen OS.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win srv 2003 - file sharing

Oddelek: Operacijski sistemi
192117 (1282) Eureka
»

povezava med dvema računalnikoma z limited userji

Oddelek: Omrežja in internet
81443 (1365) pirx
»

mreža me zafrkava!

Oddelek: Pomoč in nasveti
181089 (940) ABX
»

Težava pri dostopu do diska v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
71061 (1003) Lith
»

(LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih map

Oddelek: Operacijski sistemi
331620 (1280) jlpktnst

Več podobnih tem