Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu 9.10 32bit - čuden boot
Ubuntu 9.10 32bit - čuden boot
maurelius ::
Pozdrav vsem linux strokovnjakom :)
Hecam se z najnovejšim Ubuntujem 9.10 in sem zelo razočaran nad BOOT časom in izgledom. Včasih sem že uporabljal 9.04 kake pol leta in sta mi bila hitrost in izgled boot-a zelo všeč!
Sedaj je zadeva počasnejša, za kar sem videl da obstajajo popravki in sem jih namestil tako da je sedaj sprejemljivo, druga stvar pa je izgled samega zagona. Vmes preklaplja med text-mode in potem spet grafiko, slika se zatrese in nekako lag-a...pa tudi desktop se ne odpre tako lepo kot v 9.04...
Je to nekaj, kar se pojavlja samo pri meni, ali je to "novi izboljšani" boot proces?
Prosim za pomoč, če se da kako narediti bolj "tekoč" zagon sistema kjer bi bilo po začetnem zagonu vse lepo grafično brez zamikov...
Vem da je zadeva precej kozmetične narave, ampak vseeno to gledam vsak dan:)
Hvala že vnaprej!
Hecam se z najnovejšim Ubuntujem 9.10 in sem zelo razočaran nad BOOT časom in izgledom. Včasih sem že uporabljal 9.04 kake pol leta in sta mi bila hitrost in izgled boot-a zelo všeč!
Sedaj je zadeva počasnejša, za kar sem videl da obstajajo popravki in sem jih namestil tako da je sedaj sprejemljivo, druga stvar pa je izgled samega zagona. Vmes preklaplja med text-mode in potem spet grafiko, slika se zatrese in nekako lag-a...pa tudi desktop se ne odpre tako lepo kot v 9.04...
Je to nekaj, kar se pojavlja samo pri meni, ali je to "novi izboljšani" boot proces?
Prosim za pomoč, če se da kako narediti bolj "tekoč" zagon sistema kjer bi bilo po začetnem zagonu vse lepo grafično brez zamikov...
Vem da je zadeva precej kozmetične narave, ampak vseeno to gledam vsak dan:)
Hvala že vnaprej!
djordjevic ::
Bi ugrabil temo, ako smem. V windowsih poganjam en program, ki deluje načeloma samo v xp-jih (razni virtual mode programi v Visti in 7-ici odpadejo - ali ne dela ali je delovanje okrnjeno), ima pa hardversko zaščito - Hasp ključ. Pa sem si rekel, da bom poskusil prek ubuntuja in wine programa. Zadeva kajpak ne dela, me pa zanima, kaj bi bilo krivo. Instaliral sem namreč zadnji ubuntu, kot kolega zgoraj, na Alladinovi strani pa najdem podporo samo za ubuntu 8.02. Je to krivo, da zadeva noče zalaufat ali je povezava program plus usb dongle v wine programu enostavno preveč, da bi lahko to ubuntu prebavil?
No grave is deep enough to keep us in chains.
To še najmanj. Dejansko sem ga uspel usposobit le s pomočjo virtualboxa (mislim, da v visti), a mi je video deloval zgolj s četrtino velikosti, tako da mi ni nič pomagalo.
Kar me spomni, da bom dejansko program uporabljal zgolj za vnos teksta in mi velikost posnetka niti ni več tako pomembna, ker imam za to drugo mašino. Evo, pa se je rešil problem sam od sebe. Odbijanje zamisli je zakon. :)
maurelius ::
Me veseli, da je bila moja tema vsaj nekomu v pomoč:) Ima kdo mogoče še kako mnenje glede mojega "problema"?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual boot - resen problemOddelek: Operacijski sistemi | 1322 (1104) | Robocop1 |
» | Izšel Ubuntu 9.10 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 30252 (20954) | Gandalfar |
» | Ubuntu Karmic Alpha 5 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 8706 (6270) | poweroff |
» | Težave Mythubuntu - ne dobim/izgubim slikoOddelek: Operacijski sistemi | 1685 (1528) | opeter |
» | Kandidati za izid (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9566 (6515) | Hardstyle |