» »

Avto, fanfare in varovalka

Avto, fanfare in varovalka

;-) ::

Zdravo kupil sem fanfare (hupa v bistvu). Zadeva je kompresor in gor priklopiš "trompete" kompresor izmenično odpira 3 porte na katerih so tele trompete.

Zadevo sem povezal na plozalko, sem mislil plozalka ima itak varovalko in če bo kaj narobe jo bo skurlo. No pa jo je!

Zdaj bom povezal direkt na akumulator, pa me zanima kako varovalko priporočate da se nebo kaj vžgalo in kako naj stvar izpeljem. Plus mora iti v kabino in nazaj, da naredim stikalo, problem je samo da moram nekje vmes dat varovalko na plusu da če pride do kakega stika.

Izdelek:

ps.: Drugače če dam direkt na akumulator dela normalno, zelo glasna zadeva sploh za pešce ki skačejo po mariboru na cesto ko kure.

Steinkauz ::

Eh ja. Ti maš same fajne projekte na svojem avtu

bluefish ::

Sploh razlog za nakup je svetoven. Še dobro, da te ni v LJ.

__Devil__ ::

uuu, to mene tudi zanima :D. Ampak jaz bi mel za šalo :P

Ja jaz mam tud za šalo pa tud da nase opozarjam, dajte mi povedat kaka varovalka je dobra za tole?

Zheegec ::

ps.: Drugače če dam direkt na akumulator dela normalno, zelo glasna zadeva sploh za pešce ki skačejo po mariboru na cesto ko kure.

Tistemu delu ceste se reče "zebra" in tam ima pešec prednost. Mislim, da to učijo v avtošoli, pa tudi tečaj CPP zna vsebovati vprašanja na to temo.

Kaj, projekt "bull-bar na Puntotu" je propadel in sedaj se gremo novo neumnost?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

amigo_no1 ::

Če si kupil v conradu

http://shop.conrad.si/websale7/Fanfare,...

prvi link, potem RTFM prvo! (DE in SLO navodil)

Zgodovina sprememb…

voham foušijo ;((

Zheegec ::

uh, super za na Ferrarija...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kaj vse 3 fanfare se da priključit na kompresor? da istočasno tulijo :D

fosil ::

Mimogrede, hupanje kar tako ni dovoljeno.

Da ne boš potem spet jokal, ko ti bojo policaji kazen dal.
Tako je!

Ne izmenično dela kompresor, izmenično spušča zrak čez porte za fanfare. Tak da delajo izmenično trije toni. Zadeva pa glasna za popizdit res, nisem pričakoval za 30EUR tolk muzike.

Sprašujem samo za varovalko ne za hupanje itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

118 dB je preglasno imho.

Fanfare imajo evropsko številko in so v skladu s cestno prometnimi predpisi.

To piše za hec?

tolk muzike.

:))

Aja, to dejansko proizvaja nek "smešen" zvok, če se ne motim? En sosed je mel to pr nas :D

edit: skoraj nekaj takega kot sladoledar, če se prav spomnim. Ali se motim? :))

Zgodovina sprememb…

Ja v bistvu je smešn ja.

Moram posnet pešce kak skačejo.

Pomoje bi se prej smejali. Ker men je ta zvok zlo smešn :D

Kako varovalko pa bi mi predlagal?

OMFG saj ti piše v navodilih 8-O, kakšna mora biti.

Posnami tudi ko te bo nekdo po hupanju potegnil iz avta, fino prebutal ter potem poklical može v modrem da te spravijo na zaprt oddelek ustrezne ustanove.

Zgodovina sprememb…

Za 12 V Tehnični pregled ni potreben

lol.

Zakaj bi mel varovalko, če dela brez nje ok? :D

imagodei ::

A imajo te tvoje teme kak dejanski namen?

Če te resno zanima in ne misliš trolat, je smiseln odgovor samo en: če se ne spoznaš, pelji zadevo montirat (avto)elektrikarju. Rumene strani v roke, ali pa Najdi.si, pa boš imel v treh minutah svoj odgovor.
- Hoc est qui sumus -

Večkdo vpraša pač kaj in če vprašam kako varovalko bi dal je tu kaj narobe? Montirat znam, nisem pa nek električar da bi mel pojma o amperih in varovalkah. Če pa misliš da bv odpiram teme pa bom potem poslikal fanfare in stvari ki sem jih danes nabavil.

ja daj. Pa še zvok posnemi ;((

PARTyZAN ::

Zdaj nas boš lahko vsaj opozoril, ko boš ključ iztaknil iz vžiga na avtocesti! ;)

bluefish ::

Če ima ta zadeva res tak zvok kot sladoledar, potem močno dvomim v tisto izjavo o skladnosti.

Ja ko bom kluč dal ven da bom opozoril nase. Res ni nobenega električarja da bi mi povedal kako varovalko naj dam, ker 1x sem delal podobno zadevo pa so bli kabli v par sekundah slečeni, plastika (ovitki) kablov pa tekli.

Trolaš že s tem da že tretjič sprašuješ za varovalko. Namenoma ti ne ne bom povedal številke, RTFM asap.. zato so ga naredili.

Še sam neveš:)):D

Se slišimo pobje grem po akustiko.

To ti je troblja :D

edit:

stavim da bi rad to delal

Zgodovina sprememb…

šernk ::

čez dober teden bo naslov nove teme: ali me sme policaj le opozoriti da ne smem uporabljati hupe:))

eni mate res očitno preveč časa in denarja, zakaj rabiš to na avtu mi pa res ni jasno, sam rabim piskalo povprečno 1x na mesec, ko so sosedje ravno pred hišo, ali pa da lastnega mačka pozdravim8-)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

dzinks63 ::

Tebe očitno ne izuči nič. Te fanfare ne verjamem, da lahko legalno vgradiš v avtomobil. Če zadeve ne boš vpisal v homologacijski katonček, boš imel zopet probleme.

V vozilu in na njem smejo biti vgrajene samo
naprave, nadomestni deli, oprema ali posamezni sklopi,
ki so homologirani, če se za takšne naprave, dele,
opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija, in
tipsko ali posamično odobreni za to vozilo.

Če policist ugotovi, da je v cestnem prometu vozilo, ki je predelano tako, da ne ustreza tehničnim normativom, ki jih je določil proizvajalec, in ta predelava ni vpisana v dokumentu o skladnosti vozila, tako vozilo izloči iz prometa in odvzame registrske tablice.

Train Horns Scare Daytona Florida!

Še bolj zakon so horni od kake ČezOceanke/trajekta :)

Zgodovina sprememb…

LuGi ::

amigo_no1 je izjavil:

Trolaš že s tem da že tretjič sprašuješ za varovalko. Namenoma ti ne ne bom povedal številke, RTFM asap.. zato so ga naredili.

;-) je izjavil:

Še sam neveš:)):D

Se slišimo pobje grem po akustiko.

Ve ve saj pise v navodilih.. ti je ze tudi podal link.

Tip. Prvi link - desno spodaj "Navodila"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Steinkauz ::

Ja ma na ladji štekaš. Un video k pa po mestu strašijo: bunch of retards

YaN-cH ::

Klikni me nežno. Išči številko 6.

Utk ::

Kolk je meni znano, ne smeš met sirene, ki spreminja zvok. Če nisi sladoledar. Lahko je legalno ja, samo kdaj in kako smeš to uporabit, je pa druga stvar. Sicer pa na odgovor ne bomo dolgo čakali, sred Maribora ni hudič, da te ne bi v treh poskusih slišal kak policaj.

Daedalus ::

Sicer pa na odgovor ne bomo dolgo čakali, sred Maribora ni hudič, da te ne bi v treh poskusih slišal kak policaj.

Al pa se bo kak "prestrašeni" pešec sprehodil do avta in mu naložil kako na gobezdalo>:D Kar zna meti več učinka, ko policaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

YaN-cH ::

Al pa se bo kak "prestrašeni" pešec sprehodil do avta in mu naložil kako na gobezdalo Kar zna meti več učinka, ko policaj.

Naslednja njegova tema bo "kje je v Mariboru kak dober Zobozdravnik">:D

Šimpanz ::

Kva ste mu kazali tiste superdjuper hupe, bo svoje ferari fanfare takojci zdilu pa si kupu ladijsko hupo.
Hvala bogu da ne stanujem v Mariboru.

SodVina ::

Zdej pa moraš na pregled k osebnem policistu v petek. Da se malo pohvališ s svojo novo pridobitvijo. Mislim da bo navdušen. :))

imagodei ::

Dovolj bo offtopic natolcevanja in moraliziranja. Avtorju teme odgovorite na zastavljeno vprašanje. Ni nobene potrebe po "prepucavanju".
- Hoc est qui sumus -

overlord_tm ::

Ma, daj tisto varovalko od starterja. Ziher je ziher, ti je saj ne bo skuril (varovalke)

T0RN4D0 ::

Ne rabiš varovalke. Samo z relejem zveži iz stare hupe na akumulator. Če želiš dat varovalko boš mogu neki konjskega dobit (od ojačevalca npr), ker tej kompresorčki kok vem potegnejo kr konkreten tok za tistih par sekund.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Keyser Soze ::

Glej.

Zadeva je dokaj simpl, tudi če ne bi imel navodil za montažo (kjer je ponavadi navedena tudi vrednost varovalke v A (amperih)).
Najverjetneje imaš deklarirano moč na samem kompresorju. Voltaža v avtu je 14,4V, skladno s tem lahko od tu potegneš amperažo. (pravilnost deklarirane moči pri teh izdelkih je ponavadi vprašljiva, samo anvadno so itak šibkejše oz. ne dosegajo vrednosti napisane na etiketi).

S to amperažo se zapelji na net, poglej kakšen vodnik potrebuješ (premer), nato pa poiščeš še ustrezno varovalko za ta vodnik.

Sicer sem že pošteno mrzel na tem področju in se na žalost ne spomnim več kako točno držijo amperažo varovalke, glede na deklarirano vrednost, ki jo zdržijo. Ampak info se da hitro dobit.

Načeloma to zadošča. Ne ščiti sicer same naprave, če je varovalka nepravilna, ščiti pa vodnike, če izbereš njim primerne varovalke, kateri so ponavadi veliko bolj rizični, sploh zaradi obrabe/poškodb v motornem prostoru. Varovalka gre tik za virom napajanja. Seveda na + vodnik.
OM, F, G!

Problem je ker nikjer nič ne piše. In zdaj imam še en problem:

T0RN4D0 je izjavil:

Ne rabiš varovalke. Samo z relejem zveži iz stare hupe na akumulator. Če želiš dat varovalko boš mogu neki konjskega dobit (od ojačevalca npr), ker tej kompresorčki kok vem potegnejo kr konkreten tok za tistih par sekund.

Dal sem na original kable in je delalo na gumbu na volanu, sedaj pa ne dela več, tudi če priklopim original plozo. Tak da je zgleda odneslo varovalko od hupe.

In WTF je rele tu zraven? Navodil ni bilo, hvala zanje.

Seveda jo je odneslo, a si mislil da je avto magično zaznal da ni prava hupa in nehal delat do nadaljnega priklopa originala? :]

Jst sm dobil zraven hupe tudi rele v kompletu. Tako da lahko uporabiš knof od original hupe, _brez_ da skuriš varovalko ali stikalo.

Dobil sem še neko škatlico zraven ki ima 4 konektorje na spodnji strani, kak pa povezat nimam pojma, bom jutri poslikal če je to to.

Avenger ::

Tvoj 'prijatelj' na policiji bo čisto navdušen naslednjič ko te bo ustavil, heh heh
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

On ne zagotovo:)

Gavran ::

http://www.produktinfo.conrad.com/daten...

Piše, da je ustrezna varovalka priložena.

Tista škatlica je rele...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Škatlico s štirimi konektorji si pozabu uporabit lol. :]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto crknil (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6713364 (11923) andromedar
»

12 V Kompresor na Chopper 125 ccm

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6873 (725) Wisor
»

Debelina kabla, je dober uni za hišno napeljavo?

113655 (3462) Rocher
»

Napajanje avtoojačevalca

163273 (3081) Jackal
»

Opel corsa in autoradio

104564 (4375) opc190

Več podobnih tem