» »

Prenosnik - problemi z ekranom

Prenosnik - problemi z ekranom

hebl ::

Problemi so se začeli pojavljati kakšnih 10 dni nazaj, ko je tu pa tam kdaj slika za trenutek "utripnila" (postala za trenutek črna, potem pa normalno naprej). Včasih je tudi zgolj del slike tako utripnil. Za slednje nisem prepričan, ali je res bil le del slike, ali pa so moje oči počasne :)
Anyway ... zadnja 2 dneva pa se mi dogaja, da kar cel ekran potemni in nato ostane tako za random periodo (lahko par sekund, rekord pa je bil tudi čez 10 minut). Težava mora biti nekje drugje kot na sami grafični, ker sem za preverjanje priklopil še TV na laptop in tam je slika normalna. Naj poudarim tudi, da ko ekran potemni, ni isto kot če bi bil povsem izklopljen.
Je imel že kdo podobne probleme in pozna kakšno rešitev, ki ne zajema servisa? Prenosnik je namreč že izven garancije in mi ne diši plačevati astronomskih zneskov, če je mogoče problem drugače zaobiti. Vsaka ideja ali nasvet dobrodošla!

Še nekaj podrobnosti, ki znajo biti pomembne (ali pa tudi ne, kdo bi vedel :) ):
prenosnik: Toshiba Satellite A100 (PSAA9)
grafična: GeForce Go 7600
driver: nv4_disp.dll 179.48 [6.14.11.7948]

gorenjc ::

Morda bi tole kaj pomagalo.

aiko ::

Nagajat zna tudi uno mikro stikalce , ki ugasne osvetlitev, ko display zapreš. Kak prah zna bit.. ne enem mi je delalo tako, zadevo sem spihal, pa malo z prstom razmigal, pa je blo ok pol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aiko ()

hebl ::

gorenjc, sem že bil poln upanja, potem pa ugotovil, da je tista rešitev za Visto :\ Prvič, da si želim, da bi imel Visto, hehe...

aiko, veš mogoče, kje točno to stikalce je, ali kako do njega dostopati? Tile prenosniki so namreč tako kompaktno skup sestavljeni, da mi čisto nič ne rada dati narazen, ali kaj najti.

oldguy ::

Najbrže je kar lepo inverter ali pa lampa monitorja. Preveri, ali je crknjen zgolj backlight (pogledaš res od blizu, da vidiš ali je slika tam) in naroči. To ni nič nenavadnega za laptope in pravtako nič težkega za poservisirat. Če je to, bodo stroški cca. 50EUR max.

hebl ::

A ne bi potem morala biti trajno čudna slika, če bi bil crknjen backlight? Ne pa da ima samo prebliske (no, včasih precej dolge), potem pa je spet vse normalno in slika zgleda tako kot prvi dan.

lopov ::

Backlight je dejansko samo osvetlitev - slika je prisotna tudi kadar lampa ne gori :)

matejkreuch ::

POZDRAVLJENI

Imam prenostnik hp pavilion dv7, in že dlje časa mi je kar tako (brez mojega dejanja) iz zgornjega dela ekrana padel en delček, verjetno plastični taki tanek in malo in je obstal nekje 1 cm pred koncem ekrana na sodnji strani. In sedaj ko premikaš oz. hočeš zapreti leptom, na tistem delu kjer je ta delček za ekranom slika malo miga (zgleda isto kot se s prstom dotakneš ekrana). In zraven te pikice se je pojavil nek mali madež verjetno na pixlih, in me skrbi kako naj to odpravim, ali to ni kaj takega.

hvala za odgovor


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Meritev napetosti na osvetlitvi LCD-ja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141747 (1194) mojca
»

Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
898406 (5791) denci
»

Ali je to screen-bleed?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111274 (1033) BB4l
»

prenosnik - ekran nekaj zajebava

Oddelek: Strojna oprema
51190 (1107) bili_39
»

Kolegu žre živce monitor. Majstri, na pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131746 (1416) Brane2

Več podobnih tem