Forum » Elektrotehnika in elektronika » cos(fi) in Power Factor
cos(fi) in Power Factor
Fave ::
Kakšne je razlika med cos(fi) in PF?
Vem samo to, da se cos(fi) meri za vsako fazo posebej, PF pa za vsako vazo in še skupni. cos(fi) ima v določenih primerih višjo vrednost kot PF.
Vem samo to, da se cos(fi) meri za vsako fazo posebej, PF pa za vsako vazo in še skupni. cos(fi) ima v določenih primerih višjo vrednost kot PF.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
A. Smith ::
Power factor JE ENAKO cos fi.
Vendar ga ne smeš zamenjat z distortion power factor-jem, ki ima drugačno definicijo.
Vendar ga ne smeš zamenjat z distortion power factor-jem, ki ima drugačno definicijo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Fave ::
Žal se motiš. PF NI ENAKO cos(fi)
Analizatorji kvalite električne energije (konkretno moj Fluke 435) meri PF in cos(fi). V večini primerov so vrednosti enake. Sedaj pa sem naletel na primer kjer se kar precej razlikujeta. Tudi DPF poznam ampak v tem primeru niti ni pomemben.
Analizatorji kvalite električne energije (konkretno moj Fluke 435) meri PF in cos(fi). V večini primerov so vrednosti enake. Sedaj pa sem naletel na primer kjer se kar precej razlikujeta. Tudi DPF poznam ampak v tem primeru niti ni pomemben.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
bili_39a ::
Saj link zgoraj je pravilen, vendar moraš prebrati do konca:
Pri sinusnih napetostih in tokoih je faktor delavnsti enak cos(fi) = P/S
Pri bremenu, kjer je tok popačen : faktor delavnosti = P/S,
kjer so v izračunu vsebovani tudi višji harmoniki.
Se pa stroka o načinu računanja v večfaznih tokokrogih še vedno malo krega...
Pri sinusnih napetostih in tokoih je faktor delavnsti enak cos(fi) = P/S
Pri bremenu, kjer je tok popačen : faktor delavnosti = P/S,
kjer so v izračunu vsebovani tudi višji harmoniki.
Se pa stroka o načinu računanja v večfaznih tokokrogih še vedno malo krega...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je naloga kondenzatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16001 (15078) | steev |
» | induktivno breme in elektrarneOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3972 (3890) | Highlag |
» | Koliko električne energije pokuri povprečen računalnikOddelek: Strojna oprema | 9918 (8915) | BigHugo |
» | polarni zapis kompleksnega stevila - nalogaOddelek: Šola | 5599 (5531) | Bug |
» | Problem pri fizikiOddelek: Šola | 972 (832) | MaFijec |