» »

Problemi s trdim diskom

Problemi s trdim diskom

g. Oden ::

Pred enim tednom sem kupil nov trdi disk, ker je stari crknil. No, s tem trdim diskom pa imam težave. Računalnik se namreč znova zažene ali pa zmrzne, če na disk nameščam kak nov program. Zanimivo je to, da se to zgodi samo če nameščam iz CDja/DVDja, iz interneta ali USB ključa (in vseh ostalih naprav), pa se vse naloži normalno. Prejšnji disk mi tega ni delal, zdi se mi pa tudi tudi, da z novim Seagate 320GB sata2 ni nič narobe (pognal sem seatools teste pa je vse v redu). Mislim, da gre za konflikt med optičnim in trdim diskom, ampak nimam ravno prave ideje, kaj bi naredil (z diski nikoli nisem še imel težav). A je mogoče, da gre za težave z IDE gonilnikom. Oba, trdi disk in DVD sta nastavljena na master, drugih diskov namreč nimam. Je imel kdo že podobne težave? Ima kdo kakšno idejo?
Matična je Foxconn Winfast NF4XK8MC z nVidia nForce4 naborom, napajalnik pa je dovolj močan 550W LC, tako da tukaj ne bi smelo biti težav.

Duhec ::

Imaš CD/DVD priklopljen na koncu kabla in ne na srednjem izvodu ? Imaš IDE 80 žilni kabel in ne 40 žilnega ? Preveri dober stik IDE konektorjev.
Sata je vedno master in nima veze z ata/ide nastavitvijo.

g. Oden ::

No, uspel sem ugotovit še nelaj stvari. DVD nima veze, saj se je računalnik resetiral tudi med "extractanjem" datotek iz interneta. Toktat je prišel do DSODa, ki je pokazal težave z nvata.sys. Uspel sem ugotovit, da je to nVidia IDE driver, ki na mnogih diskih povzroča težave - še posebej pri Seagate. Zdaj, zasledil sem samo eno rešitev in to je odstranitev nVidienega zanič gonilnika IDE. Me zzanima, če bo delovalo.

Pegart ::

Si bom sposodil tole temo, ker imam težave s trdim diskom

In sicer, ko sem nameščal XPje, sem naredil tri particije na disku 0 (ne se ozirat na disk 1, ker je samo začasno v računalniku, da prekopiram nekatere datoteke). In ko sem moral določiti na katero particijo se bojo XPji namestili, sem določil C: particijo. Zdaj me pa zanima, zakaj je D: particija označena kot sistemska, čeprav je edini operacijski sistem nameščen na C: particiji. Zaradi tega, ne morem formatirati D: particije, ker računalnik misli, da so gor winsi. Zanima me tudi, zakaj je C: particija označena kot logical drive in extended particion?

Še slika:


Upam, da ima kdo odgovore, ker mi res ni nič jasno.

solatko ::

Na disku D imaš ali si poizkusil instalirati Visto, zato ti to prepozna kot sistemsko particijo in je ne moreš brisat. Vzemi Acronis directory suite in poizkusi zbrisati celo particijo, ter jo potem ponovno ustvari.

Pegart ::

Nimam Viste in je tudi nisem nikoli probal namestiti. Tako sem poimenoval, ker bom tja v bližnji prihodnosti namestil Visto.

Saj zdaj nima več veze, ker sem ponovno namestil winse in formatiral vse particije in je v redu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čitalec diskov St-Lab U-390!

Oddelek: Strojna oprema
162286 (1628) Spajky
»

napaka HDD diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
233235 (2727) Grega255
»

Prosim za pomoč pri instalaciji Windowsov

Oddelek: Pomoč in nasveti
452790 (2330) mitja12345
»

Pomagajte prosim - Izbrisal sem particijo !!

Oddelek: Pomoč in nasveti
162052 (1570) Mare2
»

Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!

Oddelek: Programska oprema
311872 (1586) Al-Ni

Več podobnih tem