» »

word - avtomatski section break?

word - avtomatski section break?

lopov ::

Živ!

Tale word ... mamicu mu ...

Po teških mukah sem ustvaril obliko kot mi je všeč, sedaj pa se mi zapleta pri sekcijah -- prva stran je sekcija 1, druga stran sekcija 2.

Vse lepo in prav, če bi delal z že oblikovanim dokumentom. Tako pa imam prvo stran zapolnjeno le do polovice in če zapolnim tekst preko je naslednja stran enaka prvi - sekcija se prenese. Druga stran, ki sem jo pred tem oblikoval in dal v drugo sekcijo se premakne eno stran navzdol (uporabil sem section break - next page).

Vprašanje - kako se naredi, da sta obe sekciji že oblikovani in se tekst lepo prelije iz ene sekcije v drugo in pri tem ohrani definirano obliovanje?

Gre za predlogo (template).

Thx & lp,
b.

CaqKa ::

od tam dalje kjer je oznaka za section/page break od tam dalje bo delala. od tam dalje kjer hočeš uporabljat sloge druge sekcije se moreš tudi v drugo sekcijo premaknit. to pomeni fizično, s kurzorjem.

To vem & vidim.

Doma imam template pri katerem sem sploh dobil idejo da se da - vidiš samo prvo stran in ko pade tekst na drugo stran se sekcija spremeni in stran ni enaka prvi + tekst je "vezan". Zgleda je rešeno z nekakšnimi makri. Žal se na "programiranje" ne spoznam in ko pogledam kodo mi ni nič jasno :)

Da se, a očitno le s programiranjem. Na žalost ;((

Ah ... Vprašanje sem postal še ma MS forum in uporabnik mi je odgovoril, naj ne kompliciram -- naj izkoristim možnost in imam eno sekcijo ter določim, da ima prva stran drugačen header kot ostale - kar je točno to kar želim.

Saj ne da ne vem za to možnost, le da sem čisto pozabil in sem že v začetku želel delati s sekcijami :)

Opisano tu: http://sbarnhill.mvps.org/WordFAQs/Lett...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Word (2003 - ali 2007) - kazalo strani ("naprednejše - dva oštevilčenja v enem dokume

Oddelek: Programska oprema
1410545 (7754) nhjghvfhj
»

Word pomoč

Oddelek: Programska oprema
51375 (1344) Mike07
»

Word ali writer eksperti

Oddelek: Pomoč in nasveti
313186 (2697) echoman
»

Prikaz nove strani na domači strni?