» »

študij varstvoslovja

študij varstvoslovja

Kavorka ::

Pozdravljeni.

Zanima me, če kdo študira varstvoslovje in zanimajo me mnenja o faxu...

Zraven tega me še zanima, če želiš biti kriminalist, a je res varstvoslovje najboljša izbira (nekateri priporočajo pravo)?

in pa kakšna je potem možnost zaposlitve...

lp
  • spremenilo: Kavorka ()

Ramon dekers ::

možnosti so mnz, ne sanjaj o kriminalistu ker je preveč dolga pot. Ta fax je umserjen bolj na politični vidik, ne toliko na kriminalističen!IN ne s tem faksom ne boš kriminalistka ko stopiš iz faksa.In nebo te čakala patrulja pred vhodom ko končaš.Povpraševanja po tem kadru ni, prav tako kot v ostalih segmetih fakultet ne(redke izjeme)!

Zgodovina sprememb…

Kavorka ::

hm šment...

pač zanimalo me je nekaj v tej smeri, sam nevem kak naj pridem do tja..naša vrla psihologinja je rekla varstvoslovje ali pa pravo..

cyber_killer ::

Zato pa je psihologinja :)

Študirad pejt tisto kar te veseli. Če te pravo veseli, pejd kar to, služba bo zagotovo, plača zagotovo ne bo slovensko povprečje, tko da se splača potrudit.

alien01 ::

Kar se kriminalistov tiče mislim, da imajo za ta poklic veliko prednost ekonomisti in pravniki. Nisem pa prepričan (je že kar nekaj časa odkar sem se zanimal za ta študij:)). Kar se varstvoslovja tiče pa naj to ne bi bil ravno zelo perspektiven faks... lahko da se motim...

Kavorka ::

ja sej sem bral po drugih forumih in večini ki je to študirala, je zdaj žal...

zato pa malo iščem različna mnenja...večina pa itak pravi da je fax "drek"..

MiCkEyCE ::

Samo en majhen nasvet, kar se prava tiče... Diplomiranih pravnikov je ogromno (sedaj jih bo še več zaradi Evropske pravne fakultete), tako da je službo dobiti brez VIP zelo težko. Do sedaj so nekatere reševale tudi dobre ocene, na podlagi katerih si lahko dobil pripravništvo na sodišče, vendar se tudi ta sistem spreminja (zaenkrat se še ne ve, kako točno, saj je zadeva na ravni predloga sprememb zakona).
Vglavnem, vedno bolj problematično bo postajalo... Seveda pa če se vidiš v tem in si "dober", potem bo tudi služba. Žal je realnost prej Zavod za zaposlovanje!

Lp Miha

Ramon dekers ::

moraš pa vedeti da je pravo hudičevo težak, sploh če si reden. oni morajo dejansko delati selekcijo in jih od 200 naredi 7 pa (še to veze).to ni več srednja in bo potrebno požirati knjig s 1500 stranmi + seminarske!nevem pa od kje vam to da je tako povpraševanje po pravnikih.pravo delaš minimalno 5 let(nisem srečal človeka ki bi ga naredil v 4) potem je tu pravosodni izpit, praksa...tako da nekje 28-30 lahko računaš da boš v službi s solidno plačo.

Kavorka ::

sej pravo me ni nikoli niti malo vleklo...(razen seveda v oš, ko gledaš filme in se ti zdi fajn rečt ugovor!:D)..sam pol ko vidiš da ne živiš v filmu, nekak to zbledi

zato sm tut razmišljal da bi do kriminalista šel preko varstvoslovja...sam glede na to da tut ni neke perspektive=/

Ramon dekers ::

perspektiva je v informatiki, pa še to kmalu ne več.hmm kaj pa vem kje sploh je perspektiva...veterina, medicina mogoče

Kavorka ::

ja...sam tja ne pridem=/ niti mi ni žal, ker kolegi študirajo to in po tem kar slišim, vidim da nisem pravi za ta fax...

razmišljal sem tut o radiologiji..je bolj v tej smeri..

Ramon dekers ::

boljše, pa se pozanimaš o predmetniku. najbolj pa ti odsvetujem ekonomijo, management kako upravo, zgodovino!aja kje je perspektiva v jezikih 100%:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij arheologije (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8818182 (16650) chort
»

KAM na faks? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6815509 (12735) sandmat
»

Kateri fax

Oddelek: Šola
152607 (2317) leinad
»

Perspektivnost študijev (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
766722 (5352) mare_
»

Politologija - mednarodni odnosi

Oddelek: Šola
357336 (6895) Daedalus

Več podobnih tem