Forum » Pomoč in nasveti » unmountable boot volume
unmountable boot volume
bmw_powerf1 ::
pozdravljeni,
ob zagonu xp-jev se mi pojavi modro okno z zgornjim besedilom. zadevo sem probal rešiti z windows recovery console, ampak ne gre. potem sem vzel ven disk in ga priklopil na sata-usb vmesnik, ki sem ga prejšnji teden dobil od kitajcev (ebay). lahko dostopam do podatkov in sem vse podatke potegnil dol. potem sem še z ukazom chkdsk /f hotel popraviti disk. delal je celo večnost, javil malo morje napak, na koncu pa napisal da je popravil napake. priklpim nazaj ampak isto. grem v bios tam pa vidim da diska sploh ne zazna. comp je HP. kaj naj nardim. hvala!
ob zagonu xp-jev se mi pojavi modro okno z zgornjim besedilom. zadevo sem probal rešiti z windows recovery console, ampak ne gre. potem sem vzel ven disk in ga priklopil na sata-usb vmesnik, ki sem ga prejšnji teden dobil od kitajcev (ebay). lahko dostopam do podatkov in sem vse podatke potegnil dol. potem sem še z ukazom chkdsk /f hotel popraviti disk. delal je celo večnost, javil malo morje napak, na koncu pa napisal da je popravil napake. priklpim nazaj ampak isto. grem v bios tam pa vidim da diska sploh ne zazna. comp je HP. kaj naj nardim. hvala!
kmetek ::
ja zgleda imaš zanič disk, meni isto včasih javi to......pa rešiim preko recovery console.....
imaš 2 ukaza
pomoje probaj še /r parameter
/R Locates bad sectors and recovers readable information (implies /F).
/F Fixes errors on the disk.
imaš 2 ukaza
pomoje probaj še /r parameter
/R Locates bad sectors and recovers readable information (implies /F).
/F Fixes errors on the disk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk boot failureOddelek: Pomoč in nasveti | 4221 (3672) | solatko |
» | Prehod iz Win2000 na Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 2208 (1533) | chrush |
» | Ubuntu ali kubuntu?Oddelek: Operacijski sistemi | 2388 (1963) | Mitja358 |
» | Recovery consoleOddelek: Operacijski sistemi | 1893 (1619) | hruske |
» | NTFS se mi je sesul. Na pomoč!Oddelek: Programska oprema | 1433 (1150) | vegavega |