» »

Particije pri namestitvi W7

Particije pri namestitvi W7

mitkos ::

Imam prenosnik z 2 diskoma. Ko pridem do izbirnega okna kam bom namestil W7 imam problem, ker na disku 0 je le 300GB nezasedenega prostora in 100MB particija od inštalacije W7 ki je na disku 1, kjer pa nočem da je tam, temveč hočem da so W7 inštalirani na disku 0. Sedaj imam problem, ker na disku 0 na nezasedenem prostoru ne morem narediti particije, ker mi napiše da so na disku neke dinamične particije oziroma ne vem točno kaj, prav tako pa ne morem izbrisati tiste 100MB particije, le formatiram jo lahko.
To se je zgodilo, da ne morem operirati z nezasedenim prostorom na disku 0 ko sem po uspešni inštalaciji W7 na disk 0 naredil na nezasedenemu prostoru novo particijo v Disk Managementu in je vse particije na disku 0 označilo kot simple volume (rumenkasto rjava barva) in po ponovnem zagonu računalnika se mi le ta ni več bootal. Particije na disku 1 pa so označene kot primarne (plava barva). Dejansko je vse zmedeno in imam problem ki ga ne znam rešt.

Upam da kdo ve za kaj se gre in mi bo znal pomagati. Hvala

uroszo ::

Predlagam enostaven programček Partition Wizard s katerim enostavno določiš particije.
http://www.ozvocenja.si

bluefish ::

Dejansko je vse zmedeno in imam problem ki ga ne znam rešt.
Dejansko je tudi tvoj opis problema precej zmeden in je težko razbrati, kakšna je situacija in kaj sploh želiš narediti s katero particijo.

Mimogrede - tisto 100MB particijo lahko mirne volje povoziš in je postopek opisan na netu, uporabi Google.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

slassi ::

Res je opis je zmeden. Tista dynamiča particija je lahko tudi kak recovery za windowse sploh če je brand komp.
Drugače pa je programčkov za foramtiranje takih zadev morje
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

mitkos ::

Problem je tak, ker hočem da so W7 nameščeni na disk o, vendar imam na tem disku 300GB praznega prostora (ni nobene particije) in trenutno sistemsko particijo 100MB od W7 ki so nameščeni na disk 1. Če želim na novo namestiti windovse, ko pridem do izbire kam jih želim manestiti, enostavno ne morem upravljat z diskom 0 ne morem izbrisati particije 100MB, in ne morem ustvariti nove, čeprav imam skoraj 300GB fraj. Napiše mi "Windows cannot be installed on this hard disk space. The partition contains one or more dynamic volumes that are not supported for installation."

Kje bi našel kakšen programček, kjer bi lahko formatiral celoten disk iz dosa, ker iz windowsow ne morem ker je na disku 0 ki ga želim popolnoma sformatirat systemska 100MB particija. Nekaj sem se že igral z Hirens boot CD ki je vse sort programčkov gor, toda mi enostavno hoče naložiti neke gonilnike za cd rom in vedno končam v slepi ulici kjer je edina rešitev Ctrl+alt+del.

NeMeBasat` ::

Zdravo!

Izkoristim kar to temo.....imam disk 1TB z naloženimi W7....ali lahko disk razdelim na particije in kateri program potrebujem ali lahko to naredim kar z uporabo Moj Računalnik ----> Upravljaj itd.... Hvala za pomoč... ((o:

LP B.
ŠŠto Bager Ne Možže, Ja Lopatom.....

mitkos ::

Jst sem tako se znašel v taki situaciji ker prej sem imel leppo vse inštalirano na disku 0 in potem sem naredil dodatno particijo na temu disku in sem dal tip particije simple volume in neki me je vprašalo in sem kliknil ja in je vse particije na tem disku spremenilo v simple volume in jih obarvalo rumenkasto in potem nisem prišel več v W7.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava maticne, procesorja in rama (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
605008 (3912) creed
»

Raid 1 disk spremeniti v navaden

Oddelek: Pomoč in nasveti
202563 (2174) MrStein
»

Sprememba aktivne particije

Oddelek: Operacijski sistemi
5990 (764) Oldi
»

Kako združiti particiji na različnih diskih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
182970 (2667) Zero001
»

Problemi s trdim diskom

Oddelek: Strojna oprema
51020 (891) Pegart

Več podobnih tem